huligan77 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Witam, Szukam opini o aucie w tytule.Jeśli ktoś pracuje w mazdzie lub użytkuję takie auto proszę o kontakt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 (edytowane) Cześć. Mam 3 miesięczną. Jak coś 602 291 066 lub priv Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 28 Grudnia 2019 przez bayrt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Cześć. Mam 3 miesięczną. Jak coś 602 291 066 lub priv Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/quote Jaki silnik i kiedy mogę zadzwonić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 2.0, skypasion szara, dzwon teraz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Piękne auto. Ja jednak będę polecał 2.5 litra. Jeżeli potrzebujesz informacji z salonu, coś sprawdzić lub wybrać nowe auto z salonu to zapraszam na priv.K. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Jak kupisz to dobrze zabezpiecz. Jeden z najpopularniejszych modeli wśród złodziei, już nie tylko w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Kolega dobrze prawi. Ze swojej strony dodam że najlepsze obecnie zabezpieczenie każdego auta na rynku kosztuje około 3 tys na 5 lat i nazywa się GAP ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Dziś rozmawiałem z gościem i chce żeby ukradli i nie chcą ukraść ???????? i ma GAP... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Proponuję kilka dni w stolicy, np okolice stadionu Narodowego albo ul Puławska i zakupy w dobrze znanym sklepie wędkarskim ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Piękne auto. Ja jednak będę polecał 2.5 litra. Jeżeli potrzebujesz informacji z salonu, coś sprawdzić lub wybrać nowe auto z salonu to zapraszam na priv.K. Jesli moge zapytac, oczywiscie poza wieksza moca, to jest jakis inny powod dla ktorego polecasz 2.5L? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Jak Madzia to również polecam 2.5 PB a tym bardziej do takiej dużej kasty jak CX5Słabsze jednostki nie jadą a nawet 2.5PB mimo dużej pojemność dupy nie urywa swoim osiągami.Silniki są ekonomiczne i bezawaryjnie ale myślę że dowiesz się więcej na forum Mazdy niż na wędkarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Kolego Kwinto.Oczywiście mówię głównie o dynamice przy takim aucie jak cx 5. Spalanie przy 2.0 i 2.5 jest praktycznie identyczne a dynamika jednak zauważalnie lepsza przy większym silniku(oczywiście i tak zawsze za mało) . Dodatkowo, ale to może tylko moje odczucie 2.5 brzmi lepiej ????Jednak znam wielu użytkowników 2 literówek w cx 5 którzy sobie chwalą ten silnik. Ja mam 2 litry w 6 i manualu. Dla mnie wystarcza w zupełności ale wiadomo najszybszy nie jestem, ale już nie muszę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Kolego Kwinto.Oczywiście mówię głównie o dynamice przy takim aucie jak cx 5. Spalanie przy 2.0 i 2.5 jest praktycznie identyczne a dynamika jednak zauważalnie lepsza przy większym silniku(oczywiście i tak zawsze za mało) . Dodatkowo, ale to może tylko moje odczucie 2.5 brzmi lepiej ????Jednak znam wielu użytkowników 2 literówek w cx 5 którzy sobie chwalą ten silnik. Ja mam 2 litry w 6 i manualu. Dla mnie wystarcza w zupełności ale wiadomo najszybszy nie jestem, ale już nie muszę ????Krzysztof a miałeś do czynienia z dieslem 2,2 175KM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Z dieslem miałem przyjemność jeździć w odmianie 184 KM aut AWD w cx5 oraz 6 kombi. W dieslu jak to dieslu moment obrotowy robi swoje. Auto jedzie od 2 tys obrotów, jest zawsze chętne do przyśpieszeń. Oba auta testowałem w trasie, cx 5 za Wrocław z Warszawy a 6 nad Czorsztyn z wawy. Niestety nie udało nam się zejść poniżej 9 że spalaniem, raczej byliśmy bliżej 10. Jednak prędkości ponad autostradowe robią swoje i mają duży wpływ na spalanie. Myślę że 2.5 litrów benzyna mimo że chyba lekko wolniejsza wcale nie spali więcej, a odpaleniu auta rano będzie przyjemniejsze dla ucha.Na naszym rynku sprzedaż diesli w Mazdzie stanowi zaledwie kilka procent. I chyba kierunek benzynowy jest słuszny jeżeli ktoś wybiera Mazde a napewno gdy kupuje auto na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Mam 2 mazdy. Mazdę 3 2.5l wersja sport kupiona jako nowa w USA rocznik 2010 ( ma u mnie dożywocie :-) ). Firmową 6 rocznik 2016. Generalnie polecam. Rada jedna zabezpieczenie antykorozyjne podwozia z marszu tzw. baranek. Koszt około 1tyś. Co do kradzieży to fakt. Moim zdaniem najlepsze i najtańsze to bearlock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Czyli nadal mazdy, nawet te nowsze roczniki mają tę wadę, że łapią rudą francę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Tak. W Japonii nie sypie się soli na drogi. Stąd nie widzą takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Troszkę się motoryzacja interesuje ale tylu mądrych rzeczy co od kolegi Ptaka dawno się nie dowiedziałem, począwszy od baranka ????, przez filozofię tworzenia auta, po rdzewiejace Mazdy.Zatem informuje oficjalnie za Mazda Polska że w autach po 2012 roku korozja dotyczy ok 0.5 (pół) procenta aut.Dodam tylko od Siebie że nie widziałem na żywo zardzewiałej Mazdy i nigdy żaden klient nie wymienił rdzy jako argumentu przeciwko zakupowi kolejnej Mazdy. Ogólnie rzecz ujmując wydaje mi się że problem rdzy nie występuje na większości jak nie wszystkich bez wypadkowych autach sprzedawanych w naszym kraju bez względu na markę i cenę. Mam Chevroleta Aveo z 2010 roku i auto ma absolutnie gołe blachy bez żadnego zabezpieczenie a ruda pojawiła się w małym stopniu tylko na elementach zawieszenia. Zrobiona profilaktycznie konserwacja podwozia i blach w tamtym roku, prawdziwa konserwacja a nie jakieś baranki, wstrzykiwanie w progi, maskę i każdy newralgiczny element auta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Kolego Jeżyna. Znawca ze mnie motoryzacji zerowy. Typowy użytkownik. Rady uzyskane od serwisu Gołebiębiwewski. https://www.mazda.warszawa.pl/ gdzie obydwa moje auta od lat są serwisowane. Numerami VIN obydwu aut służę ma priv. Auto w USA kupione w https://www.rileymazda.com/ generalnie nie lubię gdy ktoś mi wciska wciskanie kitu. Panie Jeżyna zapraszam na jazdę testową Mazda 3 2.5l niby tylko 173hp ( to nie jest mps ta ma 273 hp ) a zwłaszcza zapraszam na sesję muzyczną w wykonaniu firmy Bose która to specjalnie dla tego modelu zaprojektowała system muzyczny. Dla Mazdy rynek UE nie jest rynkiem prime. Rynkiem prime prócz niej samej jest USA. Tam też soli nie sypią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Jeszcze jedno pytanie. Kolego Jeżyna ile aut marki mazda posiadasz ( jesteś właścicielem ) a nie tylko pojeździłeś ( 3 km po parkingu ... ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Ja o jednym ty o drugim. Cieszę się że jesteś fanem Mazdy. Ja również mimo że nie nie jestem właścicielem Mazdy (nie stać mnie jeszcze) jestem fanem tej marki.Jednak mam możliwość jeżdżenia i nie są to 3 km po parkingu każdym nowym autem marki i każda taka jazda jest dla mnie przyjemnością. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 A ja jakoś sceptycznie do mazdy podchodzę, jeśli taka 6tka waży mniej niż np.bmw serii 3, taka redukcja wagi odbije się na czymś, oczywiście nie po 2 latach od wyjazdu z salonu.Chociaż wyglądają atrakcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 kristofer232 ja uważam że jako narzędzie do pracy ( u mnie w pracy są spore przebiegi ) jest to marka jak najbardziej godna polecenia ( serwis aut tylko w autoryzowanym serwisie ). Mimo tylu tyś. przejechanych km. ( obydwoma autami ) nigdy nie stałem na poboczu czekając na lawetę. Nadmienię iż w mojej firmie jeżdżą nie tylko mazdy. Są Volvo S40. Fordy, Skody. Tam to już przeróżnie było. Z mazdami do tej pory nigdy. Z stąd moja opinia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Kolego Jeżyna. Znawca ze mnie motoryzacji zerowy. Typowy użytkownik. Rady uzyskane od serwisu Gołebiębiwewski. https://www.mazda.warszawa.pl/ gdzie obydwa moje auta od lat są serwisowane. Numerami VIN obydwu aut służę ma priv.Auto w USA kupione w https://www.rileymazda.com/ generalnie nie lubię gdy ktoś mi wciska wciskanie kitu. Panie Jeżyna zapraszam na jazdę testową Mazda 3 2.5l niby tylko 173hp ( to nie jest mps ta ma 273 hp ) a zwłaszcza zapraszam na sesję muzyczną w wykonaniu firmy Bose która to specjalnie dla tego modelu zaprojektowała system muzyczny. Dla Mazdy rynek UE nie jest rynkiem prime. Rynkiem prime prócz niej samej jest USA. Tam też soli nie sypią. Adas, tak gwoli scislosci to w USA sol sypia i to bardzo duzo. Moze nie wszedzie ale napewno w stanie New Jersey. Odkad tam mieszkam (1989) to kazdej zimy po opadach sniegu przy odsniezaniu sa sypane ogromne ilosci soli. Zeby jednak byc szczerym to nie slyszalem tam o problemach Mazd z korozja choc przyznaje szczerze, ze ta marka az tak bardzo sie nie interesuje. Byc moze w Europie jest to czesciej spotykany problem niz w USA. Jesli tak, to nie mam najmniejszego pojecia skad to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Kwinto w USA byłem 3 razy. ( boję się latać . W CT. Tak jak pisałem nic nie wiem o autach. Mają jeździć i tyle. O soli to są opinie zasięgnięte z netu i z opinii serwisu gdzie moje mazdy są serwisowane. Fakt faktem przy moim ostatnim pobycie w USA ( 2017) widziałem na drogach mnóstwo mazd. Zdecydowanie więcej niż w czasie poprzednich moim pobytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi