Sławomir Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 OdOd Golubia do miejscowości Tobulka nie ma ale jeszcze się upewnie Wieczorem zaglądając w regulamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszysztof Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1cwdQZsUrLO3Tz6YTvk-LDABeLM4&ll=53.308621422882034%2C18.961034400000017&z=10 ta mapa powinna pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Od Tobułki do elgiszewa jest obręb ochronny. Dalej dopiero przy przeplawce w Lubiczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Od Tobułki do elgiszewa jest obręb ochronny. Dalej dopiero przy przeplawce w Lubiczu.I odpowiedź juz padła Edytowane 7 Stycznia 2020 przez Sławomir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Dzięki wielkie za odpowiedzi dam znać jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Ja byłem w niedzielę I poniedziałek to miałem 1 pukniecie okonia I spinke fajnego szczupaka na drop shota. Okolice CGD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszek91 Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Siemanko czy są tutaj ludzie którzy wędkują na Drwęcy w okolicy Nowego Miasta Lubawskiego bądź Iławy i mogliby opisać sytuację rybostanu? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Kolego napisz na priv. Znam tam każdy dołek. Moja woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Gdzie i jakie opłaty musze wnieść aby połazić i połowić sobie na Drwęcy , za trotką w styczniu ? Z zamojskiego okręgu jestem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Gdzie i jakie opłaty musze wnieść aby połazić i połowić sobie na Drwęcy , za trotką w styczniu ? Z zamojskiego okręgu jestem .Pewnie członkowską u siebie żeby być zrzeszonym. I okresową na Drwęcę - PZW Toruń - płatności.pl. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Pewnie członkowską u siebie żeby być zrzeszonym. I okresową na Drwęcę - PZW Toruń - płatności.pl. Pozdrawiam.Dzięki za szybką odpowiedź i podpowiedź . Wg tabeli wychodzi , że 7 kolejnych dni spaceru na rzeką , z wyłączeniem trollingu , dla zrzeszonych to 76zł . Czy ja dobrze to zrozumiałem ? Na czerwono jest mowa o rejestrze . Skąd rejestr wziąć , wydrukować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) Tak, a rejestr wydrukujesz jak opłacisz - składki na 2021 mogą się zmienić. Edytowane 29 Listopada 2020 przez marioligi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Jeszcze raz dzięki Nie wiem czy wiesz, PZW Toruń w tym roku obrał sobie za cel odłowienie 1,3 tony Troci i 400 kg Łososia do końca grudnia z Naszej Wisły i Drwęcy. Z Trocią i łososiem od kilku lat jest padaka u Nas, wiec dobrze się zastanów czy w takiej sytuacji jest sens wydawać pieniądze.. Rybacy się cieszą, bo ta ryba z powrotem nie wróci, tzn. wróci w postaci narybku wielkości 1cm. Żal dupę ściska, a nóź w kieszeni się otwiera. Zrodlo: https://www.facebook.com/photo?fbid=1029252144192189&set=a.142062226244523 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Hmm... To tzn. że serdecznie zapraszamy na otwarcie sezonu trociowego 1.01.2021. Wróć, keltowego ????... do okolicznych barów i restauracji. Oczywiście na wynos. Lub w gościnę do działaczy pzw toruń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 W tej chwili jest to najbliższa rzeka dla mnie gdzie mogę pochodzić za największymi z łososiowatych W przyszłości powinno być lepiej ???? Nie zawracam sobie głowy rybakami. Ja łowię bo lubię, wręcz bez tego warzywko jestem... Długo by gadać. Dzięki i połamania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlekD Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Tarlaki są odławiane w Lubiczu co roku (czego oczywiście nie popieram) ale mimo to zawsze warto przyjechać i pokontemplować jej piękno, a przy odrobinie szczęścia można zaliczyć spotkanie z trocią i wcale nie stoimy na straconej pozycji. Wiadomo, każdy rok jest inny. Najważniejsze to być, łowić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahaw Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Nie wiem czy wiesz, PZW Toruń w tym roku obrał sobie za cel odłowienie 1,3 tony Troci i 400 kg Łososia do końca grudnia z Naszej Wisły i Drwęcy. Z Trocią i łososiem od kilku lat jest padaka u Nas, wiec dobrze się zastanów czy w takiej sytuacji jest sens wydawać pieniądze.. Rybacy się cieszą, bo ta ryba z powrotem nie wróci, tzn. wróci w postaci narybku wielkości 1cm. Żal dupę ściska, a nóź w kieszeni się otwiera. Zrodlo: https://www.facebook.com/photo?fbid=1029252144192189&set=a.142062226244523Dobre, 3 składowe a i tak nikt dodać nie potrafi ot cała kompetencja PZW w soczewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Nie wiem czy wiesz, PZW Toruń w tym roku obrał sobie za cel odłowienie 1,3 tony Troci i 400 kg Łososia do końca grudnia z Naszej Wisły i Drwęcy. Z Trocią i łososiem od kilku lat jest padaka u Nas, wiec dobrze się zastanów czy w takiej sytuacji jest sens wydawać pieniądze.. Rybacy się cieszą, bo ta ryba z powrotem nie wróci, tzn. wróci w postaci narybku wielkości 1cm. Żal dupę ściska, a nóź w kieszeni się otwiera. Zrodlo: https://www.facebook.com/photo?fbid=1029252144192189&set=a.142062226244523Planować a odłowić to dwie różne rzeczy. To, że łowią tarlaki to chyba dobrze, ponieważ naukowcy nie wymyślili jeszcze sposobu na produkcję gamet silikonowych. Rybacy morscy wiadomo, że się cieszą bo dzięki tym zarybieniom łowią więcej. Coś, choć niewiele, zostanie dla wędkarzy dla których sezon się kończy gdy trocie zaczynają być aktywne, a zaczyna gdy większość już spływa do morza. Zarybienia są jednak prowadzone narybkiem większym niż 1cm z tej prostej przyczyny, że u tych gatunków nawet wylęg przekracza podaną przez kolegę długość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Mógłby ktoś z kolegów podesłać miejsca parkingowe dla samochodu osobowego, bezpieczne, nie kolidujące z tubylcami i w miarę bliskiej odległości od rzeki. Mogą być płatne. Chodzi o styczniowe trotki. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 (edytowane) Na gorskim odcinku praktycznie od lubicza do Kaszczorka masz droge nad/w bardzo bliskiej odleglosci od Drwecy. W wielu miejscach z drogi ja widzisz. Mowa o brzegu od strony Torunia. Parkingow specjalnych nie ma ale miejsc gdzie spokojnie i bezpiecznie mozna zostawic samochod nie brakuje Edytowane 22 Grudnia 2020 przez PrzemekL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 A na jakim odcinku chciałbyś połowić? Nie jestem częstym tubylcem na Drwecą ale mogę cośiko podpowiedzieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 A na jakim odcinku chciałbyś połowić? Nie jestem częstym tubylcem na Drwecą ale mogę cośiko podpowiedziećTak jw kolega napisał . Nigdy nie łowiłem na tej rzece i specjalnie nie spinam się, że coś łososiowatego sądzie, ale jak nie pojadę to na bank nie złowię Bazę noclegową mam we Włocławku, to że trzy dni bym połaził z chęcią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Mat, masz priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqara Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Jak tam panowie i panie wyniki? U mnie pusto a chodziłem w okolicach Lubicza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi