analityk Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Nieco późno (ale jednak) nabrałem ochoty na wyjazd do Szwecji na mega szczupaczki - a jak się uda to i pstrągi podhaczymy. Proponowany termin 26.05 - 03.06.2012. Miejsce do ustalenia - zależnie od liczby osób, dostępności itd. - wszystko otwarte i do ustalenia. Czy są chętni?Proszę tylko o poważne deklaracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Dzięki - proszę o więcej info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerex Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Baza wędkarska nad J.Boren połd.Szwecja to: dom drewniany dwupoziomowy każdy z poziomów na szesć osób z osobnym wc, prysznicem, urządzoną kuchnią, ogrzewaniem, TV....,natomiast zaplecze wędkarskie to łodzie szwedzkie f-y Crescent mod. Flexi 470 rejestrowane na (7!)osób, my pływamy max po 3-y osoby, silniki czterosuwowe 15KM, do pomostu jest około 40-50m. Wyprawa grupowa tzn. kompleksowa(wszystko wliczone) z przewodnikiem to koszt około 2600-3000zł w zależności od ilości uczestników, wyjazd indywidualny to 1380zł przy 6-u uczestnikach i 2 łodzie z silnikami, ubezpieczenie i licencja wędkarska. Na stronie WŚ w zakładce filmy są dwa pt. Jezioro Boren i Rekordowe szczupaki. Na necie sporo pozytywnych opisów, mieszkańcy tego regionu uważają je za najlepsze łowisko szczupaka w całej Szwecji.Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 najlepsze łowisko szczupaka w całej Szwecji. Najlepsze łowisko szczupaka to takie, którego nie znajdziesz w żadnej ofercie... Szwecja nie jest wyjątkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerex Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Masz racje, ale miałem na myśli łowiska odkryte,sprawdzone,zaopiniowane. Przecież nikt nie wie co jutro, czy za rok Ty czy ktoś inny odkryje, może lepsze??? Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zanderka Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Witam.Na 90% będzie wolne miejsce na wyjazd do środkowej Szwecji, jez. Foxen (i Stora Le). 25.05 - 3.06 (z podróżą czyli tydzień tam). Koszt ok. 2900 zł (wszystko: z podróżą busem, promem, wyżywieniem, licencjami, łodziami, domem).Jeszcze tam nie byliśmy, ale może być interesująco. Jeśli jesteś zainteresowany, proszę o pilne info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Gratuluję wyniku! 116cm to już bardzo poważna ryba. Duża liczba „dziewięćdziesiątek” też robi wrażenie. Znam szczupaki z Boren i wiem, że przeciętna „dziewięćdziesiątka” wygląda lepiej niż niejedna „metrówka” z typowego szwedzkiego oligotrofu. Zastanawia mnie tylko relatywnie bardzo mała liczba ryb 100+. Podobne spostrzeżenia mieli koledzy, którzy ćwiczyli Boren zeszłej wiosny. Czy w czasie waszego pobytu była duża presja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerex Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Witam o ilości naszych łodzi już pisałem,w weekend pływało może ze trzy inne łódki i to wszystko. Jeśli chodzi o 1m+ w wymiarach naszych zdobyczy to tylko dopisze że np. ja miałem jeszcze co najmniej trzy sztuki ryb przewyższające ten wymiar i każdy uczestnik o podobnych spotkaniach meldował, ale wiadomo że po pierwsze trudno o ryby o tych wymiarach i w Szwecji czy gdzie indziej, a poza tym hol wygląda też inaczej takiego krokodyla. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi