danek Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Witam Będę pptrzebowal odrodzić dzialke ale po taniości.Ogladalem różne panelowe ogrodzenia w znanych marketach budowlanych.Moze macie jakies sprawdzonne i tanie namiary( alegro, olx) na takie ogrodzenie. Będę wdzieczny za wszelkie oferty, linki, namiary. PozdrawiamDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Z opowieści znajomych wiem że w marketach budowlanych mają mega przybitke cenową,znajomi kupowali u producenta,nie wiem z jakiego rejonu polski jesteś ale na pewno w twoich stronach są producenci jak i pośrednicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Siatkę leśną zobacz.tania.slupki z drewniany kołków . Swiezo posadzony Las tak grodzilismy przed zwierzakami zeby nie pogryzly drzewek. Zlapalismy kontakt z gościem co handluje siatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Jak ma być mega po tą ilości to tak,na pewno na plus za panelami przemawia fakt że może być to docelowe ogrodzenie,siatka gruba,słupóki malowane proszkowo,są takie ala podmurówki imitacja cegły.Wszytko zależy jakie konkretnie zastosowanie i ile PLN jest do wydania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loponez Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Po taniości i w dobrej jakości to kup słupki ogrodzeniowe i siatkę na metry. Jak masz czas to słupki można trafić na jakimś złomie, tyle że trzeba jeździć i oglądać. Jak nie, to zajrzyj np na olx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Ile metrów tego płotu ma być?Na jak długo?Ma to wyglądać jakoś, czy nie musi? Przed czym na chronić?Bez odpowiedzi na te pytania trudno coś doradzić.Najtaniej na 1-3 lata wyjdzie kupić używane stemple i ogrodzić siatką leśną. Ale jak to ma stać 10 lat albo więcej, to już taniej wyjdą słupki betonowe. Poza tym siatka leśna jest sugestią ogrodzenia, jak ktoś chce to wejdzie bez kłopotu, no i nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Plotu jest jakies 100 mTak mysle ze moze az tsk nie po taniosci, ale zeby to wygladalo fajnie i ladnie.Myslalem nad tymi panelami dokrencanymi do słupków z marketu.Tak wiem ze maja przebitke i wlasnie szukam jakiegosnamiaru na takie ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 W takim układzie jeśli nie masz namiarów na producentów/dystrybutorów na olx i na sprzedajemy poszukaj ofert paneli, zwykle ci w okolicy wychodzą najtaniej z uwagi na transport, zamiast podmurówki możesz dać gotowe elementy betonowe. Ze słupkami bywa różnie, nowe, dedykowane do takich ogrodzeń zwykle mają cienkie ścianki i cenowo mogą wyjść podobnie jak grubościenne rury ze złomu (da się znaleźć w dobrym stanie, po pomalowaniu będą wyglądały ok). Za rurami ze złomu przemawiać będzie ich pancerność, za dedykowanymi słupkami wygoda zakupu i montażu, może wyjść, że to co ewentualnie dołożysz na materiał, zaoszczędzisz na robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Jak,panelowe ogrodzenie to nie z marketu chyba że kurnik robisz????. W marketach grubość drutu 3mm w dodatku z guwnolitu. Kup u lokalnego dostawcy, nie wiem jaki budrzet posiadasz, ale 100 m ogrodzenia panelowego z podmuròwką to koszt około 10k i na lata. Taniej trochę wyjdzie siatka ale niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Z tą przebitką w marketach to nie zawsze...W zeszłym roku potrzebowałem kilkaset sztuk płyty ażurowej (meba) i okazało się że w Castoramie najtaniej, nawet producent w okolicy miał wyższą cenę. Wynika to m.in. z tego że markety biorą hurtowe ilości i często kontraktują u producentów np na cały rok, stąd dostają dobrą cenę.Trzeba szukać promocji w marketach, czasem można trafić nieźle.powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 (edytowane) Jeśli zastosowałbyś siatkę ogrodzeniową na słupkach, to od razu całą zasmaruj smołą. Kilka lat temu nie zrobiłem tego i w tydzień później zwinęli mi całą siatkę, zostały tylko słupki... Druga siatka posmołowana, trwa do dziś nie ruszona. Edytowane 25 Grudnia 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Dzięki Panowie.Jakies inne spostrzezenia mile widziane.Musze poszperac na olx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Jeżeli zastanawiasz się nad panelami to na pewno nie z sieciówki, są po prostu za słabe. Raz się pokusiłem i wiatr powyginał ogrodzenie. Kolejne zamówiłem w małej firmie, spawane w gęsta kratkę z drutu 5mm, zupełnie inna jakość. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Jeżeli zastanawiasz się nad panelami to na pewno nie z sieciówki, są po prostu za słabe. Raz się pokusiłem i wiatr powyginał ogrodzenie. Kolejne zamówiłem w małej firmie, spawane w gęsta kratkę z drutu 5mm, zupełnie inna jakość.A jak cenowo to wygladalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Trochę ponad 40zł więcej za panel 180x250, na szczęście nie potrzebowałem kilometrów ogrodzenia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Trochę ponad 40zł więcej za panel 180x250, na szczęście nie potrzebowałem kilometrów ogrodzenia ????A słupki i uchwyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Słupki,uchwyty i panele robiła ta sama firma, niestety ceny poszczególnych elementów nie pamiętam. Ogrodzenie ogólnie pomieszane, z jednej strony murowane, z drugiej strony betonowe panele, z pozostałych dwóch panele stalowe. Płaciłem za całość, do wykonawcy miałem pełne zaufanie i sam szukał podwykonawców i przedstawiał mi oferty. Ogólnie zmieściłem się w 30% ceny, którą zaproponowała mi za wykonanie ogrodzenia znana miejscowa firma ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi