Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wobler129 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Mój ostatni byczek 49cm 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deuce Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 (edytowane) 39cmAldek bfs xg + avail, tsurinoya elf trout do 6g, keitech es 2+1g Edytowane 17 Czerwca 2020 przez bartsiedlce 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Padało ,lało albo mżyło na zmianę,coś jednak wydłubałem. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 (edytowane) Aż sprawdziłem rekordy - ww 2,69 kg i 50 cm, wś 50 cm Edytowane 17 Czerwca 2020 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Największy dzisiaj, 37 cm 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Twitchowy wariacik [emoji108] Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 (edytowane) Ta beczka to zbiornik z przepływem wody i nic się tym rybom nie dzieje. Staram się pilnować by nie było nadmiernego zagęszczenia i co parę minut wymieniam wodę. Jeżeli kiedykolwiek łowiłeś lub łowisz duże okonie i nie tylko to spróbuj wypuścić w łowisko pierwszego złowionego. W naszym okręgu to chodzi Tobie o organizację znaną pod szyldem PZW. Czyli w dowolnym tłumaczeniu Pazerni Zabójcy Wód to nie jestem jej członkiem "jakkolwiek to brzmi" i łowię na wodach należących do innych dzierżawców . Zresztą osławiony okręg nadnotecki nie ma wody która by dażyła tak rybami jak łowiska na których obecnie łowię. No może jedna by się zdarzyła gdyby nie nadmierna ilość dwunożnych kormoranów postępujących zgodnie z zasadą C&R czyli" cap i reklamówka "i odpowiednio dbających o to by nadmiernie populacja chwasta jakim jest okoń się nie rozrosła. Także więc i tak dużo się już naprodukowałem i więcej nie chce mi się . Edytowane 22 Czerwca 2020 przez bartsiedlce 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Nie mam pojęcia ile ważył, nie ważę złowionych ryb. Ale takich 49-50cm juz troche miałem Skusił się na płotkę od Irasa miejscówki trzeba maskować, ostatnio śledziło mnie auto gdy jechałem na ryby. Myślałem że takie rzeczy mają miejsce tylko w mieście, w Warszawie itd, ale jak widać do nas na wieś też dotarły takie praktyki.... Żenada, mi nikt nie pokazywał miejsc i nie polecał jezior, sam jeżdżę i wypracowuję sobie miejsca i ryby. Wędka Kraag XF 7stóp, kołowrotek Shimano Vanquish c2500S, Egi metal 8lb, fluorocarbon varivas 7lb, na końcu płoć Irasa, branie w toni - nie do przegapienia, bardzo mocne walnięcie i płotka 9,5cm w przełyku Fajny hol, ryba silna i odpasiona. Edytowane 17 Czerwca 2020 przez bartsiedlce 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Nie jestem specjalistą od okoni. Ten był przyłowem podczas łowienia muszką karasi. W porównaniu z monstrualnymi okoniami z powyższego wątku to najwyżej średniak. Jednakże 37cm. okonia na muszkę to dla mnie godna zdobycz. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Wszystkie dobre sandaczowe miejscówki zajęte więc pozostało szukanie okoni Plecionka 35lb i przypon z fluoro 0.40 nie przeszkadzały im ani trochę 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Dzisiaj plaża ,rodzina i ryby których miało nie być. Ryby tylko 1/2 godziny ale wykorzystane efektywnie. Niektóre okonie pokrojem zaczynają przypominać karmazyny. Edytowane 13 Czerwca 2020 przez Paweł J 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Ostatnie oksy 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Fajnie pochodził nawet na szczupakowej muchówce (tak tak w sumie przyłów, ale i tak cieszył) 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 (edytowane) Wszystkie Twoje wyjaśnienia w połączonym poście kilka wpisów wyżej http://jerkbait.pl/topic/135411-okonie-2020/page-10?p=2771558#entry2771558 Edytowane 17 Czerwca 2020 przez bartsiedlce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Pierwszy raz połowione na casta okonie fajnie wspolpracowaly, waliły w woblera Tomyego w opadzie. Ten byl największy... miarki nie mialem ale mysle że blisko czterdziestki. Fajna odskocznia od dlubania okonków na gramowych czeburaszkach ???? vigore do 3/4oz , tatula sv tw 103hl, varivas high grade 1.2 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Moje okonie nie wiedzą nawet że na varivasa mają nie brać . Jeden z wielu regulaminowych dzisiaj. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Silny wiatr i dużo obcinek niemniej coś podłubałem. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyman Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 BOB, a nie można tak? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Wrzucam wczorajszy PB mojej żony. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Panowie, dość.Czy każdego roku ta sama dyskusja musi przetoczyć się w wątku okoniowym?Jeśli ktoś uważa, że konkretny sposób trzymania ryby szkodzi jej, proszę skonsultować temat ze specjalistą i podesłać wyniki do administracji, być może zostaną wprowadzone nowe zasady prezentacji. Na dzień dzisiejszy nasza wiedza nie pozwala na takie stwierdzenia. Proszę więcej nie wracać do tego tematu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Taki przyjemniaczek ???? 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Wyrwany z zielska na wobka własnej produkcji . 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Nowy rekord dla mnie.Ryba wzięła na około 7-8m na spadzie.Sprzęt toShimano Zodias 3-10g Shimano Stradic CI4+Strike Wire Flash 0.10 Fluo 0.22Westin Shadteez 9cm 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) I jak tu pobić swoje pb jak same 43 się łapią , największe z czerwcowych grubaskow . Edytowane 28 Czerwca 2020 przez Krzysiu 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Z ta skromnością to różnie , zwykły chłopak z blokowiska ze mnie , choć w tym roku nie ukrywam znalazłem patent na systematyczne łowienie dużych oksow . Ale po tym jak zdradziłem koledze to szybko utarł mi nosa bo myślałem ze będę brylował okoniami wśród znajomych a tu taki sztos 44 i 46 ale mam w tym swój sukces gdyż powiedziałem mu ze biorą tylko na jedna przynętę no i jak widać posłuchał a rybki te są tylko potwierdzeniem mojej tezy odnośnie przynęty jej koloru a także sposobu jej prowadzenia . Edytowane 29 Czerwca 2020 przez Krzysiu 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi