ASZCZEPAN Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Witajcie, Mam pytanie o składkę na zagospodarowanie wód , czy jak opłacę ją w innym okręgu to mogę korzystać z porozumień które dany okręg ma z innymi okręgami.Bo jest to nie jasne dla mnie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Możesz korzystać z porozumień jakie ma okręg w którym opłacasz składkę członkowską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 a jak opłacę wyłącznie składkę członkowską również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 (edytowane) Nie. Porozumienie dotyczy składki członkowskiej i okręgowej. Jak wykupić samą składkę to nie dostaniesz zezwolenia. Edytowane 4 Stycznia 2020 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Składkę członkowską możesz opłacić tylko w jednym okręgu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Składkę członkowską możesz opłacić tylko w jednym okręgu.Tylko składki okręgowe na tak zwane "zagospodarowanie wód" opłaca się lub nie w przypadku porozumień. To zależy czy porozumienie określa dopłatę czy jest zerowe. Tych ostatnich jest coraz mniej, bo jeśli nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo, że chodzi o pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zagmatwaliście Panowie, pozwólcie że zbiorę wszystkie podpowiedzi w jedną całość. Porozumienie obejmuje członków kół w umawiających się okręgach, wyłącznie ich. Zatem jeśli Kolega Adam opłaci składkę członkowską (umownie krajową) w kole okręgu X, automatycznie stanie się członkiem tego koła. Jeśli opłaci także składkę na zagospodarowanie i ochronę wód (umownie okręgową) zyska zezwolenie na wędkowanie w wodach okręgu X oraz prawo do korzystania z wód okręgów, z którymi porozumiał się okręg X. Jeśli opłaci także składkę okręgową w okręgu Y, wówczas będzie miał dostęp do wód Y, ale nie zyska prawa wędkowania w wodach okręgu Z, z którym porozumienie zawarł Y. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASZCZEPAN Opublikowano 20 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Czyli jak już opłaciłem komplet składek w jednym okręgu ,a chcę opłacić również w innym okręgu i korzystać z ich porozumień to muszę złamać durne przepisy i znowu zapłacić komplet składek .Czyli będę miał dwa razy opłaconą składkę członkowską, bo i tak tego nikt nie sprawdzi.Mistrzostwo świata. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Żaden skarbnik nie powinien przyjąć od Ciebie kolejny raz składki członkowskiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Bartku, przypomniało mi się jak sporo wędkowałem na granicy Krakowskiego i Tarnowskiego. Wykupywałem wówczas składkę i wody u siebie, w Bydgoszczy a dodatkowo wody w krakowskim. Numer polegał na tym, że jadąc na jakieś specjalne łowisko tarnowskie zmuszony zostałem do uiszczenia opłaty dla ... niezrzeszonych! Do pani sprzedającej zezwolenia argumenty nie trafiały. Skarbnik w moim kole jak to usłyszał, to chciał na nich Komisję Rewizyjną z ZG nasyłać hihi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 I powinien, złodziejstwo trzeba tępić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASZCZEPAN Opublikowano 20 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 To w takim razie powinna być możliwość zwrotu składki członkowskiej pomniejszonej o ewentualny wykorzystany okres lub na życzenie wędkarza koło które dostaje jakiś procent tej składki powinno przelać środki na konto innego wybranego koła wskazanego przez wędkarza.To by było logiczne i uczciwe .Takie sytuacje nie zdarzają się zbyt często ale rozwiązanie problemu powinno być.Inaczej mam rok w plecy i poczucie małego robaka którego PZW może zgnieść butem...zwykłe cwaniactwo żeby dosadniej nie powiedzieć. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Cwaniactwo powiadasz. A jak opisać Twoje podejście do tematu członkostwa w stowarzyszeniu? Polecam lekturę obowiązkową statutu Twojego stowarzyszenia, zwanego PZW, a jako lekturę dodatkową polecam regulamin organizacyjny koła.Jeszcze kilka odpowiedzi znajdziesz tutaj - http://jerkbait.pl/topic/75967-karta-cz%C5%82onkostwo-op%C5%82aty-pytania/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASZCZEPAN Opublikowano 20 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Sugerujesz że jestem cwaniakiem bo chcę korzystać z porozumień .Wszystkie okręgi powinny być zlikwidowane wtedy nie byłoby zamieszania i cwaniakowania z przepisami że Ci mogą a tamci nie mogą chociaż opłacone te same składki.Jestem wędkarzem który podróżuje po kraju i chcę mieć możliwość korzystania z zasobów wodnych naszego kraju, a PZW mi to uniemożliwia.PZW to zgraja cwaniaków dojących kasę i ograniczających wolność wędkarzy. Daruj sobie podsyłanie linków bo szkoda czasu na czytanie . Wody to dobro wspólne każdy kto z nich korzysta powinien o nie dbać i wszystko w temacie nie potrzebujè statutu do tego.Zamykam temat . Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Najlepiej znieść podziały międzynarodowe. Wykupie składkę u siebie w kole i pojadę na ryby do Norwegii...Jeździsz po kraju i chcesz wędkować wszędzie?? Zrezygnuj z opłaty w okręgu i plac jednodniówki. To proste.Sam tak robiłem przez kilka lat.To uczciwe podejście, bo zostawiasz pieniądz temu na czyjej wodzie łowisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi