Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zandermafija Opublikowano 1 Stycznia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 (edytowane) Nigdy bym nie pomyślał, że otworzę ten wątek. Tym bardziej swoim nowym życiowym rekordem. Pstrąg 48cm uderzył w wobka z CF. C&R Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku! Edytowane 1 Stycznia 2020 przez zandermafija*SpinnigistaWT 71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. strumien Opublikowano 1 Stycznia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Piękny srebrny POTOK 43 cm , złowiony na kijek stworzony przez skromnego człowieka z wielką pasją i doskonałymi umiejętnościami, na blanku Batsona Isp 842F. Ryba niezwykle waleczna i ubarwiona niczym srebrniak , uderzyła w 6 cm Provocatora . C&R 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Ja dziś ledwo wymiarkiem 36cm otworzyłem sezon. Dwie podobne rybki spadły z haka. Dużych nie zanotowałem 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Dzisiaj 2 pstrągi z czego tylko jeden do foty się nadawał Odcinek rzeki na którym byłem nie przypominał tego sprzed roku Oprócz pstrągów które były głównym celem wyprawy udało się wydłubać 3 grube szczupaczki i tu muszę pochwalić flurocarbon 0.26mm od berkleya który poradził sobie z zębami pajków 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. rav_id Opublikowano 1 Stycznia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 (edytowane) Miło otworzyć sezon rybką na 5 Oby podobnie wyglądała reszta sezonu Edytowane 1 Stycznia 2020 przez rav_id 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Gratulacje dla łowców. Szczególnie dla kolegi z wątku muchowego. 68 cm to kawał ryby. U mnie dzisiaj 3 gżdyle- 35-39 cm plus dwa niezacięte (też rekordowe nie były). Woda mała. Najważniejsze, że już się zaczęło ????. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatWy Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) Z rozpoczęcia 40'staczek. Zobaczymy jak będzie w ten weekend Edytowane 3 Stycznia 2020 przez MatWy 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 U mnie chuderlaczki, 45 I 35 tki na początek sezonu, oczywiście na jiga, zależy jak się trafi, są też grube, najważniejsze że są I mają się dobrze. Dzisiaj krótki rekonesans, wychodzę z założenia lepiej łowić I wypuszczać, niż pozwalać innym łowić I zabierać. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Sezon rozpoczęty, dobrze jest powłóczyć się nad rzeką po kilku miesiącach przerwy 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. salmo Opublikowano 3 Stycznia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Sezon rozpoczęty na 5+ :-) Dobry znajomy z poprzedniego sezonu postanowił ponownie zapozować do zdjęcia!!! B-) Od czerwca 2019 przybyło mu 2 cm i co ciekawe,pięknie odrosła płetwa piersiowa :-D Może jeszcze kiedyś spotkamy się... ;-) 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Sensownej ryby w tym sezonie jeszcze nie widziałem... Ale siata zawsze pełna! 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatWy Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 (edytowane) Ja pierwszego stycznia poszedłem w dość popularne miejsce. Jeden kropek niewymiarowy mi spadł. Zmieniłem miejsce na mniej dostępne (w sezonie zakrzaczone bo nikt nie chodzi) Drugi rzut i już kolega zaczął się kręcić w wodzie takie podejście mi się podoba! Edytowane 12 Stycznia 2020 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Bajeczne otwarcie sezonu, oby było dobrym prognostykiem na cały sezon.Pstrąg 49 cm i samiczka troci 59 cm. 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. salmo Opublikowano 4 Stycznia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Po dniu wczorajszym pełnym emocji po spotkaniu ze starym znajomym dzisiaj inna rzeka i jeszcze piękniejszy kaban 60+ ???? 78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dawid Sokołowski Opublikowano 5 Stycznia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Pierwsza ryba w sezonie 2020. Złowiona na streamera. Pierwsze wyjście, dzień wcześniej, na pusto. Jutro powtórka 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. fafka90 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 U mnie pierwsze wyjscie i pierwsza ryba 2020 odrazu życióweczka 48cm 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pavel Opublikowano 5 Stycznia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Pierwszy wypad na moje kropkowe siury i taki strzał Rybka ponad 50 cm. Szczęśliwie pływa dalej 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. markir Opublikowano 6 Stycznia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Pierwsza wymiarowa ryba w sezonie i od razu PB! Potokowiec o długości 64 cm w świetnej formie. 93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatWy Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Cześć, po sąsiedzku w okolicy Bydgoszczy masz rzeki: Rzeka Wda (Czarna Woda)Rzeka Prusina (Od jej źródeł do ujścia do rzeki Wda)Rzeka Brda w BydgoszczyRzeka Brda 2 Okolice Borów Tucholskich. Mapa OPZW Bydgoszcz masz w poniższym linku: https://www.google.com/maps/d/viewer?shorturl=1&mid=1JQw0gdqH-9xuAanQU2wXndMNIYs&ll=53.402849010814116%2C18.09192508715239&z=10 Edytowane 12 Stycznia 2020 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Ryba kolegi Krzyśka (@tlok). 54 cm. 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Kiedyś to dopiero był problem znaleźć fajną miejscówkę, jezioro, rzekę czy rzeczkę. Teraz w dobie Internetu, Fejsów, Forów, Gugulów to wszystko można znaleźć nie wychodząc z domu. Choć też trzeba się trochę wirtualnie pomęczyć. I teraz się już nic nie ukryte, jedynie co do rybostanu nie ma pewności dlatego trzeba szukać, jeździć i łowić. Można też tak znaleźć swoje własne ELDORADO. Jeżeli szukasz rzek koło Torunia to jeszcze ta mapka może się przydać (PZW Toruń).https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1cwdQZsUrLO3Tz6YTvk-LDABeLM4&ll=53.55540576603248%2C18.561693049961036&z=11 Edytowane 12 Stycznia 2020 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. maniak Opublikowano 8 Stycznia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 46 cm potokowego szczęścia... 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Większy wpływ na ich kondycje ma to, że te ryby nie przystąpiły do tarła. Edytowane 12 Stycznia 2020 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Andru po czym wnosisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Z obserwacji. Pstrągi jak każda ryba po tarle jest nim osłabiona-wychudzona. Ryby przed tarłem nabierają masy na zapas, pstrągi z racji okresu muszą jeszcze więcej przybrać na wadze. Po odbytym tarle jest wychudzona, bo się przemieszcza na tarlisko, samo tarło też trwa dłuższa chwilę. Ryba w tym okresie nie żeruje więc siłą rzeczy traci na wadze. Po tarle jest jej trudniej odzyskać wagę ze względu na mniejszą ilość pokarmu niż w lecie. Nawet na żyznej wodzie trzeba kilka tygodni. Ryba, która do tarła nie podeszła niewiele traci bo dla niej cykl rozrodczy nie wpłynął w tak destrukcyjny sposób jak na ryby które do tarła przystąpiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi