lukaszkosciukiewicz Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Żeby nie było, że tylko żona łowi [emoji1787] 44,5 cm przydzwonił w opadzie na 9 cm gumę na 7 g Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 (edytowane) Kijek na blanku xpsj702UL do tego podpięty exist 2500, branie na kajtka 3cale główka 5g Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Października 2020 przez bartosz311287 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Jeden z kilkunastu sztuk , wszystkie w przedziale 35-42 cm , stały na 12-14, gumy 10-12 cm na czeburaszce od 12 do 15 g. Gdy tylko słońce pokazało się z za chmur niestety brania ustały. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Obydwa brania na głębszej wodzie.Jeden klasycznie z opadu,drugi podczas podróży gumy z dna do góry.Obydwa na Cyprysową płoteczkę z główką 5g. Choć to pierwsze nie tak do końca klasyczne,bo nastapiło po odłożeniu kija i oparciu o burte pontonu.Na leniucha ,acz wziął na tyle zdecydowanie że starczyło czasu na wzięcie wędki z powrotem do ręki i zacięcie 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobosss Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Taki pasiaczek na jerka 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Największy z weekendu. Około 37cm (szybki pomiar i do wody). Na tej wodzie są okonie powyżej 40cm - to tylko kwestia czasu. Od strony spiningu uczę się tej wody dopiero od 4 lat. Keitech Easy Shiner 3" na główce 7g okazał się tym razem skuteczniejszy od ulubionego Lunker City Shaker 3,25". Ryb sporo - stoją pod ławicami narybku. Sprzętowo bez zmian: Lamiglas XP-PRO -BASS 843Shimano Ultegra FB 3000Nanofil 0,15 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 (edytowane) Cześć, u mnie w tym roku mnóstwo okonia.Może nie potwory, bo większość 25 - 32 cm, ale naprawdę masa.Bywają dni z ponad 60-cioma sztukami, ale i bywają z 2-ma lub 3-ma pasiakami.Z reguły jednak codziennie połowię do syta, czego nie miałem od dawna, jeśli chodzi o okonie (tu znowu, jak w roku ubiegłym pomaga moda na karpia :-) ).Co ciekawe, w tym roku są wybitnie chimeryczne jeśli chodzi o brania, zarówno przynęty jak i głębokość żerowania. W ciągu jednej sesji smaki zmieniają się od obrotówki nr 3, poprzez jskółkę 3 cm, dalej idąc Slider-a 5 i 6 cm, by znowu łowić na spinner-bait-a.Są dni, gdy tylko spinner-bait jest skuteczny, a są gdy tylko kopyta z samego dna z opadu, niemal wlekąc je po dnie.Innym razem znowu tylko 2,5 biały twisterek na troku, albo 3,5 raczek, również na troku...A są wyprawy, gdy w pół wody wyjmuję co rzut.Trzeba się nakombinować - zestaw wędek niemal jak na jeziorowe muchowanie :-) Najpiękniejsze jednak są dni, gdy wściekle polują na drobnicę pod samą powierzchnią, płosząc ją od spodu i podsuwając pod dzioby rybitwom (albo innym białym ptaszydłom - nie wiem dokładnie) i zimorodkom. Wtedy też przecudnie biorą na poppery - adrenalina jak przy wieczornym łowieniu pstrąga na suchą :-) Fotek nie robię, bo jak biorą to szkoda czasu - lepiej łowić, a jak nie biorą to szkoda czasu - trzeba kombinować. Jeden kolega z ultra krótkiej sesji aparatem z telefonu. pozdrawiam,Tomek NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 6 Października 2020 przez bartsiedlce 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Trzy godziny rzucania i nic. Zmiana miejsca również nic nie pomogła. Na powrocie pozbierałem trochę kozaków na obiad. Mówię wejdę jeszcze raz zobaczę, pierwszy rzut i siedzi piekny oks. Kijek qualia xpsj702UL pięknie pracuje pod taka rybka. Reszta formalność pamiątkowe foto i do wody [emoji846] Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Kolejny fajny grubasek,reszta bez zmian. Przychodzą atakuja i odpływaja. Ważne żeby być w tym miejscu gdzie żerują te parę minut Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Ilościowo sztos jakościowo średnio. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Kozaków nie mogłem pokazać nie było c&r [emoji38]. Nadal wszystko po staremu. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 40cm 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. sol321 Opublikowano 9 Października 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 (edytowane) Parę okoni z ostatniego wyjazdu ???? Edytowane 9 Października 2020 przez sol321 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Ryby piękne, ale - ponownie - apelujemy - wstawiajcie zdjęcia na serwer forum, zgodnie z tym:http://jerkbait.pl/topic/72946-wstawianie-zdj%C4%99%C4%87-na-forum/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Na cannibala 15, slidera 5s, contact 72s 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu76 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Coś tam ostatnio udało się wydłubać .. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2844 Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Dzisiejszy z ranka 41 cm Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Ten sezon należy do pasiastych 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Kilka rybek z ostatniego wypadu. Wszystko w przedziale 32 - 38 cm. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 41cm 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Sprzed trzech dni: Trzy rzuty, trzy brania i dwa czterdziestaki (42 i 44 cm). Tego większego odprowadziło stado - kipiel około 10 potężnych ryb. Wczoraj liczyłem na powtórkę i się na całe szczęście przeliczyłem, nie może być zbyt łatwo. 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_civic_ Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Witam, muszę przyznać że nie ma to jak dzielić pasję wspólnie ze swoją ukochaną i jak widać nauka nie idzie na marne. Kilka oksów z wrześniowych wypadów, największe 42cm i 43cm . Oby tylko uczeń nie przerósł "mistrza" tylko kto tu jest kim ? 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Mocne 30+ z wczorajszego spaceru z wędką. Branie przed zachodem słońca na gumę 3" w kształcie i kolorystyce okonia od któregoś kolegi z forum. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Fajny pasiak na percha 12 ???? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 (edytowane) Ostatnio ruszyły się takie dziadki na jaskółeczki. Zdjęcia z ukrycia bo "kormorany" Już mnie namierzały. Ten miał 46 cm i był chyba największy. Edytowane 24 Października 2020 przez tomibdg 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi