jedin Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Sie mano, i jeszcze raz poprawka tyle, że dzień później też 35cm... 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Dziś dwie godzinki po południu w pogoni za okoniami dały kilka rybek , największy 33 cm , ale reszta też niczego sobie więc wypad mimo że krótki to udany. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowin33 Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 (edytowane) To miejsce to spora żwirownia na środku była górka podwodna prośnięta trawą która wrastała na powierzchni do okoła górki około 2,5-3 metrów wody.Okonie było widać jak ganiają na powierzchni jednak brania były z dna.Mało mam doświadczenia z okoniami bo na Wiśle to ciężko chyba że takie 20+.Ale ryby naprawde silne myślałem że mam szczupaka z 60cm ale coś dziwnie walczył .Jeszcze sprzęt Dam microflex 270cm 3-15gram,shimano aernos 4000,plecionka 0,10.Właśnie dla początkujących łowiących okonie polecam wirujące ogonki.Można nimi łowić zarówno z opadu jak jednostajnie zwijając,a praca dobrze wyczuwalna na wędce.Korpus lekko migocze.Mało łapią zaczepów.Jedyne minus to nieraz się splącze,lub jak zielsko wejdzie w paletkę. Edytowane 25 Maja 2020 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Pierwszy w tym roku z 4 z przodu. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowStalker Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 (edytowane) Klasycznie najlepsze u mnie są keitechy konkretnie easy shiner. 2 calowy, ewentualnie 3 calowy na lekkich główkach. W tym roku jest dość dziwnie z okoniami, bo jest sporo dni że nie chcą brać na nic. No i trzeba się sporo nachodzić i naszukać. Edytowane 25 Maja 2020 przez bartsiedlce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Fajny co nie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 (edytowane) U mnie też właśnie trzeba się wiele nachodzić i przynęt przerobić żeby garby skusić. Na chwilę obecną spinmad 6g i klasyczne twistery dają radę. Tanta, raczki, keitechy, zero Edytowane 25 Maja 2020 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Brunet wieczorową porą 42 cm. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wudarek Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Forumowy Stykacz Sprzętowo: Shimano Expride 3,5-10g Shimano aldebaran bfs xg + Szpula Avail Lekka Plecionka Varivas 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Kolejna wieczorna czterdziestka. Łowisko to nieduży zbiornik o dużej presji wędkarskiej z porośniętym dnem. Cała sztuka polega na tym aby być w odpowiednim miejscu i czasie aby dobrać się do ryb. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Siemandero. Powiedziałem sobie, że wrzuce tu tylko te z 4 z przodu co najmniej i bach! Jest pierwszy. 42cm na twicha. Szybki 2h brzegowy wypad. Złowiony na jeziorze, z którym sie przeprosiłem po kilku dobrych latach. Wiem ze sa wieksze i zagoszcza tu nie raz w watku jeszcze[emoji16]sprzetowo-Graphiteleader Veloce Neo 642ML,Stelka 2500fe i Megabass flap Slap. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Dawno nie odwiedzane leśne jezioro w Borach Tucholskich obdarowało dziś kilkoma pasiakami 30+, jeden ok 40, i kilkanaście ok 30cm. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Wracam do gry 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Dziś największy , reszta przedszkolaki ale w końcu się trochę ruszyły . 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Dzisiaj w końcu pogoda można było wypłynąć padło 20 rybek 30 do 40cm 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 (edytowane) To są morskie okonie z Polszy Edytowane 9 Czerwca 2020 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Yyy ryb z pierwszego mojego wypadu wędarskiego na łyby w tym sezonie. Nie wiem Andrzej, nie wiem jak to się stało... (czytaj kawał o jamniku) no, że wędkować poszedłem. Edit: Edytowane 4 Czerwca 2020 przez Andan 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIHU Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udany wypad i nowy rekord Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Dzisiejsza poranna sesja 3 godziny dała 15 rybek od 35cm do 40 ogólnie łowimy tylko w troolu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Walka trwa 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Taki średniaczek 35cm na granatowego paproszka. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 (edytowane) Witajcie.W tamtym tygodniu wreszcie odblokowali możliwość wędkowania na moim ulubionym jeziorze. Wczoraj kładłem się spać z myślą o porannej wyprawie na ryby; niestety życie szybko zmieniło moje plany i wyruszyć na ryby mogłem dopiero po godzinie 10. Przyjechałem nad wodę z myślą, że już najlepsze brania mnie minęły. Doszedłem na swoją miejscówkę; pierwsze kilka rzutów i rybki zaczęły współpracować. Były to głównie ryby w przedziale 20-25 cm, ale chociaż cos się działo. Bez efektów przerzucałem drobnicę z nadzieją na coś ładniejszego. Postanowiłem zmienić miejscówkę na drugą moja ulubiona. Miejscówka całkowicie zarosła więc czekała mnie przeprawa przez trzciny. Po pierwszych kilku rzutach zaczęły pojawiać się okonie 27-30 cm co mnie bardzo ucieszyło. Złowiłem około 10 sztuk ładniejszych okoni i brania ustały. Rzucałem jeszcze z 10 minut i w pewnym momencie zauważyłem że kilka dużych okoni odprowadziło mi przynętę pod same nogi. Już wtedy wiedziałem, że coś im nie pasuje w mojej gumce (łowiłem na Kajtka cosmos 2" + 3g). Zacząłem kombinować i założyłem Kajtka 3" electric shad + 3g na czeburaszce. Okazał się to strzał w dziesiątkę. Już w pierwszym rzucie zameldowała się ryba 30+ i później jeszcze kilka pięknych sztuk. Nad jeziorem zebrały się czarne chmury i burza przegoniła mnie do domu. Wrzucam fotkę jednego z najwiekszych Okoni dzisiejszego wyjazdu. Oczywiście wszystkim zwróciłem wolność i mam nadzieję, że kiedyś znów zagoszczą na mojej wędce.Sprzętowo;GL Finezze 6102 ULS + Daiwa Fuego LT 2500egi metal 0.4 + fluorocarbon Mamoi soflex 0.165 NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 8 Czerwca 2020 przez bartsiedlce 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 (edytowane) Walczymy CDN. Edytowane 7 Czerwca 2020 przez Paweł J 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Wczoraj miałem swoje otwarcie 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 (edytowane) skromne 31 cm na teez shada 9cm. Edytowane 8 Czerwca 2020 przez mariusz79 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi