przemow Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 (edytowane) Wrzucę tu przykład. Mój znajomy wylądował w sądzie ze swoim byłym pracodawcą. Zarzucone mu było że nie spełnił swoich obowiązków. Min.że nie był dopilnowany porządek i liście były porozrzucane. Sędzina wręcz wyśmiała ten punkt. Bo nawet jeśli było wszystko ogarnięte to wiatr mógł zawiać i za 1 min znów liście były na placu :-) Tu jest to samo :-)Ps. @vako 1/3 delegatów na krajowy zjazd. Dlatego zapytałem ilu ich jest. Edytowane 31 Grudnia 2019 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Żebyś zrozumiał - napiszę Ci najprościej jak umię. ZG PZW stracił większość. Jeśli to fakt to nikt i nic go nie uratuje. Tak działa Demokracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Czegoś nie rozumiem? Podpierają się tym punktem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 126 delegatów było. Masz rację . ZG stracił poparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 (edytowane) Jednym słowem w myśl art. 26 pkt1 do 20 marca 2020 Zarząd Główny powinien zwołać Krajowy Zjazd Delegatów.Jeżeli tego nie uczyni do niniejszego terminu to w myśl art. 26 pkt 2 Nadzwyczajny Krajowy Zjazd Delegatów niezwłocznie zwołuje Główna Komisja Rewizyjna.Czyli ZG może olać pismo i czekać na do 20 marca 2020 na ruch GKR.A co jak GKR oleje temat? Edytowane 31 Grudnia 2019 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 (edytowane) Ptaszki ćwierkają, że schedę po obecnym prezesie przejmie Zbigniew, co szefuje mazowieckim.... Edytowane 31 Grudnia 2019 przez Paweł nizinny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 (edytowane) Ptaszki ćwierkają, że schedę po obecnym prezesie przejmie Zbigniew, co szefuje mazowieckim....Jak to ten sam gość co klepnał no kill i jednocześnie rybaków na Wiśle "posadził" to jednym zdaniem nastaną kiepskie czasy o ile tak się stanie ... I nad wodą będzie tylko gorzej. Edytowane 31 Grudnia 2019 przez Sławek Nikt 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 A ten pan nie jest przypadkiem członkiem zarządu pewnego stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania? Jak to możliwe że jest w zarządzie LGD i PZW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Tak to ten sam pan. Moim zdaniem będzie to zamiana betonu z B10 na B30... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 (edytowane) To się nazywa lobbing :-)I co nam szaraki zrobicie?Jak będziecie za głośno krzyczeć to pod sąd koleżeński i wypad.Takie realia.W okręgu skierniewice udało się nam zmienić prezesa ale reszta zarządu bez zmian. I dalej prezes nic nie może. Nawet gdyby chciał. A od października diet nie biorą bo kasy brakło :-) Edytowane 31 Grudnia 2019 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 http://www.pzw.org.pl/zgpzw/wiadomosci/199197/60/szczesliwego_nowego_roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 To się nazywa lobbing :-)I co nam szaraki zrobicie?Jak będziecie za głośno krzyczeć to pod sąd koleżeński i wypad.Takie realia.W okręgu skierniewice udało się nam zmienić prezesa ale reszta zarządu bez zmian. I dalej prezes nic nie może. Nawet gdyby chciał. A od października diet nie biorą bo kasy brakło :-)Ja to widzę trochę inaczej. W PZW naprawdę działa demokracja i zarządy działają jak chce większość GŁOSUJĄCYCH. Wystarczy przejść się nad wodę, a nie tylko łowić w towarzystwie kolegów z J.B. lub zagranicą. Najprawdopodobniej nowym prezesem będzie założyciel grupy rybackiej, która bierze spore dotacje za to, że funkcjonuje na wodach PZW dzięki zarządowi OM w którym rządzi tenże człowiek, Zalew Zegrzyński dalej będzie modelowym na skalę europejską łowiskiem i dalej będą robione inwestycje np w smażalnie ryb których wykonawcami są członkowie rodziny... przecież to takie polskie, nieprawdaż ? