Squidward Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 23cm szczęścia z dzisiejszego dnia. Od 10 do 15:30 udało się złowić łącznie 4 sztuki, z czego ta była największa. Wszystkie 4 wzięły na swing impacta 2.5 cala w kolorze góra czerwona, dół pomarańczowy. Zapraszam tutaj - http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87film%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Wczoraj po pracy poraz kolejny wybralem sie szukac okoni. Ten rok nie rozpieszcza a inaczej to sobie wyobrazalem po ponad 2 letniej przerwie. Jedno branie i to jakie [emoji16] Rybka mierzyla 48cm i naturalnie plywa dalej. Sprzetowo jak przed laty czyli stary poczciwy Evergreen Temujin "the firangi" sparowany z Certate finesse custom 2004. Pyknal w Easy sinera keitecha w rozmiarze "3 w kolorku gold Flash minnow. Gesendet von meinem H9436 mit Tapatalk 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 (edytowane) Dzisiejszy dzień pełen ładnych garbusów[emoji476] Te do pokazania, wszystkie 30+ na Dragon V-Lures Reno Killer[emoji1303] Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane 15 Listopada 2020 przez Thomas-xXx 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 W końcu jest 40 cm !!!! 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweljar Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Jak się je znajdzie to już z gorki???? 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wudarek Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 (edytowane) Sprzętowo Aldebaran BFS XG + Avail i wędka od @Mekamil do 3-4g https://zapodaj.net/9ffe2bcde2852.jpg.html Edytowane 17 Listopada 2020 przez Wudarek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweljar Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Największy dzisiejszy, czterdziestak 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Witam, wychodzony 36cm.... 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Kilka ciekawszych sztuk z ostatniego wypadu 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Ja dziś tez wypad „okoniowy” zaliczyłem: 36,38 i 42 cm najlepsze zdobycze. a miały być szczupaki[emoji23][emoji476]38 na salmo42 na SG kanibal36 na Dragon Reno Killer.Bardziej mnie zastanawia skąd takie okazy w wodzie 2m max głębokiej i 5m szerokiej rzeczce bo to typowo szczupakowa miejscówka i garbusa nigdy tam nie widziałem. Lekker vissen en het Nederland[emoji476]Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 W końcu jakieś sensowne okonie na dropa. Godzina nad wodą i trafiłem idealnie tam gdzie stały. W sumie 6 sztuk, ale reszta mniejsze. Jeden w kilku dni wstecz. Co ciekawe trafił nam sie jeszcze leszcz i szczupak, praktycznie wszystko z opadających już grążeli, czyli nadal z płytkiej wody. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 21 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 Takie misiaki kolorowe. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Godzinka nad woda, 11 garbusów i 1 pajk, te najlepsze[emoji476][emoji226] Lekker vissen en het Nederland[emoji476]Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Godzinka nad woda, 11 garbusów i 1 pajk, te najlepsze[emoji476][emoji226] Lekker vissen en het Nederland[emoji476]Wysłane z iPad za pomocą TapatalkPiękna regularność w tych okoniach, gratulacje. Mam małą prośbę, popatrz jak inni prezentują złowione okonie i postaraj się podobnie. Wieszanie ich za szczękę nie jest dla nich dobre ani zdjęcia nie zyskują estetyki. Takie fajne pasiaki zasługują na fajną oprawę ???? 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) Okonie skończyły się na moich wodach już kilka lat temu , o czym wspominałem już nieraz . Mam nadzieję , że wynika to tylko z tego , iż przestałem im poświęcać dostatecznie dużo czasu , co przy ograniczeniu jednak zauważalnym populacji przekłada się na zanik wyników , a nie jest trendem już dokonanym . Tak czy inaczej , zarówno w moich małych i płytkich sadzawkach , jak i na dużej i głębokiej wodzie , tych pięknych pasiaczków ja i moi kompani już nie łowimy . Dlatego też każde z nimi spotkanie traktujemy jak święto , które przynosi masę radości i kończy się zawsze magiczną konkluzją , że "ale takich okoni to bym połowił - pamiętacie pięć lat temu ..." .Inna sprawa , że takie spotkania mają miejsce najczęściej późną już jesienią przy okazji sandaczowych łowów , a ryby są wyrośnięte i pojedyncze niestety . Tuż po takim udanym holu momentalnie w ruch idą okoniówki , które chyba z czystego sentymentu mamy na łodzi , ale nie daje to nigdy żadnych efektów w postaci rozwiązania się worka z braniami czy choćby jednej powtórki . Samotne wilki , krążące po miejscówkach w towarzystwie sandaczy , to scenariusz najbardziej prawdopodobny w tym przypadku . Raz jeden w tym sezonie udało mi się trafić na aktywne stadko ryb , które w czerwcowym upale dały radochy na jakąś godzinkę i nawet jedna z nich była taka już zdjęciowa z lekka . O dziwo nie gumowo i opadowo , a woblerowo i twitchowo . Zadziałał twitchingowy prototyp od @gajosika w kolorach intensywnych bardzo , a bardzo rzadko wykorzystywanych przeze mnie przy okoniowych łowach . A teraz kilka standardowych już , przyłowowych samotników listopadowych . Najpierw Arturo i jego grubasek zdjęty z samego środka wysokiego karcza , obławianego nieśmiertelną "krówką" Relaxa na 15-sto gramowym anti-snagu . Ujęcie efektowne , wskazujące na 50 cm co najmniej , ale miał troszkę mniej . Adasiowa ryba , która walnęła na na blisko 10-cio centymetrową imitację okonka na 17 gramach i mniejszy amator równie ciężkiej kury . Mój zbój , który pyknął tuż obok stada drobnicy na 7-dmio centymetrową imitację płotki w kolorze sino srebrnym na 15 gramach . NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 27 Listopada 2020 przez bartsiedlce 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweljar Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Największy dzisiejszy, ciężko wypracowany. Napchany kałdun czyli żrą i to grubo ale ciężkie do namierzenia i wstrzelenia się z przynętą. Na raczki i inne glizdy niespecjalnie reagują, coś tam połowiłem w strefie przybrzeżnej na dwumetrowej wodzie. Ubiegłoroczne okoniodajne miejscówki w większości puste, każdy wyjazd to na razie szukanie największych zgrupowań. Jedna powtarzająca się stała, to spadek sąsiadujący z 1,5 - 2 metrową wodą. 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Taki misio z dziś. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) Dwa Konie z wczoraj44.5cm i 46cm Edytowane 7 Grudnia 2020 przez bartsiedlce 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 A teraz to uczucie komfortu kiedy znajdujesz fajne okonie i dowiadujesz się że masz 2 tygodniową kwarantannę. Bezcenne. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Po ostatnich o koniach aż strach pokazać swojego . Generalnie rok 2020 był dla mnie bardzo łaskawy jeżeli chodzi o ilość niestety gorzej jakością . Już myślałem ,że nie przekroczę 40plus i po raz pierwszy nie zamelduję się tutaj w danym roku jednakże ostatni w tym roku okoniowy wypad dał pięknego osobnika ... Sprzętowo od lat to samo ..ulubiona elitka do 11g , Team Dragon 2500,plecionka dragona 0.08 gumka 4 cale na 10g. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Jeden z kilku , wszystkie w przedziale 30-35cm. Gdyby nie wiatr to można by powiedzieć że pogoda cacy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 zdjęcie na śniegu wczorajszego bo widzę że nie dodało się. i największy tez z dzisiejszych. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 (edytowane) Ryby od 41 do 45 z jesieni. Pozostaje czekać do następnego sezonu ???? Edytowane 11 Grudnia 2020 przez michcio 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Taki stykacz forumowy 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Z cyklu walczmy do końca. Okonie zabrały mnie całkowicie. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi