Barto Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Witam. Polskie okonie spod lodu, wyprawa miała miejsce w zeszły weekend 1. Ws. komercyjnej reklamy na JB proszę o kontakt z adminem @Friko2. Proszę zapoznać się z zasadami publikacji zdjęć na JB: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/Minimalny rozmiar okonia to 30cm - zdjęcia z małymi okoniami zostały usunięte Edytowane 25 Stycznia 2020 przez mario 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barto Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 W okolicach Nowego Targu jest kilka małych prywatnych łowisk i 15-20cm lodu. Na Czorsztynie już ponad 10cm i w kolejny weekend tam śmigamy z klientami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Forumowe minimum z wczoraj, starorzecze Bugu. Tylko jakiś taki słabo wybarwiony. U mnie wszystko pływa. Zero śladów lodu. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Taki rozbójnik +-37 Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Bardzo ciężko, w porównaniu do zeszłego roku masakra, więcej dziwnych przyłowów niż garbusów:( pojedyncze ryby pośród linów i leszczy, gumofilce z robakami zrobili swoję 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Kolejny trzydziestaczek z małej rzeczki. Jednak brania nieporównywalnie słabsze niż w poprzednim tygodniu. Dziś oprócz niego jeszcze jeden trochę mniejszy kolega. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Rodzynek pośród plagi maluchów 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakrza74 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Wielkie Żarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Taki forumowy stykacz, zjadł gumkę niedobry 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 W końcu udało mi się je namierzyć. 10 do zdjęć, 3 mniejsze i dwa przyłowy szczupakowe. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Pstrągi nie mają chwili oddechu więc chociaż Ja daje im spokój , i każdą wolną chwilę poświęcam okoniom , które uwielbiam i bardzo szanuję. Klenie na mojej rzece puki co niedostępne więc i one mają wolne . Dzisiaj budze się w deszczowo wietrzny poranek , na barometrze wskazania mocno spadkowe , ale tym akurat sie nigdy nie sugeruję, palę fajka ubieram ciepłą odzież na deszcz i lece. Nad woda pięknie bo znów jestem sam. Montuję zestaw i jedziemy 1g ,2g,3g,.... fiolety brazy perły ... Bum i zaliczam szybką 40tke , dwa rzuty dalej , prowadzenie w slow motion i Bum , kolejna 40tka , mowie uuuu jest pieknie, niestety na tej rybie pauza , po 30mnutach przyjezdza jakis tubylec , wiec odrazu przesówam sie gdzieś gdzie mogę porzucać jak w studni i cierpliwie czekam aż się zniechęci , nie trwa to długo i koleś zawija op ok 40 minutach oblawiania wody na dropa. Wracam na swoją mete. I wszystko od początku lecz z nieco zmodyfikowanym fikuśnym zestawem. kombinuję 30 min i bum rybka pod 42 cm , nastepne rzuty zaowocowały jeszcze ok 10cioma rybami wszystkie piekne silne w przedziale 39-42cm , zrobilem trzy szybkie fotki i do domu , reszte rybek uwalnialem w wodzie. Co za dzień. Dzisiaj menczylem savaga mmp2 do 10g , który jest uważam świetnym kijem do takeigo łowienia i pieknei trzyma rybke w holu, mlynek jak zawsze niezawodny red arc 2000 z dawnych lat i plecionka która wciąż mnie nie zawodzi i daje mi 99% pewności w każdym holu. Daiwa j-braid x4 9lb, niżej z okoniami nie kombinuję. Pozdrawiam Ciepło. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Nocny rozbójnik ..... pierwsza 40-tka w tym roku. Guma Kiler 2' na głowce 2g zrobiła robotę ..... jak zwykle 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Mam przeczucie, że to będzie okoniowy rok 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Dyskusję o łowieniu w NL przeniosłem do właściwego wątku:http://jerkbait.pl/topic/53073-w%C4%99dkowanie-w-holandii-wie%C5%9Bci-z-holandii-holandia/page-12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Pierwszy 30-ak w tym roku z małego kameralnego jeziorka . Jak na 4 godziny chodzenia i kombinowania nie było zbyt wielu ryb, ale kilka okonków udało się wydłubać + jako przyłowy 5 szczupaczków. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Pewnie, że "zegrzynieckie". Po kolorach można rozpoznać 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Takie mocne 30+ z tej samej wody co poprzedni. Zasmakował w larwie ważki od forumowego kolegi @Cyprys'a. Było jeszcze kilka mniejszych i dosyć fajny zębaty (również na ważkę) zapięty w nożyczkach, który trochę poszalał i dał radochę z holu . Szybkie fotki i poszedł do siebie jak strzała 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Taki 30++ 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Warto na chorobowym wyskoczyć na chwilę ???? 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evin Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 A gdzie złowiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 A gdzie złowiony?Podaję współrzędne geograficzne:Szerokość: 52°20′24″NDługość: 21°14′31″EWysokość nad poziomem morza: 96 м 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 A gdzie złowiony?W stworzonym przez człowieka zbiorniku wodnym ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Druga tura, w innym miejscu 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Okonki fajne gorzej jak szef też tu zagląda hehe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Szef to pikuś przy inspektorze ZUS 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi