Skocz do zawartości

Woblery Oleg Pavlyk Ukraina.

dante

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, czy ktoś z kolegów miał może styczność z woblerami tego pana? Przyznam, że wyglądają naprawdę niesamowicie i wykonanie na najwyższym poziomie. Przymierzam się do zakupu kilku sztuk. Czy mieliście może okazję na nie łowić?https://www.facebook.com/profile.php?id=100011439732836&lst=100000669322916%3A100011439732836%3A1577046021&sk=photos

W zeszłym roku dostałem od jednego Ukraińca kilka woblerów produkowanych przez ich rękodzielników. Dwa z nich to na pewno wyroby OL-PA, a dwóch innych nie jestem pewien. Tylko jeden z tych woblerów miałem przez chwilę w wodzie, niestety jego praca mi nie odpowiadała, bardzo mocno kolebał sie na boki(lusterkował?) i szybko go zmieniłem. Przyznać trzeba, że wykonanie i estetyka jest mistrzowska. 

post-49701-0-29853800-1577057659_thumb.jpeg

post-49701-0-99993000-1577057675_thumb.jpeg

Na pierwszy rzut oka bardzo "japońskie" są, jeszcze te haki z czerwonym akcentem. Za ~15 euro chyba wolę oryginały z Nipponu.

Z tego co widziałem na fb to są one wzorowane na japońskich woblerach. Jeśli chodzi o cenę, to niestety ale te wykonane z balsy kosztują dużo więcej w Japoni.

Jeśli chodzi o krajowych twórców, to na pewno ich wyroby są bardzo dobrze wykonane i łowne. Mam tych woblerów hand made naprawdę dużo ale czasami pojawi się coś czego brakuje w pudełku. Na próbę kupię kilka sztuk i zobaczymy jak będą smakowały rybom w naszych wodach.

• Like 1