Lukasieka Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Dzisiejsze 84cm na 6cio centymetrowego Fantoma od A. Lipińskiego. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 (edytowane) W tym roku podchodzę bardzo tematycznie. W kwietniu klenie, w maju bolenie. Na przyborze sumy, a na opadającej/podniesionej po lekkiej falce sandacze. Ciche a za razem szybkie wymykanie się z domu opanowałem już niemal do perfekcji. Podobnie z drogą przez miasto nocą. Bywa, że po 10-11 min od sygnału budzika jestem już nad wodą, a po 15 łowię.Dobry wynik, najważniejsze, by nie marnować czasu.Tym razem było podobnie. Dodatkowo ciepła noc zwiastowała fajne połowy, dlatego pewnym krokiem zmierzałem w stronę łowiska. Szybki rzut okiem na tafle. Jest charakterystyczna aktywność, takie pojedyncze, jakby spłoszone ukleje, będą ryby! Mam jeszcze niecałą godzinę zmroku, trzeba to wykorzystać. Branie nastąpiło w jednym z pierwszych rzutów. To nie było boleniowe uderzenie, tym bardziej sumowe zebranie zakończone agresywnym odjazdem. Ryba walczyła spokojnie przy dnie, jednocześnie siłowo. Także wszystko zgodnie z planem Ładny gruby sandacz. Mam nadzieję, że nie ostatni w tym roku. Po kilku zdjęciach szybko odpłynął do domku.Miałem jeszcze bolenia 60+ oraz jedno sandaczowe pukniecie, którego nie zacinałem licząc na mocniejszą poprawkę, przeliczyłem się.Przynęta to zander12. Mam już ich sporo, ale ten konkretny jest fartowny, kupiłem go za grosze na naszej giełdzie. Od zeszłego roku nieźle pogryziony już, jak się rozpadnie zaniosę Twórcy, na razie łowi, fartowny NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 12 Czerwca 2020 przez bartsiedlce 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni26 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Wczorajszy sandacz 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Dla odmiany tym razem nie rzeczny, wypracowany ciężko, przy dodatku świetnego towarzystwa i fajnie wspólnie spędzonego czasu na wodzie 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni26 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Dziś kolejna fajna rybka 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Rzeczna silna 90 tka bez ceregieli holem siłowym wyjechał szybko ale kij do 30 g na granicy głośnego "trzask" bez ryzyka to nie to.. 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Żadne byki, ale za to na muchę 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 ja i mój evil twin https://youtu.be/T1T0oWbKTiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 (edytowane) Bardziejhttps://www.youtube.com/watch?v=3Sp8Vhwts6U Edytowane 15 Czerwca 2020 przez hlehle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomus Opublikowano 16 Czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Mowie do kumpla... " Chciałbym złowić jakaś fajna rybę do fotki nie dużo ale jedną fajną " Po 30 min życzenie się spełniło . Podczas holu myślałem że to nieduży sumek... który okazał się dobrym sandałem 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Świetna sztuka Tomasz gratulejszyn U mnie jedno jedyne branie wieczoru zakończenie pozytywne przeciwnik waleczny... 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Od początku tego sezonu łowie tylko na 4 i 5' długie gumy. Brań mniej niż koledzy, ale częściej fajne klocki wchodzą 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Moderatorzy też łowią 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MARIUSZ 69 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Sezon rozpoczęty można by powiedzieć fantastycznie ,kilka fajnych ryb które pozwoliły sprawdzić nowe zabawki dając przy tym masę frajdy i emocji podczas holu ,nowa taktyka okazała się skuteczna co przełożyło się na bardzo dobre wyniki ,brania bardzo zdecydowane bez żadnych ceregieli ,z góry przepraszam za zdjęcia ale nie da się inaczej . Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Nie okazowy ale za to branie było atomowe.. to lubię No i wreszcie okazja do kolejnego dobrej jakości zdjęcia.. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Następne muchowe. Tym razem były 3 do połowy dnia, a potem ... moja wysłużona #9 zrobiła sobie TRZASK 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Jak zwykle sam na łódce bez odpowiedniego sprzętu na uchwycenie chwili, telefon poszedł w ruch. a poniżej skutki. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 (edytowane) 2 ryby wyłapane na żerowaniu w toni ( 10 m ) na lekkim spadzie z 17,5 m na 16,5 m.Żerowały na obrzeżach termokliny. Jak to bywa z latem.Przynęty były na główce 30 g 15 cm twin teezy jak dobrze pamietam i mcwalley w wersji 20cm +Rybki wIdealnej kondycji do wody.Obstawiam 80,80+Waga koło 4 może nawet koło 5.T/Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 6 Lipca 2020 przez bartsiedlce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Nocny sandacz tak jak lubię - na woblera. 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Myślę że 80 mierzony do kija. Bardzo gruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 nocny Bandyta, 92cm. Końcówka czerwca. 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 : ) 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wujek Opublikowano 16 Lipca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Wiślany piesek, fajnie już giął xzoge do 42g . 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi