Błachu Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Ja mam coś takiego : https://www.sklep-presto.pl/shimano-wedka-beastmaster-ex-spinning-2-40m-20-50g-5303868/?gclid=CjwKCAiA3OzvBRBXEiwALNKDP8OWSHQ6JCqAIYs-y-z6jnlX4FmDri8ZnsB25rQq3WkQ16M1Ip-ByxoCErAQAvD_BwE Łowie na pigi na lekkim obciążeniu, gumy Abu Mcpike 18 cm, Slidery, Fatso10, wszystko ładnie ogarnia, można go przeciążyć trochę, ja rzucałem komfortowo ok. 60gŁadnie pracuje pod rybą, nie jest pałowaty, zdecydowanie polecam. Mateusz jaki kołowrotek i jaką masz pletkę do tego kija i tych przynęt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błachu Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Dzięki, już kupiłem Beastmastera EX 2,40 do 50 gramów. Godski miałeś okazję już tym kijem pomachać ? kupiłem taki rok temu na jeden dzień na rzekę jak byłem w ,,gościach,, . A ogólnie łowię tylko z łódki na jeziorach , czyli łąki, spady itp itd. I tak się zastanawiam bo fajny kijek , sprzedać żal , to by mu się dokupiło jakiś kołowrotek co by potoważyszył mi na łódce. Co do niego dokręciłeś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olabo Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Ja Godski miałeś okazję już tym kijem pomachać ? kupiłem taki rok temu na jeden dzień na rzekę jak byłem w ,,gościach,, . A ogólnie łowię tylko z łódki na jeziorach , czyli łąki, spady itp itd. I tak się zastanawiam bo fajny kijek , sprzedać żal , to by mu się dokupiło jakiś kołowrotek co by potoważyszył mi na łódce. Co do niego dokręciłeś ? Jakiegos 4 tysiecznika bym sprobowal.Ja mam techniuma i daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowa Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Hej Koleżanki/Koledzy Widzę, że byliście zadowoleni z BeastMaster. Czy kije 2.1/2.4m, 21-56g są dobrze opisane? Moje najcięższe gumy mają ok 50g + obciążenie. Wiem, ze jest też wersja 50-120g, ale to już dołem wydaje się za wysoko. Może z perspektywy czasu, pojawiło się coś ciekawszego? W moim przypadku fajnie jakby kije obsłużył 30-70(80max) całościowej masy przynęty i obciążania. Wędkowanie głównie z łódki i bellyboat, rzadziej z brzegu. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
code Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Mam 2,40 14-40g, ale w wersji dx i rzuca spokojnie 50g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowa Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Dzięki, Code. Czyli w Twoim przypadku kijek lekko niedoszacowany. Pod względem parametrów dosyć ciekawie prezentuje się SG4 i o stówkę tańszy SG2:https://pleciona.pl/pl/p/SG4-Fast-Game-2%2C21cm-25-70g-spin-2cz/52570 Ktoś potrafi porównać je do wyżej wspomnianych Beastmaster (21-56g)? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Mam Fast Game 2,59m 30-80 i Shimano Technium 2,49 21-56. SG4 fajnie się ładuje na Cannibalu 12,5 a 15 posyła już bardzo daleko niezależnie od obciążenia. Jeszcze nie zapracowała pod godną rybą na naszych „żyznych” wodach ona ma akcje MF. Shimano dużo szybsze ładuje się niżej myślę że od 15g ale ono ma akcje Fast, mam jeszcze SpeedMastera DX opisany MH ale już 2,7m do 42g on będzie bardziej podobny w akcji do tego SG4. Pod koniec maja jadę do Finlandii to pewnie więcej opowiem o różnicach :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowa Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 (edytowane) Mam Fast Game 2,59m 30-80 i Shimano Technium 2,49 21-56. SG4 fajnie się ładuje na Cannibalu 12,5 a 15 posyła już bardzo daleko niezależnie od obciążenia. Jeszcze nie zapracowała pod godną rybą na naszych „żyznych” wodach ona ma akcje MF. Shimano dużo szybsze ładuje się niżej myślę że od 15g ale ono ma akcje Fast, mam jeszcze SpeedMastera DX opisany MH ale już 2,7m do 42g on będzie bardziej podobny w akcji do tego SG4. Pod koniec maja jadę do Finlandii to pewnie więcej opowiem o różnicach :-)Dzięki Darek, za konkretny opis. Z Twojego opisu wynika, że SG4 bardziej wpasowuje się w moje założenia. Będę wchodził, jednak chyba w krótszego brada 2,21m. Mam nadzieję, że nie straci na parametrach rzutowych. Wolę łowić krótkimi/średnimi kijami, zwłaszcza jeśli ruszam na bellyboat. Udanej, majowej wyprawy ! Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Maja 2023 przez mrowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 (edytowane) Opisuje to co mam więc na ile miarodajne to jest dla Ciebie nie wiem :-). W opisie BeastMastera jest akcja MF wiec może wcale nie być taki szybki. Mam jeszcze 2 inne Technium 7-21 i kupiony na forum 10-40 i te kije mają zdecydowanie pełniejszą akcję od tego 21-56. Proponuje kiwnąć i dać szanse Shimano bo to też bardzo fajne wędziska! Edytowane 5 Maja 2023 przez Darek_W 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
code Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 No beastmaster to nie jest żaden demon szybkości... za to gruby mięsisty blank, jedyne co mu można zarzucić, to ze swoje wazy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowa Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Mam Fast Game 2,59m 30-80 i Shimano Technium 2,49 21-56. SG4 fajnie się ładuje na Cannibalu 12,5 a 15 posyła już bardzo daleko niezależnie od obciążenia. Jeszcze nie zapracowała pod godną rybą na naszych „żyznych” wodach ona ma akcje MF. Shimano dużo szybsze ładuje się niżej myślę że od 15g ale ono ma akcje Fast, mam jeszcze SpeedMastera DX opisany MH ale już 2,7m do 42g on będzie bardziej podobny w akcji do tego SG4. Pod koniec maja jadę do Finlandii to pewnie więcej opowiem o różnicach :-)Hej @Darek_W, jak wrażenia po wypadzie do Finlandii? To jednak Shimano czy Savage ? Ja na 99% będę wchodzić w SG4 Power Game 30-70 (221cm) lub 20-60 (198cm). Jedyne co to jeszcze nie wiem na 100% jaka długoś:- łowie głównie z belly boat i łódki- lubię krótkie kije. Ostatnio większość, którymi łowię nie przekracza 2m I tu pytanie do Was drogie koleżanki i koledzy.Czy kijek 198cm, pod średnie/duże gumy (30-70g ciężaru całkowitego), będzie się ładował jak należy. Czy jednak w tym przyapdku lepiej ucierpieć trochę na komforcie i brać 221cm. Dzięki za podpowiedzi Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 (edytowane) Hej @Darek_W, jak wrażenia po wypadzie do Finlandii? To jednak Shimano czy Savage ?Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu TapatalkaNo Shimano wyciągnęło najwiecej ryb :-) i powiem szczerze biczowanie gumami powyżej 15 cm to raczej na casta. SpeedMaster do 42g robił niesamowitą robotę. Szybsza od Techniuma do 40 kupionego na giełdzie - bardzo fajna wędka. Ale syn bardzo zadowolony z tego SG4. Spadów nie było a od pewnego momentu wpuszczaliśmy nie wkładając do podbieraka tylko przy burcie. SG pracowało powyżej 80 cm poniżej to dla niej narybek :-). Jak chcesz ciężej to pomyśl o castingu bo wszyscy mamy skore z palców pozrywaną :-)EDIT: i jeszcze co do długości , chyba bym brał 221 i zastanów się nad tym 20-60… Edytowane 4 Czerwca 2023 przez Darek_W 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowa Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 No Shimano wyciągnęło najwiecej ryb :-) i powiem szczerze biczowanie gumami powyżej 15 cm to raczej na casta. SpeedMaster do 42g robił niesamowitą robotę. Szybsza od Techniuma do 40 kupionego na giełdzie - bardzo fajna wędka. Ale syn bardzo zadowolony z tego SG4. Spadów nie było a od pewnego momentu wpuszczaliśmy nie wkładając do podbieraka tylko przy burcie. SG pracowało powyżej 80 cm poniżej to dla niej narybek :-). Jak chcesz ciężej to pomyśl o castingu bo wszyscy mamy skore z palców pozrywaną :-)EDIT: i jeszcze co do długości , chyba bym brał 221 i zastanów się nad tym 20-60…Dzięki za info.Padło na SG4 221 30-70. Zobaczę jak będzie . Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi