Rebort Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Miałem dwie mazdy 5 (druga \trafiła się przypadkiem) to jedyne auto, jakie w życiu sprzedałem ze względu na korozję, a miałem nawet mondeo mk3 , Popatrzcie na nadkola mazd, takich powyżej 6 lat, rzadko nie ma tam purchli, od spodu jest tam rudo, albo baranek... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Generalnie samochody japońskie nie grzeszą zabezpieczeniem antykorozyjnym. A wśród nich Mazda wiedzie ( niestety) prym. Super cienka warstwa lakieru, którą niewiedzić czemu marka chwali się na swoich stronach robi swoje . A że na najnowszych modelach jeszcze tej rdzy z zewnątrz nie widać, spowodowane jest to tym, że jest jeszcze na to za wcześnie. Dajmy im jeszcze kilka lat. Sam widziałem zdięcia Mazdy 6 GJ ( wersja przedliftingowa) z mocno skorodowanym podwoziem i układem wydechowy. Moja rada, kupić nowy samochód i zainwestować w dobrą konserwację (np. Noxudol). Niestety o dobrą firmę która zajmuje się taką usługą jest ciężko. Wszystkie usługi w cenie 1-1,5 tyś. darujmy sobie. Dobra konserwacja musi swoje kosztować (podwozie, nadwozie, zawieszenie, profile wewnętrzne). Do tego dobry wosk na lakier co 1/2 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Jak Madzia to również polecam 2.5 PB a tym bardziej do takiej dużej kasty jak CX5Słabsze jednostki nie jadą a nawet 2.5PB mimo dużej pojemność dupy nie urywa swoim osiągami.Silniki są ekonomiczne i bezawaryjnie ale myślę że dowiesz się więcej na forum Mazdy niż na wędkarskim przypadkiem trafiłem an watek ... ........ ale mnie kolega rozbawił cx5 duzym autem....ooooo ..... leżę YMMD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 MIałem 6 z 2004 i sprzedałem tylko dlatego, że ruda ją jadła w zastraszającym tempie, ale mechanicznie bez zarzutu. Teraz mam 3 z 2009 i CX5 z 2015 (po lifcie) i problemu z rdzą na ten moment nie zauważyłem, a średnio 2 razy w roku oglądam auta od spodu. Mechanicznie podobnie jak z M6 nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Odgrzeję trochę kotleta Ile macie wbite w dowodzie na ciągnięcie przyczepy bez hamulca i z hamulcem najazdowym? Interesuję mnie samochody po 2017r z 2.0 i 2.5 benzyną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 https://www.mazdaspeed.pl/modele/oferta-mmp/mazda-cx-5/dane-techniczne/ tu masz wszystkie dane z różnymi silnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi