JohnnyJohn Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Sytuację mamy taką jaką mamy- brak lodu. Normalnie dużo rekordowych garbusów pada w zimie. Czy muślicie ,że równie skuteczny(jak nie skuteczniejszy) będzie połów z brzegu?I to w klasycznych miejscówkach(spadek dna ,kamienie i.t.p)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JohnnyJohn Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Na spnnning znaczy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Z powodzeniem łowię okonie,w nowym sezonie na twistey w kolorze ochotki,nie są to takie kabany jak z pod lodu,ale takie do 30cm.osobiście nielubię łowić na lodzie i chyba nigdy nie polubię,więc taka zima jest dla mnie wymarzona .ostatnio do perchingu zacząłem stosować multik i jest to świetna zabawa ,choć kijek jest za mocny o cw 18gr,w najbliższym czsie jednak zakupię coś na pasiatych zbójow,jeszcze jedno okonie najlepiej brały mi własnie w ostatnie wietrzne dni.właśnie na spadach na leniwie prowadzoną gumkę :)spokojnie ze spinerem pożesz wybierać sie nad wodę pozdrohasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiekzal Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Dzisiaj się zarejestrowałem, więc pozdrawiam wszystkich Kolegów i życzę sukcesów (coby w domu nie siedzieć )Jako że nie mogę usiedzieć w domu łowię okonki na boczny trok, ale byłem mocno zaskoczony, gdy coś nieźle szarpnęło, pochodziło chwilę i tyle. Widziałem, że maleńkiego czerwonego twisterka przesuneło na haczyku, ale nie dałem rady porządnie zaciąć. Żeby było śmieszniej za czwartym razem takiej zabawy pokazał się nie duży okoń o jakim marzyłem, ale szczupaczek około 60 cm.Poszedł do wody, ale troche sie zestresowałem, bo choć radocha była to nie chciałem szczupakowi robić w poprzek...Znajomi mówią żeby sobie teraz odpuścić do maja, ale ciężko wytrzymać przy takiej pogodzie. Zacząłem strugać wobki, ale to za mało. Jak sobie radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JohnnyJohn Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Nie tyle z espinerem co z muchą poprubuje Na pstrągi jeszcze nie pojade bo intensywne ich żerowanie jeszce przyjdzie a teraz mogę poprubować na garbusach .Choć spinning wezmę obowiązkowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joker Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Witaj na forum @krzysiekzal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiekzal Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Dzieki, czekam jeszcze na wedke 2-12 g to na okonki bedzie chyba w sam raz, napisze jak pracuje. Obecnie mam 5-20 choc ją czuje to troszke za twarda, ale łowiłem głownie szczupaki.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Witaj krzysiek jak tam Abu cardinal 304R??? pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Roch Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 W niedzielę próbowałem na boczka-troczka (na haczyku czerwonawy twisterek z brokatem, 3 cm). Skusiłem jednego dwudziestaczka, ale później ani tryknięcia. Zero. Na zejście złowiłem szczupaczka (około 45 cm) na twisterka jasnozielonego z brokatem, równiez 3 cm. Na przyponie miałem -ACHTUNG! -0,08 mm. Garbusisko wzięło na głębokiej wodzie (około 7 m), przy dnie, 20 m od brzegu. Może gdybym szukał wyżej, w toni, to miałbym więcej brań?.. Niestety miałem tylko zboczka i bardzo mało czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiekzal Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Qrcze świat jest małyyyyy ABU ma już na koncie pare ładnych szczupłych, dwa duże okonie i jest mu u mnie jak w bajce chodzi leciutko, hamulec czasem sie odzywa i to jest muzykajak tam spinningowanie z multiplikatorem? też mnie korci jerkowanie, ale to późniejpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiekzal Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 ten przyponik to faktycznie włosek, gratuluje wyczucia hamulca.jak nie bedzie wialo to ide jutro rano porzucac. kupilem dzis żyłkę 0,15 i dam ciezarek 10g to moze znajde cos z dala od brzegu (te wieksze musza gdzies byc)swoja droga to odswierzylem dzis swoja karte (175PLN), to i wód przybędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 witam na forum gdzie ty tam w tym zalesiu te okonki maltretujesz Gdzie ty tą karte opłacasz, ja w Piasecznie razem z górskimi dałem 160pn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Qrcze świat jest małyyyyy ABU ma już na koncie pare ładnych szczupłych, dwa duże okonie i jest mu u mnie jak w bajce chodzi leciutko, hamulec czasem sie odzywa i to jest muzykajak tam spinningowanie z multiplikatorem? też mnie korci jerkowanie, ale to późniejpzdr to widzę, Ze cardinal zmienił właściciela a szczęście go nie opuściło, na niego złowiłem, swojego rekordowego bolenia i ...2,5 kg leszcza!!! Wziął na gnoma 0 fajnie, ze ci się podoba, co do multika, to nie jerkowałem kilka miesięcy, ale w zeszłym tygodniu rzucałem 4g woblerkiem, z multika oczywiście..pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Roch Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Hamulec był nastawiony na kruchy pysk okonia... Jednak gdyby nie to, że haczyk wbił się w sam brzeg pyska, to nie pomógłby żaden hamulczyk. W zeszłym roku miałem kilka obcinek szczupakowych pod lodem, więc wiem jak bezpardonowe potrafią być szczupacze ząbki dla gołej żyłeczki. Ciach i koniec. Teraz to był fuks po prostu. Nawet cud, powiedziałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joker Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Kilka drobiazgów z mojego zimowego troka. Jednak na trok zaczynam łowić, dopiero w akcie desperacji. Kiedy wiem, że okonie są, a nie chcą wziąć na inne przynty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Roch Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Bardzo, bardzo ciekawy arsenalik! Co to jest to pierwsze z lewej? (przeźroczyste). Mógłbyś przybliżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joker Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 A przywieszki do łowienia Sledzi i jak się okazało nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Roch Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Ty to niezły sprytek jesteś, Joker! Lubisz kombinować -i o to chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiekzal Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 w zeszłym tygodniu rzucałem 4g woblerkiem, z multika oczywiście.. Dużo przede mna nauki jeśli chodzi o rzucanie lekkimi woblerami kiedys poszukam na forum pewnie sa opisy. Nie umiem zbyt daleko rzucic choc podejrzewam, ze daleko to sprawa wzgledna... a jeszcze z multika to chyba sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiekzal Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 nie wiem czy sie nie powtarzam, bo mi edycja zniknela , ale zaplacilem po prostu 25pln dodatkowo wpisowego, bo zeszly rok odpuscilemUprzedzajac pytania o klusownictwo, jestem za duzy chlopiec, zeby sie w to bawic , a lowilem na platnych i z kolegą na urlopie nad Bugiem dzis nic z okoni nie wyszlo, jezioro miejscami podmarzlo i ja tez, ale na koniec sprawdzilem jak chodzi kilka swiezo zakupionych woblerow i fajna gumka, wiec wypad sie udal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JohnnyJohn Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Przynęty takie trochę małe...Ja nie lubię łowić okoni na paprochy.Świetne mam prawie zawsze na predadora manns'a 4 cm.Dobrzebiorą też na Rapalkę 7cm holograficzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 zastanawiam się czy przypadkiem w tym stawiku z kajakami coś pływa, np. ładne okonie- bo ja tam złapałem swoją pierwszą rybkę i był nią właśnie okonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Dla mnie w lato 2006 roku niezastąpioną przynętą na wiślańskie okonki oraz nieduże klenie był malutki (1,5 cm) niebieski woblerek Gębski Wystarczyło zlokalizować miejsce stadka drapieżników (np. wyskakująca drobnica), a następnie rzucić w tą okolicę tym woblerkiem - atak następował zwykle w momencie wpadnięcia wobka do wody lub przy pierwszym obrocie korbką. Wadą natomiast jest jego minimalny ciężar (a mój najdelikatniejszy kij jest od 10g ), co skutecznie utrudniało łowienie tą przynętą ( z resztą głównie moje wyjścia były nastawione na szczupaka, więc tego mojego mini-killera stosowałem jako przerywnik ) PS - ową pchełkę nabyłem po prostu jako coś do tej pory niespotykanego w moim arsenale, bo chciałem sprawdzić co na takie maleństwo da się złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 SzymuSCoś wtym jest, Na okonie stojące w klatkach między ostrogami na Warcie też najskuteczniejsze były przynęty z wyrażnie niebieskim elementem. Mnie sprawdzał sie 5cm pływający Gloog biały z niebieskim grzbietem. Co ciekawe kiedy okonie żerowały, albo poprostyu byłem pewien, ze są w łowisku identyczne woblery, ale w innych kolorach były całkowicie nieskuteczne. Zasada ta działala bezwzględu na porę dnia czy warunki atmosferyczne.pozd jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Potwierdzam łownosć koloru. Ja łowiłem Siekami 5cm, srebrno niebieskimi. Uderzały i białe drapieżniki i szczupki i okonie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JohnnyJohn Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Mojego pierwszego i największego szcupaka złowiłem na.... 1,5 cm wobka z niebieskim grzbietem . A największego garbusa- na twister 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
JohnnyJohn
Sytuację mamy taką jaką mamy- brak lodu. Normalnie dużo rekordowych garbusów pada w zimie. Czy muślicie ,że równie skuteczny(jak nie skuteczniejszy) będzie połów z brzegu?
I to w klasycznych miejscówkach(spadek dna ,kamienie i.t.p)?
Top użytkownicy dla tego pytania
16
8
7
5
Popularne dni
16 Sty
16
15 Sty
14
19 Sty
6