mathkaczy Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Hej, pytanie do kolegów bardziej w temacie Przeprowadzka do Norwegii sprawiła że moje chińskie badziewie zaczyna szwankować już po kilku wypadach nad wodę Rybki które chcę łowić tym kołowrotkiem to do 7-8 kg z brzegu, raczej za wiele nie walczą.głównie na spining dość cięzkimi pilkerami ~ 30-100g ale też lżejszymi jigheadami ~ 20-35gw zupełności wystarczy mi pojemność szpuli, a mam możliwość kupienia dość pewnej sztuki od znajomego za ~ 350 zł \na tę chwilę kij to Penn squadron II travel boat 50lbs ale używam go też pod multiplikator, z brzegu mam jakiegoś 3m pilk 20lbs i czasem squadrona czy ktoś może coś powiedzieć o tym sprzęcie ? czy do 350 ,- da radę wyrwać coś lepszego , z tego co od kilku tyg poznawałem forum jest sporo porad do zakupu sprzętu sprzed 5 lat gdzie te kołowrotki mają teraz zrobione kilometry a to raczej słaby wybór nawet jeżeli był w miare dobrze użytkowany a tego nigdy nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 (edytowane) Mam takiTo jest kołowrotek karpiowy dosyć ciężki 610 gram Sprawdza się na karpiówce i ołowiu 30-50gram więcej nie daje bo łapie nim na Method koszyki do 50 gram i spisuje się rewelacyjnie Dalekie żuty kijem 3 lbs na 80-100 metrów żyłka 0.28 Jego zaletą jest perfekcyjnie nawija żyłkę i doś płynny hamulec Idealny też będzie na żywca lub trupka pod drapieżniki Mam jeszcze XT1000RA Podobna konstrukcja tylko że ma 2 łożyska w rolce inny kabłonk Aba te kołowrotki polecam karpie na komercyjnych 10-15 kg żaden problem Edytowane 24 Grudnia 2019 przez TEAM DRAGON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathkaczy Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Mam takiTo jest kołowrotek karpiowy dosyć ciężki610 gramSprawdza się na karpiówce i ołowiu 30-50gram więcej nie daje bo łapie nim na Method koszyki do 50 gram i spisuje się rewelacyjnieDalekie żuty kijem 3 lbs na 80-100 metrów żyłka 0.28Jego zaletą jest perfekcyjnie nawija żyłkę i doś płynny hamulecIdealny też będzie na żywca lub trupka pod drapieżnikiMam jeszcze XT1000RAPodobna konstrukcja tylko że ma 2 łożyska w rolce inny kabłonkAba te kołowrotki polecam karpie na komercyjnych 10-15 kg żaden problemwychodzi że w sam raz dla mnie pod połowy w Norwegii, co prawda zdarzy sięna 100g łowić ale wtedy się tym nie ciska kilkadziesiąt metrów dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathkaczy Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Czy ten kołowrotek powinien pracować bezszelestnie czy ze względu na swoją wielkość słuchać bardzo wyraźnie jego pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathkaczy Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Krótki filmik , halasuje najbardziej gdy jest obrocony na jedną stronę i prawie wcale gdy obrocony na przeciwną https://drive.google.com/file/d/19_VrDzSoIrOnSPT03Xwd43Aq3xC2CQ8r/view?usp=drivesdk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi