Zybi81 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Wydeptany w ten majowy weekend. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Amator nimfy 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 (...) One po prostu były pomimo ogromnej presji człowieka, pomimo małego procenta wkładu z tego co dajemy od siebie (...)Czyli wg Ciebie tylko "futrzaki" są odpowiedzialne za spadek pogłowia pstragów w Twoich rzekach? Żadne inne parametry środowiska nie uległy zmianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Majówkowy wyjazd na nową dla mnie rzekę był dobrą nauką. Maleńkie realistyczne muszki i piękne, mocarne, wymagające pstrągi. 'Maleńskie, realistyczne", chodzi o suche imitacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 (edytowane) Filip14.Przed południem łowiłem różnymi nimfami. Dość realistyczna stonowana nimfka zwana potocznie "raczkiem" dała mi najwięcej ryb. Około południa pokazały się na wodzie jętki i nieliczne chruściki. Jednak pstrągi wybierały te pierwsze. Nimfy i suche muszki wykonane na haku nr. 14 Edytowane 4 Maja 2020 przez Zielony 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Dziś udało się złowić kilka kropków w tym 44cm co jest moim pb, przy Waszych potworach raczej marny wynik. Powolutku do 50 może się uda [emoji6] Także trafił się taki około forumowy. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 44cm to juz fajny potok oczywiscie jak na niektóre nasze rzeki.Brawo pobicia pb. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Dzięki na tą rzeczkę to faktycznie jest super wynik. Stan wody lekko mówiąc nie napawa optymizmem. Dużo ludzi się tam przewija, mimo tego dziś było super, bo do tego złowiłem takie około 35cm i spadły dwa około 40. Także jestem mega zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Tym razem z kumplami na rybkach [emoji191] i kolejny grubasek przechytrzony. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Ja mimo starańbez sukcesu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) Dziś był bardzo aktywny dzień z Rózgasiem, były pstragi łowione, wpuszczane i wypuszczane. Taka trochę nielegalna inicjatywa. Ale warta zachodu.https://youtu.be/TqryBF44MxE Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Maja 2020 przez niedziel_jig 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Konsekwentne łowienie przynosi efekty. Rybka zgarnęła skąpego jiga, jedno branie po 3 h dłubania. https://youtu.be/lug0bdv5bls Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 A my walczymy od rana, dwie 50 zdjęte i najwiekszy tegoroczny się trafił. Oczywiście na jigi miłego weekendu. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Mnóstwo brań i wyjść ale ryby jakby tylko chciały odgonić intruza i się nie zcinały.Udało się przechytrzyć 4 rybki ale tylko jedna nieznacznie przekroczyła 40 cm. Połakoniła się na wahadełko od @russian80 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Arturze, jak Ty to wahadełko prowadziłeś w takiej płyciźnie? Nie ryło dna?GRATULACJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Arturze, jak Ty to wahadełko prowadziłeś w takiej płyciźnie? Nie ryło dna?GRATULACJE! Dziękuję Mała wahadłówka to najlepsza przynęta do poprowadzenia w takich wrunkach. Druga sprawa, że nie prowadzę po płytkim, tylko przez dołek po prawej stronie. Z niego chyba ze trzy razy wyskakiwał taki fajny trzydziestak. Ale tylko straszył blaszkę ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Wiwat maj. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 wypad na dużą rzekę , 2 rybki z dziś 43,46cm , cieszy x2 bo na swojej produkcji przynętę 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Nie wiedziałem ze w Polsce są takie ładne pstrągi....???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Są i dobrze się mają hehe 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 (edytowane) Nizinny odcinek małej rzeczki. Jadę z myślą kuszenia jazi i kleni. Widzę w toni kilka ryb i podaję im nimfki na cienkiej żyłce. W pewnym momencie wśród ryb pojawia się ogromny cień ryby. Pomyślałem, że to kleń gigant. Cichutko podaję nimfy i ku mojemu zdziwieniu ryba wychyla się w bok i na moich oczach wchłania kiełża. Zacinam i już widzę, że to pstrąg gigant. Hol był piękny i pełen emocji. Pomiar wskazuje 65cm. GIGANT, tym samym moja radość jest ogromna. Dziki piękny pstrąg a dodatkowo wiem gdzie żyje. Po wczorajszej arytmii serca ani śladu. Gdyby tylko nie ten koronawirus przytłaczający rzeczywistość. Wędka Traper Guide w klasie 3 AFTM długości 11 stóp. Żyłka 014 i nimfa imitująca szarego kiełża. Piotr, gratuluję skuteczności. Piękne okazy Edytowane 12 Maja 2020 przez bartsiedlce 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 (edytowane) (…)Są i dobrze się mają heheWyraźnie było mu wygodnie, nie miał zamiaru opuszczać miękkiego leżyska... Edytowane 11 Maja 2020 przez Alexspin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 W końcu i ja znalazłem chwile by moc wyskoczyć na ryby. Trzy brania, trzy pstrągi. "Najszczuplejszy" mimo, iż ta sama stołówka taki trochę zabiedzony, ale były ślady na pysku po siłowym holu więc musiał trochę głodować. Wszystkie wyholowane Qualią PT 602 na koguciki mojej produkcji. Mimo sporych rozmiarów ryby bardzo szybko trafiały do podbieraka, kilka sekund i na brzegu.Co ciekawe ten największy trafił najszybciej. Przypuszczam,że jeszcze trochę większego da radę bez problemu wyholować. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi