Skocz do zawartości

Można i tak :)

WhiteWillow

Rekomendowane odpowiedzi

Organizujemy na naszych jeziorach połowy z przewodnikiem, które polegają na tym iż dana osoba lub grupa osób wyjeżdża z naszym rybakiem na jezioro gdzie wieczorem o zachodzie słońca razem stawiają siatki i inny sprzęt rybacki (np. pęczki). Noc spędzają przy ognisku piekąc kiełbaski słuchając rybackich opowieści, a rankiem o wschodzie słońca wyjmują z wody rozstawiony wcześniej sprzęt. Jest to jedyna okazja, aby wyjąć własnoręcznie z wody i sieci złapane ryby, które można później zakupić po promocyjnej cenie.

Dobry cytat. :lol:

Dobry również opis zaawansowanych technik wędkarskich. :lol:

Pokazuje też jaki potencjał drzemie w naszych polskich , nadwodnych okolicach.

Połowa mojej wioski wychodzi nocą z sieciami (i nie tylko) nad wodę połowić rybki.

Muszę im podpowiedzieć pomysł zabierania ze sobą turystów. :lol:

I to wcale nie nowość, ta sama oferta jest na stronie od lat i nawet znam relacje osób które z tego korzystały (spływający turyści na Studzienicznym), z resztą wcale nie takie pochlebne :D

Mimo sporej ilości jezior w moim mieście sam muszę jeździć 20-30km żeby znaleźć się na jako takim łowisku.

Całe szczęście że jest jeszcze Biebrza niedaleko bo na majówkę to chyba najciekawsze wyjście tutaj, niestety w tym roku poziom tej jest tragiczny a w zeszłym roku już nieciekawie.

...Noc spędzają przy ognisku piekąc kiełbaski słuchając rybackich opowieści...

No tak k.... opowieści, pamiętam taką opowieść też z j.Studzienicznego gdy spływali rybacy i byli wielce oburzeni że im tylko dwa liny weszły do wędki elektrycznej.

P.s.

Łukasz - może z Godskim skusicie się na majówkę na Biebrze? Są organizowane Zawody BAT`u w Dębowie i w zeszłym roku chłopaki nieźle połowili mimo niskiego stanu wody. Można się chyba jeszcze zarejestrować, jeśli byli byście chętni to mogę się dowiedzieć, dowóz i powrót jest z zapewnionym autobusem ale ja pewnie będę jechał swoim, po zawodach ognisko i takie tam, sporo ludzi w tym roku ma być.

Ja generalnie stronię od zawodów wędkarskich, interesowało by mnie ewentualnie to ognisko po zawodach :mellow:

A tak na serio to ciekawa opcja, ale ja w weekend majowy raczej nie dam rady z różnych względów, ale w październiku jak najbardziej :D Biebrza Biebrzą, ale mnie ciekawą te starorzecza w okolicach Dolistowa :D Może by tak rzeczywiście jesienią?