Zielony Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Okoń. Nie jakiś potwór ale 32cm z maleńkiej rzeczki to już dla mnie fajna ryba. Złowiłem go delikatną wędką muchową Trapera GST w klasie 2AFTM. Żyłka 0.12 i nimfa imitująca kiełżyka.Pozdrawiam serdecznie 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Takie ostatnio wytargałem 33 i 36. Na zdjęciu większy: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Dzisiaj postanowiłem pojechać nad jedno z moich ulubionych leśnych zbiorników. Po kilku godzinach wędkowania wkoncu udało mi się namierzyć drobnice i okonie. Małe brały cały czas a większe co 15-20 minut. Wszystko to trwało około dwie godziny. Słońce wyjrzało znad drzew i brania się skończyły. Złowiłem 3 sztuki ponad 30 cm i sporo w przedziale 25-29cm. Wstawiam fotkę największego, piękny złoty kolor jak piękna złota jesień. Okoń niestety podczas holu został zaatakowany przez szczupaka stąd rany na cielę. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) Nie przyłożyłem się w tym sezonie specjalnie do okoni na rzecz sandaczy , dzisiaj trafiłem na fajne stado i kilka fajnych rybek zostało zaliczonych, największy 39 cm Edytowane 29 Października 2020 przez MARIUSZ 69 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 33cm 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Jedyne branie...44 cm 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon750 Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 (edytowane) Kilka fajnych oksow już padło takie od 30-37 skusiły się na kaitechy 3".Głównie rzeka ale na żwirowni też można trafić ładne okazy. Edytowane 2 Listopada 2020 przez Falkon750 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 U mnie woda opada bardzo powoli, najlepsze moje miejscówki jeszcze pod wodą, w weekend udało się upolować jednego fajnego 32 cm i kilka małych szczupaków. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) Mój weekendowy z małego podwarszawskiego starorzecza Wisły. 32 cm. Edytowane 3 Listopada 2020 przez Tomek St. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) 49cm holenderskiego okonia. Moje nowe PB. Ciężko powiedzieć na co się nastawiałem bo w tym miejscu łowiliśmy pierwszy raz. Okoń na pewno był mocną pozycją tego wyjazdu, ale łowisko które rozpoznawaliśmy było chyba bardziej sandaczowe co nie przeszkodziło mi złowić w tym dniu trzech okoni z 4 z przodu, ten był największy. Nie spodziewałem się że tak się wkręcę w łowienie tego gatunku, tylko że tam jest bardzo realna szansa na okonia 40+, może dla tego.Okoń wziął na ripper westin shad teez 9cm GT, u nas jest to przynęta sandaczowa, tam bardziej okoniowa. Zażerował wieczorem na łagodnym spadzie na wodzie ok 2.5m. Generalnie dla mnie to był wyjazd jednej ryby. Trochę ich złowiłem, ale bywało różnie z kuluminacją dnia ostatniego kiedy łowienie zupełnie się nie kleiło. Warunki ciężkie, wiatr, deszcz i fala. Generalnie nie polecam . Edytowane 9 Listopada 2020 przez bartsiedlce 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Po tylu celowych wyjściach trafiłem do zacnego grona wędkarzy "okoń 50+" Dopiero podczas ciężkiego sandaczowania. [emoji2] Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 W Holandii nad Mozą osobiście również lowie częściej okonie 40+ niz sandacze używając Westinow shad teezow 9 cm. Tylko naturalne kolory dają ryby. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Nie duży ale Barwy Magia 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Panowie czy oksy w waszych rejonach zeszły już na głębszą wodę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert64 Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 W jeziorze którym łowię,centralna Polska średniaczki po 25-33cm.łowiłem od 6do10metrów.Temperatura wody 11.5 stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Hmmm... Nie łowie okonia teraz ale na echu widziałem zarówno okonie na 10m jak i ładne ,,choinki’’ okoniowe na 5 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Panowie czy oksy w waszych rejonach zeszły już na głębszą wodę ?U mnie były łowione na 9-11 m., więc chyba już zeszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 (edytowane) A u mnie od 3 do 6 m (starorzecze, więcej tam nie ma). Wczorajszy największy : Edytowane 4 Listopada 2020 przez zeralda 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) Są jeszcze w Polsce wody... Wiemy o tym wszyscy. Kolega pływa po moim przydomowym bajorze dość regularnie (pływałbym z nim, gdyby nie wyjazd), w ciagu 4 ostatnich eskapad wypuscił przeszło 15 okoni +40, wiekszość z nich oscylowała wokół 44 cm, największy (ten ze zdjęcia) miał niespełna 49 cm. Zaciskam za niego mocno kciuki, by wywinął polską rybę 55-60 cm. Mniejszy mój z dziś - Ren. Edytowane 7 Listopada 2020 przez Dawido 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 No dzisiaj trochę się z rana ruszyły największy 38cm 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) 41.jpg Niedzielny 41, szkoda że tylko jeden. Edytowane 9 Listopada 2020 przez Okonhel 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Wymęczone 32cm, dzisiaj w zasadzie zero współpracy słabo oksy ostatnio gryzą 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 U mnie słabo w tym roku z okoniami...Dziś 5 szt , 31 i 33 załapały się na fote [emoji2957]Wciągały larwy od Cyprysa [emoji106] Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Wypad na mazowieckie okonki nie należał do super udanych, choć o kiju nie wróciłem. Udało się przechytrzyć kilka rybek, może nie kolosów ale i tak cieszyły.Ten amator Cyprysowej płotki 7 cm mierzył 36 centymetrów.Sprzętowo Qualia XPSJ642UL, Stradic Ci4 C2000s, plecionka Egi Metal 0,4. Wysłane z mojego PCT-L29 przy użyciu Tapatalka 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi