GroPerch Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 odświeżę temat, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z łowienie w rzece Niemen i dopływach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 To jeszcze raz odświeżę temat, a co mi tam, byłem w tym roku na jesieni i rzeka robi przepiękne wrażenie, zwłaszcza te rafy… poza tym wyjątkowo odludna i łatwo dostępna. Wyglada że jest tu duży potencjał zwłaszcza w kontekście boleni i brzan.Jest tu ktoś kto bywa lub bywał nad Niemnem i może coś więcej napisać? Rzeka jak pół Wisły, ciągnąca się przez 3 kraje a informacji jak na lekarstwo, warto tez dodać, że licencja to koszt 1,40€ za 2 dni lub 14 euro za cały sezon na niemal wszystkie wody na Litwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 To jeszcze raz odświeżę temat, a co mi tam, byłem w tym roku na jesieni i rzeka robi przepiękne wrażenie, zwłaszcza te rafy… poza tym wyjątkowo odludna i łatwo dostępna.Wyglada że jest tu duży potencjał zwłaszcza w kontekście boleni i brzan.Jest tu ktoś kto bywa lub bywał nad Niemnem i może coś więcej napisać? Rzeka jak pół Wisły, ciągnąca się przez 3 kraje a informacji jak na lekarstwo, warto tez dodać, że licencja to koszt 1,40€ za 2 dni lub 14 euro za cały sezon na niemal wszystkie wody na Litwie.Szkoda, że tak daleko. Gdybym mieszkał w Białymstoku to byłbym pewnie częstym bywalcem. Też interesuje mnie ten temat. Podpinam się pod pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 To jeszcze raz odświeżę temat, a co mi tam, byłem w tym roku na jesieni i rzeka robi przepiękne wrażenie, zwłaszcza te rafy… poza tym wyjątkowo odludna i łatwo dostępna.Wyglada że jest tu duży potencjał zwłaszcza w kontekście boleni i brzan.Jest tu ktoś kto bywa lub bywał nad Niemnem i może coś więcej napisać? Rzeka jak pół Wisły, ciągnąca się przez 3 kraje a informacji jak na lekarstwo, warto tez dodać, że licencja to koszt 1,40€ za 2 dni lub 14 euro za cały sezon na niemal wszystkie wody na Litwie.To może wiesz czy skończyła się już wojna Ukraińsko - Ruska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 To może wiesz czy skończyła się już wojna Ukraińsko - Ruska? Nie rozumiem twojego pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Kilka lat temu w Druskiennikach w styczniu przy temperaturze -10, obserwowałem "miejscowych" łowiących piękne jazie na mało subtelne ( ze względu na duży uciąg wody) spławikówki. Wyniki, jakie uzyskiwali dowodzą wielkiej obfitości ryb w tamtym miejscu. Niestety nie miałem ze sobą spinningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Nie rozumiem twojego pytaniaJesień tego roku dopiero będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 1 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2024 Nie chciałem tworzyć nowego wątku a mam pytanie odnośnie łowienia na Litwie.Jak to wygląda obecnie przepisowo ktoś coś wie? Planuję poszukać jakiś rzek nie dużych z Pstrągami ew. Kleniami tak do 150 km od Granicy PL -Litewskiej . Może ktoś zna takowe i coś poleci? Wyczytałem trochę o rz.Mereczanak i jej dopływach , Ula, Gruda. Ale pewnie będę myślał wyszukać jeszcze mniejsze ich dopływy gdzie będzie szansa na Kropasa.Za każdą radę z góry dziękuję. A może ktoś tu z forum jezdzi na Litwę , chętnie bym się dołączył 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 12 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2024 Mirecki chyba w Niemnie łowi te łososie Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 12 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2024 Mirecki chyba w Niemnie łowi te łososie Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu TapatalkaNie, w dopływie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Może ktoś z was już praktykował wędkowanie w tym kraju? W następny weekend wybieram się tam nad jedno z jezior i zamierzam wziąć ze sobą wędki. Jak wygląda kwestia pozwoleń, słyszałem że kosztują śmieszne pieniądze. Można je podobno kupić w marketach i kioskach, jednak ja mam przebywać na całkowitym zadupiu a po drodze nie będę miał większego miasta. Czy jest opcja żeby kupić je online? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Zezwolenie kupisz na tej stronie:https://alisas.lt/permits Wybierz tylko odpowiedni region, PZW mogłoby się uczyć, zezwolenie kosztuje grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia Hej. Szukam kogoś ktoś jeździ na łososie na Litwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia + tutaj można znaleźć info: https://jerkbait.pl/topic/131613-rzeka-wilia-i-%C5%82ososie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 31 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia ... Sklep ,,Drapieżnik", Mostowa, Augustów. Maciek, właściciel, Skarbnik Koła. Bywa na Neris, coś podpowie. Temat tamtych okolic zna... więcej info w sieci ew. priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi