Z podobnym pytaniem spotkałem się wielokrotnie, a parę lat temu zadawałem je sam sobie przeglądając "otchłań internetów" w celu kupienia
Prawdopodobnie każdy nas kupujący pierwszą lub kolejną łódkę, śledzący rynek lub lubiący zmieniać sprzęt myśli co tu kupić...
Pytanie podyktowane dylematem przed zakupowym spędziło sen z powiek niejednemu z nas.
1) Jakiej firmy spaliny używasz oraz rok produkcji?
2) 2T czy 4T ? 3) Czym kierowałeś się przy zakupie ( np. waga ,firma, funkcje dodatkowe ładowanie,rozruch elektryczny, TRYM - gazowy czy elektryczny, podłączenie sieci NMEA).
4) Z jaką łódką (wymiar , waga etc) - pontonem go używasz . Prędkości jakie osiągasz , spalanie itp
5) Czy miałeś jakieś awarie podczas eksploatacji- bez wchodzenia w dyskusje między kolegami ...
6) Czy kupiłbyś silnik tej samej firmy ponownie?
7) Inne
Ciekawi mnie co używacie i dlaczego dokonaliście takiego a nie innego wyboru - wydaje mi się że wielu z nas nie mający bladego pojęcia może chociażby zasugerować się takimi informacjami przy zakupie (mogą one w jakiś sposób pomóc lub nakierować na właściwą drogę).
Nie chodzi o porady w wyborze bo Temat wyboru silnika oraz pochwal się nowym sprzętem to osobne wątki i proszę ich nie mylić z TYM, tylko same info *(LICZBY) dla tych lub owych którzy się wciąż wahają ..
Zacznę od siebie:
1) Mercury 20 KM 2017 - gaźnik.
2) 4T.
3) Zależało mi na "markowym silniku" z ładowaniem i el. rozruchem - trafił się Mercury
4) Używam go z łódką Pegazus 380 (3,8m x 1,75 , wystarczająca moc) , prędkości przepływowe 30-33 km/h z 2 osobami i szpejem - co do spalania to na 3 dni wędkowania na Turawie zeszło koło 15-17 l (przepłynięte kilkadziesiąt kilometrów)
5) Jak na razie awarii brak... I oby tak zostało. 6) Rozważyłbym podobne konstrukcje np. Tohatsu, ale nie mówię NIE dla Mercury
Pytanie
cabage
1) Jakiej firmy spaliny używasz oraz rok produkcji?
3) Czym kierowałeś się przy zakupie ( np. waga ,firma, funkcje dodatkowe ładowanie,rozruch elektryczny, TRYM - gazowy czy elektryczny, podłączenie sieci NMEA).
Zacznę od siebie:
6) Rozważyłbym podobne konstrukcje np. Tohatsu, ale nie mówię NIE dla Mercury
40 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi