Skocz do zawartości

Wiedźmin od Netflix

croock

Rekomendowane odpowiedzi

Aż dziwne, że takiego tematu wciąż nie ma, a chyba ten serial zasługuje na osobny wątek (zwłaszcza, że to Cafe)  :)

W skrócie: nie mogę się doczekać i jaram się, jak dziecko.

Nie wszystko będzie idealne, będą odstępstwa od książek, ale i tak póki co wygląda na to, że O TAKIEGO WIEDŹMINA WALCZYLIŚMY :-)

Edytowane przez croock
  • Like 3

Ja zjeżdżam do gniazda po południu i cisnę wszystko na raz.

To jest choroba, nie pamiętam jak się nazywa, ale jest już opisana :DA co do filmu?

Obejrzę to się wypowiem.

Całą serię przeczytałem chyba z 15 razy, i tylko nie rozumiem dlaczego zona puka się po głowie widząc mnie znikającego w wychodku z książką z wilkiem na okładce po raz kolejny...

Edytowane przez domeldoom
  • Like 2

Są też i takie opinie

Widziałem dziś. Pierwszy odcinek nie ma fabuły, nie ma atmosfery, nie ma magi. Dialogi drewniane, gra aktorska gorsza niż w polskiej wersji. Aktorzy są tak natchnieni, że prawie cały czas są na granicy płaczu. Pierwszy odcinek - dno.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

To jest choroba, nie pamiętam jak się nazywa, ale jest już opisana :DA co do filmu?

Obejrzę to się wypowiem.

Całą serię przeczytałem chyba z 15 razy, i tylko nie rozumiem dlaczego zona puka się po głowie widząc mnie znikającego w wychodku z książką z wilkiem na okładce po raz kolejny...

Jakbym miał czas to może też bym tak pocisnął...

Pokarmy i napoje obok bazy sobie przygotuj,to jednak kilka godzin ;)  :D

Czipsiory, orzeszki i cola musi wjechać. Trawa i alko są zarezerwowane dla klasyków kina, głównie kung-fu '80, '90.

• Like 2

Są też i takie opinie

Widziałem dziś. Pierwszy odcinek nie ma fabuły, nie ma atmosfery, nie ma magi. Dialogi drewniane, gra aktorska gorsza niż w polskiej wersji. Aktorzy są tak natchnieni, że prawie cały czas są na granicy płaczu. Pierwszy odcinek - dno.

I niestety opinia o tyleż trafna co prawdziwa.

I to nie 1 odc ale cały sezon. Kurw... jestem rozczarowany. A mialem cichą nadzieje

Edytowane przez jajakub
  • Like 1

Opinie opiniami , na razie jestem za po dwóch odcinkach. Nie jest to zajebiste , ale daje radę.

Pierwsze wydanie mam 78 [emoji848].Oczekiwania oczywiście były większe [emoji6] . Żeby zrobić zajebiście trzeba czasu i paru milionów [emoji848] więcej [emoji3526]

Edytowane przez jacekp29
  • Like 2

Książek nie czytałem, nie lubię fantasy. Gra mi się podobała, mówię o 3 części i po 4 odcinkach w porównaniu do gry serial jest co najwyżej średni. Nie ma klimatu, humoru, postacie nie trafione w mojej opinii, kiepska muzyka i o ile nie mam nic do czarnoskórych to oni tu nie pasują.

• Like 2

Książek nie czytałem, nie lubię fantasy. Gra mi się podobała, mówię o 3 części i po 4 odcinkach w porównaniu do gry serial jest co najwyżej średni. Nie ma klimatu, humoru, postacie nie trafione w mojej opinii, kiepska muzyka i o ile nie mam nic do czarnoskórych to oni tu nie pasują.

Jeżeli książek nie czytałeś , a na tej podstawie powstał serial , to powiedz nam o czym ty piszesz. Bzdury i tylko bzdury na podstawie gry o takim samym tytule. Weź pada i dalej se pstrykaj zabijając potwory [emoji6][emoji106]

• Like 4

Jeżeli książek nie czytałeś , a na tej podstawie powstał serial , to powiedz nam o czym ty piszesz. Bzdury i tylko bzdury na podstawie gry o takim samym tytule. Weź pada i dalej se pstrykaj zabijając potwory [emoji6][emoji106]

Według naszej ambasady w USA serial powstał na podstawie gry...

https://www.onet.pl/film/onetfilm/wiedzmin-serialem-na-podstawie-popularnej-gry-wideo-wpadka-polskiej-ambasady/wesqjm0,ddf42670

Ja osobiście w grę nie grałem, ale za to serię przeczytałem kilka razy i jakoś czegoś mi brakuje i dla mnie to nie to. Natomiast to konkluzja po oglądnięciu pierwszego odcinka.

Ja na razie obejrzałem 4 odcinki 3 i 4 już lepiej wyglądają od 2 pierwszych ????wiadomo oczekiwania były dużo większe niż to co widziałem do tej pory lecz jest nadzieja źe kolejne będą leprze????zresztą zamiast narzekać lepiej się cieszyć tym co mamy bo tak naprawdę mogło być dużo gorzej od tego co jest bo plusów przynajmniej dla mnie jest więcej od minusów

Wiem że serial jest na podstawie książek ale myślałem że mogę wyrazić swoją opinię o serialu. Granie w gry to takie samo hobby jak wędkarstwo, czytanie książek, oglądanie filmów czy cokolwiek innego. Gdyby nie ta gra, książki Sapkowskiego nie miałyby takiego marketingu a Netflix nigdy nie zabrałby się za adaptację książki. To że wyśmiewasz moje hobby bo uważasz że twoje jest lepsze to dziecinada.

Zachowujesz się dokładnie jak ci ludzie którzy śmieją się z wędkowania skoro wypuszczam.

• Like 2