leszekd Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Dzisiejszy 32cm na drop shota z prywatnego jeziorka. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Dzisiejszy 32cm na drop shota z prywatnego jeziorka.Jakiś chudy czyżby już po tarle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 To prawda. Chudy I nic z niego nie leciało. Tydzień temu woda miała na tym Jeziorku ok 4stopnie. Powierzchnia 4h i głębokość do 3m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Wczoraj dwa ładne garby na czeburaszke???? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Czeburaszka robi robotę ???? 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Pływa dalej 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) U mnie okonie w tarle,brania zanikły.... Edytowane 21 Lutego 2020 przez Borowik22 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Dziś było 3xZ. Zmarzłem . Zmokłem . Złowiłem 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 (edytowane) Nigdy nie należy przestawać kombinować. Dzisiejsze oksy nauczyły mnie kolejnej lekcji. Zacząłem tym "co zawsze" - 1g słynna w temacie czeburaszka, tanta 2,5 motoroil i rutyna. Najpierw w bankowej miejscówce - nic, później spacer 1,5h i też prawie nic. W takich chwilach zastanawiam się czy okonie są gdzieś jeszcze indziej czy technika nie ta.. ewentualnie przynęta i pora dnia. Tak, zdecydowanie w tej kolejności. Ponieważ zbiornik niezbyt duży i płytki a technik prowadzenia już kilka było, to zmieniam na czeburachę na 0,6g i reins bubbling shaker 3. Woda się momentalnie otwiera, trafił się nawet jeden 30+. Mega zawodolony (tak mówi mi esposa) wracam w bankowe miejsce sprawdzić czy tam też zadziała. I nic. Pustka. Zaczynam już rozważać powrót w miejsce gdzie padły wcześniejsze ryby. Ale zanim cokolwiek to mówię "a co mi tam" zakładam 2g jiga (u mnie to dalej w modzie:P) i Water King robak 7cm, żeby dorzucić w dalsze miejsca... Pierwszy melduje się okoń 30+, chwilę później 40+ Także nieodgadnione są oczekiwania naszych ulubionych rybek. A w ramach rozrywki wrzucam zdjęcia standardowego okonia z tego łowiska i takiej oto blondpiękności NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 24 Lutego 2020 przez bartsiedlce 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Sie mano dziś dosyć wiało mimo tego z kumplem pojechaliśmy trochę porzucać, wypróbowanych kilka przynęt i nic dopiero mały slim jim na dowiązanym do czeburaszki dłuższym fluorocarbonie sprowokował 3 okonie, w tym jeden 32cm a właściwie jedna... 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Byłem ciekaw jak na naszych wodach sprawdzi się Turus Ukko ,no i muszę powiedzieć ,że ten wobler jest ,,niezły'' .To tylko nie które okonki z dzisiejszego dnia.Wiatr mocno utrudniał łowienie. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Takie tam, nad woda 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Dzień konia 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Przepraszam, że tak się wtrące, ale te okonie to na wolne prowadzenie przynęty po dnie o tej porze roku, jakieś wleczenie, albo lekkie podszarpnięcia, zgadza się? W tym roku pierwszy raz będę się bawił z okoniami, wczoraj byłem nad jeziorem i ani puknięcia (tyle, że padało i wiało, może dlatego), starałem się ciągnąć po dnie bardzo powoli, lub z podwójnym lekkim podszarpnięciem i z 3 sekundy na dnie. Chce wiedzieć czy te moje zabawy mają wgl jakiekolwiek szanse powodzenia, przynęty zmieniałem 2'' ES lub 2,5'' swing impact na główce 3g, Swoją drogą zazdroszczę połowów :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Dawid, te akurat na gumki z czeburaszką, z normalnego podbicia. Delikatniejszego niż latem czy jesienią i nad samym dnem. Gumki 3-4cm i czeburaszki 1,5g. Generalnie próbowaliśmy łowić jazie, ale nas olały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 U mnie okonie odpoczywają, mają okres ochronny na spokojne amory. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Dzisiaj przeprosiłem się po roku z pobliskim jeziorem, no i trafiłem dzień konia:) oj było naprawdę grubo, po jednym holu rolka w kolowrotku stanęła:) tioga robi robotę 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Kilka okoni na woblerka Wajo. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Pokrzepiony wczorajszym sukcesem, pojechałem znowu, widziałem że zmieniająca się pogoda mogła namieszać i tak było, nawet małe nie brały, okonie chodziły stadiami pod powierzchnią, chyba ciśnienie im doskwierało, jednego bo katorgach wypracowałem , piękne kolory, równe 40 cm .Tioga kolor Magic na czeburaszce 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Dzisiaj ryby odpaliły dopiero wieczorem, sprawdzona guma nic nie dała, zmieniałem i w końcu trafiłem w kolor,dzisiaj królował keitech swing impact w kolorze zielonym z zielonym brokatem kolejno 40 cm, 36 i 35 cm 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Dziś był fajny dzień . Nad wodą mało ludzi , ryby chętne do współpracy . Ten jegomość był najprzystojniejszy. 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Poranny wypad przed pracą na zakończenie urlopu i 41cm melduję się na brzegu:) branie na Keitecha swing impact kolor Sahara, czeburaszka 1,5 grama, brania bardzo delikatne, rybka dała popalić,branie na maksymalnym wyrzucie, dzięki bezwietrznej pogodzie zobaczyłem ruch linki na wodzie i udało się zaciąć ogólnie rybki dosyć aktywne 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Po 3 wyjazdach bez rybki w końcu przełamanie. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) Dziś dwa konkretne strzały. W tym jeden na PB spada po chwili holu ????. Dał mega emocje, gejzer wody i kij zgięty w pół świadczył o tym, że miałem konkretnego kabana. Drugiego pasiaka udało się wyjąć. Pięknie przyładował w gumę przy pierwszym podbiciu. Sprzętowo Westin W3 StreetStick do 5 gram, PowerPro 0.06 i na końcu Shadteez 7.5cm na 4 gramowej główce. Edytowane 7 Marca 2020 przez scOOtt 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi