Skocz do zawartości

Sandacze 2020

przemyslaw_pajak

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem odkosę i podałem Rapala flat rap 8cm srebrno-czarny, z czerwoną bròdką, bo ten miałem założony. Nie wciąlem jednej ryby po "suchym" braniu. Ten uderzył po stopie jakieś 2 rzuty później. Było koło północy.

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj spadło mi wielkie smoczysko po braniu z tyłka . Uwiesił się , dał podholować pod łódkę jak worek, podszedł jakiś metr pod powierzchnię , bujnął dwa razy w świetle wschodzącego słońca i odpadł ... Strasznie było smutno . Dobrze , że wczoraj fajny dał się wyjąć na chwilkę  :D .

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 4

• 2 tygodnie później...

Taki psztrok, ale w końcu zaj. w pióro tak jak powinien. Czy to będzie zapowiedź dobrej jesieni? Mam nadzieję że tak. Zdecydowane ochłodzenie choć na trochę uaktywniło zanderki , czas pokaże co będzie dalej.8b969f9f0bb57d36c1b2c3497688e121.jpg

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 24

Na podtrzymanie wątku,gatunek na który zachorowałem do reszty  :D :wub:  !..."przywitanie" jesieni u mnie,rozmiarowo różnie,sporo 60+/na zdj kilka 70-80...warunki-wietrznie i ciśnienie ostro w dół, sprzętowo duże gumy od 14 do 17cm na różnych obciążeniach,talon VI+ na lżej kraag skxf(wszystko w cast)

post-67348-0-58719300-1599502922_thumb.jpg

post-67348-0-78725300-1599502938_thumb.jpg

post-67348-0-84015200-1599502959_thumb.jpg

post-67348-0-25277600-1599502966_thumb.jpg

post-67348-0-31660600-1599502973_thumb.jpg

post-67348-0-16918100-1599503191_thumb.jpg

Edytowane przez IntruZ9
  • Like 37

Dla Jerzego gratulacje jeszcze raz, dla reszty wyjaśnienie. 07.12.2019 złapałem bliżniaczo podobną rybe. Zrobiłem zdjęcie,zmierzyłem, wypuściłem. Mam dziwną pamięć do pierdół. Zobaczyłem wczoraj zdjęcie kol. Jerzego na forum. Przypomniałem sobie kombo: wędka+plecionka+kołowrotek z tego zdjęcia. 

Skojarzyłem że z kolegą Jerzym już się nad wodą spotkałem. A więc łowi czasem na tych samych miejscach co ja. Odgrzebałem swoje zdjęcie, policzyłem paski i ich układ i mam 80 procent pewności że to ta sama ryba. Dlatego zapytałem o kilometrarz. Ot ciekawość i tyle, bo jeśli to ta sama ryba to podrosła i się przemieściła.  A co do sandaczy na odcinku 10km.  Pewnie jest ich dużo, ile nie wiem. Ważne że są, i niech tak pozostanie. pz

• Like 3

Czasami myślę, ze jak w tym samym miejscu łowię po roku o kilka cm większe sandacze to mam nadzieję, ze to te same i podrosły. Ale ten musiałby się przemieścić kilkadziesiąt kilometrów :D

A zresztą może złowiony na Bagrach? :D tylko tak napisałem, że w Wiśle dla niepoznaki :lol:

Za gratulację dziękuję, miło było kiedyś kolegę poznać i życzę koledze, abym mógł też czasami gratulować złowienia jeszcze większego!

Edytowane przez jerzy6
  • Like 1