Skocz do zawartości

Olej świąteczny "roztoczański"

robbertzam

Rekomendowane odpowiedzi

Ktokolwiek widział, ktokolwiek ma w okolicach Krakowa....Chodzi o bardzo specyficzny, wigilijny olej rzepakowy, który można kupić jedynie u pani na targu, popularny na Zamojszczyźnie. Może to zabrzmi dziwnie dla niektórych ale jest to olej bez którego smaku i aromatu nie wyobrażam sobie wigilii. 

W tym roku święta spędzam w rodzinnych stornach mojej żony, czyli okolice Krakowa, gdzie co prawda jest mnóstwo wigilijnych pyszności ale tego jednego elementu w postaci świątecznego oleju będzie mi bardzo brakować :( . Nawet ubezpieczyłem się wcześniej zakupiłem butelkę...która niestety została w domu  :mellow: .

Dlatego prośba do osób w promieniu powiedzmy... 50 km od Krakowa, które mogą takowy olej posiadać i chcieliby odsprzedać odrobinę. Ewentualnie może ktoś będzie podróżował na trasie Zamość - Kraków i zechciałby taki smakołyk zabrać ze sobą. Płace jak "za zboże"...

Edytowane przez robbertzam

Lniany pyszny ale wigilijny o niebo lepszy(moim zdaniem).To po prostu jest dla mnie smak świąt: pierogi, śledzie, krokiety bez tego oleju w święta nie przejdą. Na szczęście udało się zorganizować małą dostawę, święta uratowane ;)  Jeżeli ktoś będzie kiedyś na Roztoczu koniecznie musi skosztować, smak i aromat niepowtarzalny...kto próbował wie o czym mówie.

Dzięki za pomoc i życzę wszystkim Zdrowych i Wesołych Świąt z ulubionymi potrawami... ale przede wszystkim w dobrym towarzystwie  :)

Edytowane przez robbertzam