Skocz do zawartości

Opłaty Narew i Pisa 2020

pch2005

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

@bartsiedlce czy jak mam nie opłaconą składkę roczną,ale legitymację członkowską dożywotnią to przysługuje mi opłata 1dniowa 40pln dla zrzeszonych czy nie?

Z braku czasu od lat nie opłacam pzw tylko wodę stowarzyszenia,ale z raz na rok pojechał bym na swoje podpułtuskie rewiry.Tylko że 70dych to zdzierstwo.Tyle samo biorą na super rybnym,zadbanym,szczupakowym komercyjnym łowisku...a na innych komercjach taniej.

Teraz doczytałem,że w okręgu ciechanowskim opłata 1dniowa jest sporo tańsza.Jest porozumienie z mazowieckim,więc rozumiem,że jak opłacę zezwolenie 1dniowe w okręgu Ciechanów to będę mógł łowić na wodach ompzw?

Edytowane przez havy

(...)

Teraz doczytałem,że w okręgu ciechanowskim opłata 1dniowa jest sporo tańsza.Jest porozumienie z mazowieckim,więc rozumiem,że jak opłacę zezwolenie 1dniowe w okręgu Ciechanów to będę mógł łowić na wodach ompzw?

Opłata jednodniowa dotyczy tylko wód okręgu na którą ją wykupujesz.

Wykupujesz ponadto jako niezrzeszony.

• Like 1

@bartsiedlce czy jak mam nie opłaconą składkę roczną,ale legitymację członkowską dożywotnią to przysługuje mi opłata 1dniowa 40pln dla zrzeszonych czy nie?

Z braku czasu od lat nie opłacam pzw tylko wodę stowarzyszenia,ale z raz na rok pojechał bym na swoje podpułtuskie rewiry.Tylko że 70dych to zdzierstwo.Tyle samo biorą na super rybnym,zadbanym,szczupakowym komercyjnym łowisku...a na innych komercjach taniej.

Paweł, mylisz pojęcia.

Nie masz dożywotniej legitymacji (poza druczkiem oczywiście), masz dożywotnią kartę wędkarską. To oznacza, że jesteś niezrzeszony ponieważ nie opłaciłeś składki członkowskiej (100 zł) w żadnym z kół, nie jesteś członkiem PZW. Składki okresowe w każdym z okręgów uprawniają do wędkowania na wodach wyłącznie tego okręgu. Porozumienia międzyokręgowe dotyczą członków kół PZW danego okręgu.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Moim zdaniem kiedyś było dużo lepiej. Jak miałem opłaconą składkę PZW mogłem łowić na wszystkich wodach nizinnych, a teraz jest wszystko pomieszane(jak u cyganki w tobołku)okręgi granice itp.

Dawne czasy nie wrócą, a szkoda. Rybostan dawniej też był inny. 

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Czy ktoś może ma jakąś wiedzę na temat przyszłości tytułowego odcinka Narwi i Pisy ?

To już prawie 2 miesiące jak skończyła się dzierżawa dla GRW ŁOMŻA i nic się nie dzieje :(

Woda niczyja ?

Słyszałem że PZW Białystok, ale szukam potwierdzonego info.