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Ja wiem jak to działa u nas.Trzeba 3/4 delegatów na okręg tłumaczyć wszystko jak dziecku bo podnoszą ręce nie wiedząc co jest głosowane. I jak zwracasz im uwagę to ci mówią ze się boją, że nie chcą się narazić itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Tylko nie wiem czego się boją i jak maja się narażać ? Delegaci otrzymują tylko zwrot za delegację, i żadnych innych korzyści, przynajmniej oficjalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 (edytowane) Tak naprawdę rządzi 5-6 osób.Reszta żeby być u żłoba głosuje pod dyktando. Inne korzyści? Np. Darmowe wycieczki, imprezy, platne usługi dla Pzw :-) Edytowane 31 Grudnia 2019 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Kurdę,wstyd mi za Zieloną Górę.Widać stary ,zatwardziały beton.Miro,Zdzisio,Julcio, Quo Vadis ...? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Kośno, Kośno, Kośno... a jakieś inne przykłady "dobrych zmian"? Sam niestety znam tylko te gorsze, których być może boi się Rheinangler, choćby Zalew Koronowski i boję się, że głównie w tą stronę to pójdzie.Morum. Tak ja "Kośno,Kośno,Kośno" Ty z kolei chuj.nia chun.nia chujn.ia. Ale pocieszę Cię. Będziesz miał okazję spróbować. Te 3 licencje jako jedyne za zgodą dzierżawcy zostały wystawione na okaziciela. Każdy z forumowiczów naszego forum który wpłaci dowolną kwotę na cel charytatywny będzie mógł z tej licencji skorzystać ( do ustalenia z możnymi tego forum ). Warunki są dwa. Ryba złowiona na Kośnie zostaje na Kośnie ( w tym roku pożegnano tam pewnego mięsiarza z Olsztyna ). Wyprawa i jej wyniki zostaną opisane w specjalnym wątku. To nie jest prosty zbiornik ! Ja miałem to szczęście że za 2-gim razem pojechałem tam z moim przyjacielem z 13 z ZZ który wie co i jak. Moja mamusia 121cm to nie był przypadek. To wynik doświadczenia Roberta. W dniu 2 stycznia skontaktuję się z Panem Milupą ( kompletnie nie znam ) by ustalić warunki korzystania z tych 3 licencji VIP. Licencja VIP upoważnia do trolingu, verticala oraz połowów nocnych ( w ciągu 4 lat wpuszczono tam ponad 4 tony węgorza... ). Może najwyższy czas pokazać młodym jak powinno wyglądać "normalne" łowienie ryb. Nie każdego stać na Szwecję. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamjest Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Morum. Tak ja "Kośno,Kośno,Kośno" Ty z kolei chuj.nia chun.nia chujn.ia. Ale pocieszę Cię. Będziesz miał okazję spróbować. Te 3 licencje jako jedyne za zgodą dzierżawcy zostały wystawione na okaziciela. Każdy z forumowiczów naszego forum który wpłaci dowolną kwotę na cel charytatywny będzie mógł z tej licencji skorzystać ( do ustalenia z możnymi tego forum ). Warunki są dwa. Ryba złowiona na Kośnie zostaje na Kośnie ( w tym roku pożegnano tam pewnego mięsiarza z Olsztyna ). Wyprawa i jej wyniki zostaną opisane w specjalnym wątku. To nie jest prosty zbiornik ! Ja miałem to szczęście że za 2-gim razem pojechałem tam z moim przyjacielem z 13 z ZZ który wie co i jak. Moja mamusia 121cm to nie był przypadek. To wynik doświadczenia Roberta. W dniu 2 stycznia skontaktuję się z Panem Milupą ( kompletnie nie znam ) by ustalić warunki korzystania z tych 3 licencji VIP. Licencja VIP upoważnia do trolingu, verticala oraz połowów nocnych ( w ciągu 4 lat wpuszczono tam ponad 4 tony węgorza... ). Może najwyższy czas pokazać młodym jak powinno wyglądać "normalne" łowienie ryb. Nie każdego stać na Szwecję.JAk ktoś wytrzeźwieje to niech to przetłumaczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 @Jamjest do Twojej wiadomości. Bardzo rzadko piję. Jestem świadomy tego co napisałem. Zdaję sobie sprawę że w światopoglądzie pewnej grupy ludzi określone zachowania wydają się dziwne.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Aaaa wielkopolska czyli pewnie Poznań. To Ci co drut aluminiowy wynaleźli ? Aha wszystko jasne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 (edytowane) Widzicie kto się podpisuje? Stary zarząd i tyle :-)Wszyscy wielcy przegrani ostatnich wyborów w ZG PZW.Warszawka kontratakuje, wystarczy policzyć z którego okręgu najwięcej podpisów i kto podpisał. Zostali pozbawieni władzy, więc próbują poprzez Targowicę... Jesli to juz poltyka to ale jesli moze to byc odczytane jedynie jako szyderczy komentarz do obecnych kannonow wladzy wylonionej przez tzw suwerena,- to jak zestawic pkt 1 i 4 z cytowanego uzasadnienia to one sa sprzeczne ze soba w zakresie logiki stosowania owej wladzy (...)Polityka jest zawsze pozbawiona logiki. Brak podpisów przedstawicieli wielu okręgów daje do myślenia (...)Klan pod wodzą Warszawki, ciekawe co obiecali tym pozostałym okręgom, czyżby wchłonięcie tak jak stało się już z kilkoma okręgami? Bardzo dziwię się, że tak dały się "podprowadzić" Piła, Poznań, Wrocław i Zielona Góra (wymieniłem alfabetycznie, żeby nikogo nie urazić). To uzasadnienie jest takie, jakby dziecko z podstawówki pisało.Kto pisał? Zdziecinniali "gumofilce"!Na marginesie - nie obrażaj dzieci z podstawówki!!! Edytowane 1 Stycznia 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Czyli ten bardziej zatwardziały, ale jednocześnie lepiej zorganizowany beton przystępuje do kontrataku? Co za wiadomość na Nowy Rok... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Kto pisał? Zdziecinniali "gumofilce"!Na marginesie - nie obrażaj dzieci z podstawówki!!! No jeśli zdziecinniali gumofilce na poziomie podstawówki, od lat wielu rypią w tyłek sześćset tysięcy zawsze mądrzejszych zawsze zajebistych i zawsze najlepiej wiedzących "fiszermanów" to raczej średnio świadczy to o... rzeczonych.Zapiekła krytyka PZW i tupanie stópką na necie czy w gazetach niewiele dało - jak pokazuje ostatnie 20 lat - więc może czas sobie dać spokój. Podobnie jak niedocenianie "betonu" i sprowadzanie go do roli bandy stetryczałych przygłupów.Dzisiejsza sytuacja to niemal kopia przejęcia okręgu Katowice przez... odwołanego w październiku wiceprezesa ZG. Powtórka z rozrywki - nowym prezesem zostanie Iwański. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 (edytowane) No jeśli zdziecinniali gumofilce na poziomie podstawówki, od lat wielu rypią w tyłek sześćset tysięcy zawsze mądrzejszych zawsze zajebistych i zawsze najlepiej wiedzących "fiszermanów" to raczej średnio świadczy to o... rzeczonych.(...)"Fischermani" - jak ich nazywasz - chcą spokojnie łowić ryby, nie tracąc przynęt na rozstawionych sieciach i nie mieszając się w politykę. Kiedyś Ksawery Dunikowski zapytany przez dziennikarza co myśli o polityce, odpowiedział - "od polityki mam Piłsudskiego". Trzymam się tej zasady, tylko Piłsudskiego brak... Edytowane 1 Stycznia 2020 przez Alexspin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi