mercoss Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 szukam kogoś z Podlasia, z Puszczy Knyszyńskiej, Białowieskiej, Gródka lub Michałowa tudzież Czarnej Białostockiej. Chciałbym kupić trochę pamiątek, lokalnych wyrobów z tamtego regionu, żeby duch wspomnień regionu nie zaginął. Jeżeli ktoś może pomóc to bardzo proszę o pw. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 ... cóż za ,,subtelne ogłoszenie''... brakuje jeszcze wspomnienia o ,,łzie korycińskiej"... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 ... cóż za ,,subtelne ogłoszenie''... brakuje jeszcze wspomnienia o ,,łzie korycińskiej"... a łzę trzeba zagryźć serem korycińskim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 23 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 A bardzo chętnie spróbuję [emoji2] Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Brak tu łzy 1. Bukwicówka z okregu leśnego nr 1, w Puszczy Białowieskiej2. Bimber z owoców leśnych filtrowany węglem brzozowym, Ciosmy3. Bimber z owoców dzikiej róży - Kamionka k/ Krzeszowa nad Sanem4. Śliwowica ś.p przewodniczącego Rady Gminy w Lipnicy Wielkiej5. Szumowina miodowa z pędami sosny - Krzeszów (destylator i pędy)/Biszcza (pasieka) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 23 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 to poproszę 1. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 ...pędy z sosny augustowskiej mam od stryjecznego brata, rodzony ma ,,szum " z miodu gryczanego...to trzeba będzie coś zmontować w Nowym Roku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Widzę znawców ???? Ostatnio piłem pierwszy raz czarny bimber, może ktoś podpowie z czego to? Oczywiście produkcja podlaska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 23 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 No i się na słotę wątek zrobił, a ja tylko pamiątki chciałem.....[emoji2] Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Widzę znawców Ostatnio piłem pierwszy raz czarny bimber, może ktoś podpowie z czego to? Oczywiście produkcja podlaska....pytanie czy to był bimber zam w sobie, czy już nalewka. Jeśli nalewka to może z owoców czarnego bzu.Mnie ,,udało" się uzyskać czerną barwę poprzez podsuszanie w piekarniku połówek węgierek na patyczkach szaszłykowych. To co skapywało po kolejnych podgrzaniach i wyłączeniach kuchenki karmelizowało a potem częściowo zwęglało, zeskrobałem ... i tak to uzyskałem barwę... takie tam ,,eksperymenta" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Bob, wątek jest o bimbrze nie nalewkach ???? Poza tym czarny bez nie daje Ci koloru czarnego ????????A to była klarowna czarna barwa. Na początku pierwsza myśl, że może coś z orzechem włoskim, ale nie było tej nutki zieleni???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Radek "czarny bez" to jest murzyn z obciętymi jajami. Tego się nie konsumuje.pozdrawiam byniek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Kwiaty czarnego bzu nie nadają czarnej barwy owoce już zbliżoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi