przemyslaw_pajak Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 (edytowane) Angielskie 70cm z 01.01.2020. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Stycznia 2020 przez mr.8legs 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexondre Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Pierwszy w tym sezonie i nowy rekord 77 cm Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olabo Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 8 legs -Graftham? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 8 legs -Graftham? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkRutland Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 I mi się dziś udało polowic....sandacze gryzły pięknie ...łącznie złowiłem 4 sandacze 35cm,59cm,66cm i 70cm...lowilem na Odrze w Widuchowej...sprzetowo kij lamiglas Infinity 2,8m do 25 gr kołowrotek daiwa exist i plecka daiwa morethan Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Pierwszy sensowny w tym roku 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Pierwszy w tym roku 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Gdzie aktualnie można łowić sandacze w Polsce,oczywiście mam myśli jakieś wody morskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Morskie to od marca w mojej okolicy, do końca lutego Odra w okolicach Szczecina; Gryfina. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maras5 Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Wszystkie wody okręgu poznańskiego do końca lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox mulder Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 (edytowane) Wszystkie wody okręgu poznańskiego do końca lutego.To prawda. Na wodach okręgu poznańskiego obowiązują przepisy ustawy: http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20180002003/O/D20182003.pdf Edytowane 12 Lutego 2020 przez fox mulder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dhunncik Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 (edytowane) z holenderskich kanalarzy pb 85 cm Edytowane 4 Marca 2020 przez Dhunncik 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=794021321006164&id=100011949108087 Pieron gniazda pilnował 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IPeIPe Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=794021321006164&id=100011949108087 Pieron gniazda pilnowa Browar dla tego Pana. W innych okolicznościach (w większości przypadków) Piesek zakończyłby żywot w głębokim oleju. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez IPeIPe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Pierwszy raz nad wodą od lutego. W zasadzie pierwszy raz dalej od domu niż na 5 km 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Mój nowy, polski PB[emoji16]74 cm, rośnie dalej[emoji16].http://cloud.tapatalk.com/s/5ed55ad9ed914/VID-20200601-WA0015.mp4 Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Fala przyborowa popuściła ale żur jest dalej trzeba używać agresywnych woblerów 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 To może coś jednak napiszę,niestety nie dysponuję cyfrówką przez nie dysponowanie laptopem,jak jestem sam to fotkę zrobię tylko smartfonem i to takim słabym. W nocy latarkę zapalam i kładę obok smartfona wychodzi raz lepiej raz gorzej dużo zdjęć jest marnej jakości. Co innego jak jest ze mną kumpel on ma wypasiony sprzęt i fotki są śliczne. Postaram się powstrzymać od robienia zdjęć i publikowania jak będą słabej jakości Pozdrawiam i dziękuję za gratulacje 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowin33 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 haha no 30 to nie;p koło 50cm nie mierzyłem.Każdy sandacz cieszy jak napisał greg tym bardziej na Wiśle.Jak komuś za mały to wstawie większego,ale nie o to chodzi żeby tu się chwalić nie wiadomo czym,a raczej o co innego ale dobra:)Moje największe jeszcze sie w tym temacie nie udzielałem nigdy więc wstawiam. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) Inaugurację sezonu sandaczowego przekładałem kilkukrotnie z powodu silnego wiatru, chociaż strasznie się męczyłem i chciałem mimo wszystko jechać, jednak rozsądek przeważył i zostałem w domu. W końcu udało się trafić w okienko pogodowe z mniejszym wiatrem i po kilku godzinach jazdy wypływamy na wodę. Jestem z kolegą który miał bardzo długą przerwę od wędkarstwa, podupadł na zdrowiu więc postanowiłem namówić go do powrotu nad wodę, długo nie musiałem go namawiać [emoji6] Po udanym rozpoczęciu sezonu szczupakowego, przyszedł czas na sandacze. Już w trzecim rzucie kolega łowi pierwszego w życiu sandacza, przyjemnie ogląda się pięćdziesięciolatka który cieszy się jak dziecko ze złowionej ryby, chociaż ryba jest nieduża [emoji6] Dłuższy czas nic się nie dzieje, aż kolega znowu coś holuje, tym razem to fajny szczupak, na oko osiemdziesiąt z dobrym plusem. Niestety ryba spina się przy pontonie. Kolejną rybę znowu zacina kolega, tym razem sandacz jest wymiarowy i radość jeszcze większa. Natomiast u mnie pusto, oprócz jednego brania, żadnej ryby na pokładzie. Aż w końcu do mnie szczęście się uśmiechnęło, złowiłem trzy wymiarowe sandacze między 60 a 67 cm. Wszystkie ryby złowiliśmy na Cannibala 12.5 cm w kolorze White Pearl, na inne przynęty nie mieliśmy brań. Po południu wyszło słońce, zrobiła się flauta i brania sandaczy ustały, za to kolega zaliczył kolejny gatunek łowiąc bolenia [emoji6]Obawiam się, że wsiąkł na dobre [emoji16] NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 8 Czerwca 2020 przez bartsiedlce 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 81. Qualia..kur..delfin trzeszczał jak szlagPrzynęta lucky john Lj Minnow 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Bardziej się nastawiałem że podejdą później w nocy, tymczasem branie dostałem już w pierwszym rzucie, później drugi podobny rozmiarowo spadł.. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dawiniel Opublikowano 9 Czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 (edytowane) "Tak rodzi się miłość" W taki sposób postanowiłem nazwać wpis o tym pięknym uczuciu - do ryb oczywiście W zeszłym roku bowiem w połowie sezonu postanowiłem zarazić tą pasja mojego starszego syna.Długo nie trzeba było czekać - ziemia żyzna więc ziarno wnet zakiełkowało i kilka udanych wypadów nad wodę spowodowało, że w sercu 7-mio latka pojawiły się RYBY...Szczerze powiedziawszy jednak to co spotkało mnie w ostatnią sobotę czyli w moje urodziny przerosło najśmielsze oczekiwania.Oczywiście jako prezent wybrałem sobie wyprawę.Godzina 3-cia AM czyli w zasadzie nic nadzwyczajnego jeśli na łowisko muszę dojechać jakiś kawałek, ale przed wyjściem zaświtało w głowie "głupiego" ojca czy przypadkiem nie zabrać młodego??? Hmmm, wchodzę po cichu do pokoju sądząc, że jak każdego dnia wstawanie z łóżka będzie jedna wielką ponad półgodzinną udręką... Dotykam ramienia i cicho szepczę, żeby nie obudzić całej reszty - ...młody, jedziemy na RYBY???I co się dzieje??? młody jak zerwany z czuwania pies skacze na równe nogi skacze do mnie i przytula się, mówiąc KOCHAM CIĘ tak jakbym mu kupił najnowszą wersję sam nie wiem czego bo play station jeszcze nie poznał .Co dzieje się w takiej sytuacji z sercem starego ojca chyba nie muszę nikomu tłumaczyć (oczywiście tym, którzy dzieci posiadają - reszta do tego dojdzie albo się domyśli) Dziesięć minut, tyle trwało ubieranie, mycie zębów, zakładanie butów, zabieranie ulubionego opakowania z przynętami stan gotowości przed drzwiami. Totalny REKORD ŚWIATA. Dojechaliśmy na miejsce w 30 minut, więc czas całkiem niezły i jesteśmy na wodzie po 4-tej AM.Czas rewelacyjny, ale na wodzie mocno wieje.No nic, zakładamy cięższe przynęty i walimy na łowisko. Młody na dziobie w gotowości, weryfikuje swój sprzęt bo kilka ptasich gniazd w zeszłym roku popsuło mu kilka godzin wędkowania Zupełnie jakbym widział siebie w młodości kiedy to doszedłem do wniosku, że dwie wędki na jeden dzień wypadu spiningowego to ilość minimalna, no i oczywiście 3 kołowrotki bo te zazwyczaj psują się w najmniej oczekiwanym momencie. Pierwsze rzuty upewniają mnie, że termin i czas jak co roku wyjątkowy. Cudowne brania rekompensują w pełni małe wymiary ryb. Wiele z nich zaciętych zdecydowanie zbyt późno ponieważ oczy skierowane na coraz lepiej radzącego sobie młodego, który z minuty na minutę coraz lepiej wie co robić.... Długo nie trzeba było czekać, ponieważ poziom zaangażowania i wyczekiwania oraz muszę przyznać świetnej jego pracy osiągnął punkt kulminacyjny usłyszałem tylko świst wędziska, głos hamulca i już przed informacją TATO MAM wiedziałem co jest grane.Trudno opisać to co można by rzec jest nie do opisania, ponieważ emocje, mimika i takie niesamowite zacięcie w tak małym ciele widziane z boku dają tyle radości, że człowiek czuje się chyba nawet lepiej niż holując swoją życiówkę. Pewne jest jedno, że długo zapamiętam te kilka minut pojękiwań, dziwnych odgłosów sapania i jęków jak i już finalne lądowanie w podbieraku i dokumentujace wszystko zdjęcie ze "starym" :) Wszystkim Wędkarskim Rodzicom Życzę tego samego NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 9 Czerwca 2020 przez bartsiedlce 98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 największy (80+cm) z kilku dzisiaj jakie się zameldowały . kijek Cousins 12lb , pokrętło niezawodny Tureczek Z2500C 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Potężne strzały i głęboko zażarte gumy, świetny dzień 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi