Skocz do zawartości

Drwęca

Gość trilung

Rekomendowane odpowiedzi

• 10 miesięcy temu...

Pewnie członkowską u siebie żeby być zrzeszonym. I okresową na Drwęcę - PZW Toruń - płatności.pl. 

Pozdrawiam.

Dzięki za szybką odpowiedź i podpowiedź . Wg tabeli wychodzi , że 7 kolejnych dni spaceru na rzeką , z wyłączeniem trollingu , dla zrzeszonych to 76zł . Czy ja dobrze to zrozumiałem ?  Na czerwono jest mowa o rejestrze . Skąd rejestr wziąć , wydrukować ?

Jeszcze raz dzięki  :)

Nie wiem czy wiesz, PZW Toruń w tym roku obrał sobie za cel odłowienie 1,3 tony Troci i 400 kg Łososia do końca grudnia z Naszej Wisły i Drwęcy. Z Trocią i łososiem od kilku lat jest padaka u Nas, wiec dobrze się zastanów czy w takiej

sytuacji jest sens wydawać pieniądze.. Rybacy się cieszą, bo ta ryba z powrotem nie wróci, tzn. wróci w postaci narybku wielkości 1cm. Żal dupę ściska, a nóź w kieszeni się otwiera.

Zrodlo: https://www.facebook.com/photo?fbid=1029252144192189&set=a.142062226244523

W tej chwili jest to najbliższa rzeka dla mnie gdzie mogę pochodzić za największymi z łososiowatych ;) W przyszłości powinno być lepiej ???? Nie zawracam sobie głowy rybakami. Ja łowię bo lubię, wręcz bez tego warzywko jestem... Długo by gadać. Dzięki i połamania.

• Like 1

Tarlaki są odławiane w Lubiczu co roku (czego oczywiście nie popieram) ale mimo to zawsze warto przyjechać i pokontemplować jej piękno, a przy odrobinie szczęścia można zaliczyć spotkanie z trocią i wcale nie stoimy na straconej pozycji. Wiadomo, każdy rok jest inny. Najważniejsze to być, łowić...

• Like 1

Nie wiem czy wiesz, PZW Toruń w tym roku obrał sobie za cel odłowienie 1,3 tony Troci i 400 kg Łososia do końca grudnia z Naszej Wisły i Drwęcy. Z Trocią i łososiem od kilku lat jest padaka u Nas, wiec dobrze się zastanów czy w takiej

sytuacji jest sens wydawać pieniądze.. Rybacy się cieszą, bo ta ryba z powrotem nie wróci, tzn. wróci w postaci narybku wielkości 1cm. Żal dupę ściska, a nóź w kieszeni się otwiera.

Zrodlo: https://www.facebook.com/photo?fbid=1029252144192189&set=a.142062226244523

Dobre, 3 składowe a i tak nikt dodać nie potrafi ot cała kompetencja PZW w soczewce.

Zrodlo: https://www.facebook.com/photo?fbid=1029252144192189&set=a.142062226244523

Planować a odłowić to dwie różne rzeczy. To, że łowią tarlaki to chyba dobrze, ponieważ naukowcy nie wymyślili jeszcze sposobu na produkcję gamet silikonowych. Rybacy morscy wiadomo, że się cieszą bo dzięki tym zarybieniom łowią więcej. Coś, choć niewiele, zostanie dla wędkarzy dla których sezon się kończy gdy trocie zaczynają być aktywne, a zaczyna gdy większość już spływa do morza. Zarybienia są jednak prowadzone narybkiem większym niż 1cm z tej prostej przyczyny, że u tych gatunków nawet wylęg przekracza podaną przez kolegę długość.

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Na gorskim odcinku praktycznie od lubicza do Kaszczorka masz droge nad/w bardzo bliskiej odleglosci od Drwecy. W wielu miejscach z drogi ja widzisz. Mowa o brzegu od strony Torunia. Parkingow specjalnych nie ma ale miejsc gdzie spokojnie i bezpiecznie mozna zostawic samochod nie brakuje

Edytowane przez PrzemekL
  • Like 1

A na jakim odcinku chciałbyś połowić? Nie jestem częstym tubylcem na Drwecą ale mogę cośiko podpowiedzieć

Tak jw kolega napisał . Nigdy nie łowiłem na tej rzece i specjalnie nie spinam się, że coś łososiowatego sądzie, ale jak nie pojadę to na bank nie złowię ;) Bazę noclegową mam we Włocławku, to że trzy dni bym połaził z chęcią

• 2 tygodnie później...