Skocz do zawartości

Pstrągi 2020

zandermafija

Rekomendowane odpowiedzi

Czasem nawet niespecjalnie duże pstrągi potrafią ucieszyć, choćby swoją niepowtarzalną barwą. Dzisiejszy piękniś "wydłubany" ze środka zwaliska strzelił z impetem w gumę i po kilku młynkach dał sobie pstryknąć fotkę.

U mnie ta guma (easy shiner jak sie nie myle) robila kiedys prawdziwa furore. Pere 50 na to zapialem. Nie wiem czy mi sie tylko zdaje ale najskuteczniejsze byly wlasnie wiosna. 

Niestety tą rybą kończę swój surwiwal było super ale muszę wrócić bo mogą mnie do domu nie wpuścić. Był jeszcze ten właściwy kropek, ale spadł. Pozdrowienia dla wszystkich w tym trudnym czasie.b92338f914cc9da6e154ea570809e619.jpg3055e46a1263f3f6db01d5d9c41e98d8.jpg

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 32

Pierwszy raz nad tą rzeką i 42 cm trafione... Dwie ładniejsze sztuki powalczyły na wędce i odpłynęły.

Jeden cwaniak powyżej 50cm kilka razy odprowadzał woblera pod nogi, tracajac pyskiem.. Gdy zmieniłem przynętę nie pojawil się, ale jak zmieniłem znów na wobka którego za pierwszym razem mu podałem znów się pokazał.. Dopadnę następnym razem cwaniaczka[emoji16].

1814ab9bfafb5c2fe371909e8d79872b.jpg7d01e4d0a1037093eeeef02c5fbe1ade.jpg

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 29

Dzisiejszy pstrąg dał mi chyba najwięcej emocji spośród ryb złowionych w tym sezonie. "Odkleił" się od dna pod drugim brzegiem, sunąc za jigiem pod same nogi. Kiedy byłem praktycznie pewien, że odpuści bo przynęta właściwie leżała już pod szczytówką,ten gapiąc się na sierściucha po kilku sekundach z agresją go zeżarł, coś pięknego B)

post-51351-0-72098800-1584717004_thumb.jpg

• Like 45