Skocz do zawartości

Wiedźmin od Netflix

croock

Rekomendowane odpowiedzi

To czego mi naprawdę brakuje u supermena w stosunku do naszego Żebrowskiego, to całej mimiki... Cały czas wygląda jakby był spiety i wqrwiony...

Mistrz kamiennej twarzy i taki jakiś... nijaki... Do kompletu zawsze z zerwikapturem zamiast lekkiego miecza na plecach.

Jakos mi sie to wszystko kojarzy z Hollywodzką wersją Quo Vadis... Z rozmachem, ale gdzieś klimat zginął...

• Like 2

To czego mi naprawdę brakuje u supermena w stosunku do naszego Żebrowskiego, to całej mimiki... Cały czas wygląda jakby był spiety i wqrwiony...

Mistrz kamiennej twarzy i taki jakiś... nijaki... Do kompletu zawsze z zerwikapturem zamiast lekkiego miecza na plecach.

Jakos mi sie to wszystko kojarzy z Hollywodzką wersją Quo Vadis... Z rozmachem, ale gdzieś klimat zginął...

Bo,tak naprawdę,Żebrowskiego w roli wiedżmina nikt nie docenił tak jak należało.Ja uważam że zagrał tą rolę DOSKONALE.Mimo całej biedy naszych ekranizacji.

Co do serialu na razie zdążyłem obejrzeć 4 odcinki.Szczerze-jest lepiej niż się spodziewałem,może dlatego że wolałem być sceptyczny.Wątek przeszłości Yennefer moim zdaniem za mocno rozbudowany i zabiera czas innym dla których go zabraknie.

• Like 2

jestem na etapie 6 odcinka...

Konkluzja?? Miałem inne oczekiwania i inne wyobrażenie. Zamiast oddania klimatu ksiązki jest tak... Netflixowo...

Jaskrowi to tej jego bałałajki, to brak tylko przystawek Fendera i piecyka Marshala 4x100W i mógłby na wyborach męża księzniczki walnąć jakiegoś Heavy Metala (tak przynajmniej się zbierał do zagrania z kapelą... Raz dwa trzy i jedziemyyyyy!!!!!

No i na siłe zgodnie z poprawnością polityczną MultiKulti... Ciemnoskóre Elfy...

Tak w ramach offtopa w nawiązaniu do ostatniego zdania - Zauwazyliście że we Władcy Pierścienia że Ci dobrz są biali, a Orkowie czarni pod władzą białego?? Ciekawe kiedy jakiś oszołom się do tego przyczepi...

Krasnolud też hebanowy się trafił ;-)

• Like 1

Driady, Driady jak w książkach napisano, czarne nie były na pewno - zielone były. Ale to Netfilx.

I jakoś tak, najmniej w serialu Wiedźmin, było Geralta. Dużo za to silnych kobiet, i czarnych. 

Dokładnie jak oczekiwałem po Netfilxie.

Podsumowując, szału nie było, póki co. Może sezon 2 będzie nieco choćby lepszy. Póki co, jestem rozczarowany.

Edytowane przez ~30
  • Like 3

Bo,tak naprawdę,Żebrowskiego w roli wiedżmina nikt nie docenił tak jak należało.Ja uważam że zagrał tą rolę DOSKONALE.Mimo całej biedy naszych ekranizacji.

Co do serialu na razie zdążyłem obejrzeć 4 odcinki.Szczerze-jest lepiej niż się spodziewałem,może dlatego że wolałem być sceptyczny.Wątek przeszłości Yennefer moim zdaniem za mocno rozbudowany i zabiera czas innym dla których go zabraknie.

Ja też doceniam Żebrowskiego. Nasza produkcja była tak niskobudżetowa, że ciężko zestawiać resztę, zwłaszcza efekty :)

Co prawda wizualnie mi zupełnie nie pasuje, ale wydaje mi się, że Charlotta jest lepsza aktorką niż Wolszczak. Polka, pomimo wieku bardziej pod książkowy wizerunek.

• Like 1

Z tego co słyszałem, to podobno budżet na 1 sezon to 6-8 milionów zielonych, więc nie za dużo.

Jeżeli to prawda, to za tą kasę wyszło im super moim zdaniem, chociaż też jestem zdania, że np driady z Brooklinu (:P) średnio pasują, ale wiadomo Netflix.

Ja tam czekam na kolejny/e sezony, będzie więcej kasy będą lepsze efekty itp. :) 

Wesołych Świąt przy okazji :)

Jakby mnie ktoś zapytał do której adaptacji Wiedźmina powrócę, to odpowiem, że zdecydowanie do polskiej.

Nowy kolor amerykański: "zielona czerń Brokilonu".

Edit: acha 

a po angielsku to tak 

Edytowane przez Koincydencja
  • Like 5

Obejrzałem całość. Jeśli ktoś, bez czytania książki, przebrnął przez pierwsze dwa odcinki to powinien dostać medal. Odnoszę wrażenie, że te pierwsze 8 odcinków to służy jedynie zawiązaniu wątków. Dalej powinno być z górki. To czego mi brakuje to specyficzny humor, którego w książce jest dość sporo. W filmie jest raczej mocno ponuro. Grażyna Wolszczak bardziej pasowała mi jako Yen.

• Like 3

Nie nawiązałem wątku. Trup pada gęsto i krew się leje często. Tyle zrozumiałem. Reszta, to nowe technologie. Mój zestaw kina domowego wreszcie został prawidłowo wykorzystany. Dźwięk był bardzo zbliżony do kinowego. Reszta to jak Gessler, Cichopek, taniec z gwiazdami i Zenek Martyniuk. Jak najmniej myślenia. Wszystko jest możliwe.

Czarny elf...

Mi to akurat zwisa i powiewa, że tam są czarni elfowie. Byłem natomiast strasznie zawiedziony, że nie było sceny w której Gerald "imprezuje" z Teą i Veą. I wcale nie przeszkadzałoby mi to, że zerrikarianki są czarnoskóre.

• Like 2

Nie wszyscy pewnie kojarzą, autor "Wiedźmina" popełnił swego czasu opowiadanie wędkarskie.

Dotyczy połowu morskich pstrągów i chodź nie ma tam nic zawiązanego z muchą czy spinningiem, ani nawet z plażą, to magia polowania na stalogłowego odcisnęła na mnie piętno.d88f702759c8ce9ecd90c85e14640f25.jpg

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

• Like 4

To i ja się może trochę po mądrze..

1. Jaskier wypada najlepiej

2. Laska co to ma grać Yen... bardziej pasuje do portali xxx,  tu spodziewałem się dojrzałej Kobiety nie dzierlatki, nasza graża lepsza była

3. Tris ehhh też mogło być lepiej

4. My mieliśmy gumowe smoki oni mają drewnianego Wiedźmina.

5. Słabe dialogi

6. Czym dalej w las tym lepiej, końcowe odcinki są ok

7. Serial trochę jak Herkules i Xena, mogli obejrzeć naszą produkcję i zobaczyć czego nie robić... smok to smok.. mać

8. cherlawy krasnolud i czarny elf .... grę o rasizm posądzano, serialu nie dało radę obronić

9. fabuła jest mocno okrojona, to nie ma być GoT ale jest z czego wybrać

10. polecieli z ta fabułą do przodu, zaraz 2 sezon i ? koniec Wieśka?

6/10 nie więcej i nie mniej

aaaa no i zjebali tą strzygę jak ........ 

• Like 1

Mały OT.

@hvast87

odnośnie Pana Lodowego Ogrodu to obejrzyj https://www.filmweb.pl/film/Outlander-2008-237705

PS. 4 tom Jarek spierdzielił, nie jest to to czego ludzie oczekiwali, chłop wygasił wątki raz, dwa, trzy...

@jacekp29

ten tekst o tych padach i graniu słaby był, serio serio

Marcin,

ad 3. Najgorzej nie jest. Uroda może nie klasyczna, ale powiedzmy - intrygująca. Za to Koral mogłaby być obsadzona lepiej.

ad 10. Materiału to im jeszcze zostało na kilka serii- Geralt dopiero spotkał Ciri. W wątku "bitewnym"- Wzgórze Sodden.

Więcej krasnoludów poproszę! Uwielbiam ich rubaszne poczucie humoru.

Nie wszyscy pewnie kojarzą, autor "Wiedźmina" popełnił swego czasu opowiadanie wędkarskie.

Dotyczy połowu morskich pstrągów i chodź nie ma tam nic zawiązanego z muchą czy spinningiem, ani nawet z plażą, to magia polowania na stalogłowego odcisnęła na mnie piętno.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Autor Wiedźmina był bardzo aktywnym wędkarzem i muszkarzem. Nawiązań i opisów można znaleźć wiele poutykanych tu i ówdzie w Jego twórczości ;-)

Na żywo jest jeszcze lepszy i można zejść na skręt kiszek ze śmiechu przy wspólnym biesiadowaniu ;-)

• Like 2

Ad 1 Zamachowski był lepszy AD 4 nie ma tragedji mogło być gorzej???? AD 5 zgoda ale niektóre im się udały szczególnie w wykonaniu Geralta, ad 8 nio krasnoludy zniewieściałe. Jak dla mnie 8/10 może trochę na wyrost ale liczę kolejny sezon utrzyma przynajmniej poziom 2 ostatnich

Mi to akurat zwisa i powiewa, że tam są czarni elfowie. Byłem natomiast strasznie zawiedziony, że nie było sceny w której Gerald "imprezuje" z Teą i Veą. I wcale nie przeszkadzałoby mi to, że zerrikarianki są czarnoskóre.

Czarnoskóre Zerrikanki sa zdaje sie wierne wyobrażaeniom Andrzeja Sapkowskiego.

Zarzuty padają raczej w stronę "Driad z Brooklynu", czarnych elfów i innych takich...

Edytowane przez Kmicic
  • Like 2

Tragedii nie ma. Dawno to czytałem ale nie przypominam sobie żeby Yen była świniopasem  z chupa chupsem.

No i walkę z pierwszego odcinka to trzy razy widziałem.

W którejś książce z cyklu jest(pamiętam to dość dobrze), że Gerlat po zażyciu odpowiednich środków, zobaczył ją taką jaka była przed transformacją czyli z garbem i bliznami.(!) Tego czy pasała świnki nie kojarzę.

• Like 1