Skocz do zawartości

Okonie 2020

qmichalq

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Coś bieda w wątku to wrzucę jednego fajnego garbusa z wczoraj. Jaskółka na 2,5 g. Spokojnie palec w pyszczku żeby nie wypadł z rąk bo się strasznie wiercił a z tej wysokości na pewno krzywdy by doznał a brzeg stromy. Podparty brzuszekb8d9f1cfba1faf20350060cc1c7637a7.jpg

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

• Like 31

Młody mój Kolego z Siedlec. Mam nadzieję, że nie złowiłeś tych pięknych okoni w wodach naszego, siedleckiego okręgu. Przypominam, że obowiązuje u nas okres ochronny dla tego gatunku do dnia 15 kwietnia, zgodnie z p. V.3. tiret 4 "Zasad wędkowania .......".

Proszę, zaprzecz temu, że było to na wodach naszego okręgu.

Ładny pasiak,ale maseczka musi być założona garbus może być bezobjawowy :D Gratki.

Dzięki - co do maseczki to jadąc na ryby muszę mieć, a aby nie zapomnieć (co mi się notorycznie zdarza i muszę wracać do domu) nie zdejmuje jej w trakcie łowienia. No cóż takie czasy mamy... Najważniejsze jest, że można już biegać z wędka, brakowało mi tego strasznie :) maseczki przeżyje jakoś ;)
  • Like 2

Witam  :)

Podpowie ktoś bardziej doświadczony gdzie teraz szukac okonków? łowie na głębokiej żwirowni, gdzie głębokośc pare kroków od brzegu potrafi być juz dobre 6-10m. Są tam piękne okonie, pokusiłbym sie o stwierdzenie, ze są tam 50-tki. Ale niestety nie wiem jak sie do nich teraz zabrac. W marcu brały przy dnie z opadu, a teraz nie reagują na nic. łowie nadal przy dnie, moze spróbowac w toni? Albo moze jakoś wieczorem w płytszej części gdzie jest plaza i duzo zielska obok? Gumki o milionach kolorów, wormy, wirujące ogonki, ale niestety nic... Może kwestia tego, ze nie tam ich szukam gdzie trzeba  :D