Skocz do zawartości

Szczupaki 2020

przemyslaw_pajak

Rekomendowane odpowiedzi

Noszę czerwoną kominiarkę, chyba działa [emoji6]

1173e067f9c9fc4667b762fc8ffbdc4e.jpg

Zażarł Piga 20cm, SG mpp2 do 150g wygięty w pół, tatula 200 hd dzielnie pilnowała by przeciwnik nie oddalił się za daleko a metrówce zabrakło skali.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez gumowy
  • Like 21

https://youtu.be/JPam78DjkyU

W nawiązaniu do zdjęć usuniętych z ostatniego posta. Dla tych którzy nie umieją fajny film który pozwoli nauczyć się postępowania z szczupakiem.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Edytowane przez mr.8legs
  • Like 10

Film fajny, jednak chciałbym nadmienić iż nie powinniśmy podnosić szczupaków chwytając tylko pod pokrywę skrzelową,

piszę tu o rybach które już trochę ważą. Jeśli podczas takiego chwytu i trzymania ryby w pionie , nie podtrzymując jej pod brzuchem

ryba zacznie się rzucać, jest duże prawdopodobieństwo że rdzeń się przerwie i to że odpłynie nie uratuje jej.

Szczupaczek złowiony na Phenix m1 , opisanego do 10 g. :)

Hering 19 cm w kolorze złoty karaś.

Stał przy małym krzaku.......

Drugi na ten sam zestaw kilka dni później:)

attachicon.gif FBB91F7C-5303-4425-B712-9B6D91A9AE34_1_201_a.jpeg

attachicon.gif 890DA912-26D3-4E11-BC65-A42B54EAA16B_1_201_a.jpeg

Czyli chcesz powiedzieć ,że Phenixem M1 do 10g rzucałeś Heringa 19 cm ??? :blink:

• Like 4

Delikatnie branie, docięcie a tu niespodzianka..

post-50800-0-05297700-1606161034_thumb.jpg

Za 5 minut nieco dalej dobre pobicie i.. druga niespodzianka..

post-50800-0-16264700-1606161117_thumb.jpg

I łowienie właściwie zakończyłem, zaczepiłem przynętę której za czort nie chciałem urwać na nic próby, ostatecznie wlazłem do rzeki po klatę i z buta wyryłem ją.. Do auta i chodu..

• Like 34

Czyli chcesz powiedzieć ,że Phenixem M1 do 10g rzucałeś Heringa 19 cm ??? :blink:

Dokładnie Rafał, nie wiem czy budowałeś na tym blanku kiedyś kijek ale dla mnie to jest nieporozumienie z opisem.....

oczywiście nie mogę pominąć że i rzuty heringiem 19 są wykonane z finezją ale zaskoczę Cię jeszcze jedną informacją, Herling uzbrojony w 15 gr. i jest jeszcze siła do zacięcia ryby.... :)

Ten phenixsprawdzia się u mnie na dropa z 6 calowymi jaskółkami i 15 gr ciężarkiem na MW. :)

I do tego nie gubi ryb...... no i ciężko go połamać hahahah a próbowałem

Edytowane przez Zander Hunter