maniutek1 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 WitamPanowie, szukam dokładnych informacji, najlepiej z pierwszej ręki, na temat Infinitki 2,70/45 gr. Szukam kija troszkę l?źejszego i zdecydowanie bardziej czułego ni?ź ten, kt?łry mam teraz. A mam Batsona ISA 1086F. Kij co prawda pancerny i genialny na cię?źkie wiślane jigowanie ale ma jedną wadę. Jest mało czuły przy l?źejszych przynętach. O ile nie muszę z reguły stosować gł?łwek cię?źszych ni?ź 35 gr + 3 calowe kopyto, to często zdarzają się miejsc?łwki gdzie 15 gr ołowiu wystarczy a wtedy Batson jest martwy. Nie pokazuje opadu, słabo czuć puknięcie. Oj, wiecie o co chodzi... Stąd pomysł na Infinitkę. Wiem ju?ź, ?źe 15 gr gł?łwka + wspomniane kopyto jest świetnie wyczuwalne na tym kiju. Przynajmniej tak mnie zapewniał pewien forumowicz. Czy jednak da się w miarę popodbijać taką przynętę nadzianą na gł?łwkę o wadze 30 gr a w szczeg?łlnych przypadkach i 35? PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander58 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Mam taką wędke tylko cw.7 - 28 . Je?źeli chodzi o czulość tej wedki to nie powala na kolana. Mam ja dwa lata. Ma jeszcze jedną wadę , ciągle odkręca się uchwyt kołowrotka i słyszałem , ?źe ta przypadłość to nie tylko w mojej wędce.Wcześniej u?źywałem wędek z dragona i są bardziej czułe ni?ź daiwa infinity Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Odezwijcie się... A mo?źe macie jakąś lepszą propozycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Guide Select Tiger, Team Dragon do 35 gr a mo?źe wklejka Kongera z serii WCH do 35 gr, Wild River te?ź do 35... Czerwcowy wyjazd się zbli?źa a ja nie mam właściwego kija sandaczowego na g?łrną Wisłę... Błagam, pom?ł?źcie... Kasa do 550-600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Ja bym stawiał na TD l ub Kongera WCH bardzo dobre kijki Jak chcesz to popatrz jeszcze za Robinsonem Diplomatem, bardzo dobe kiji ja posiadam właśnie do podobnych zastosowań 2.95 15-45g polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Guide Select Tiger, Team Dragon do 35 gr a mo?źe wklejka Kongera z serii WCH do 35 gr, Wild River te?ź do 35... Czerwcowy wyjazd się zbli?źa a ja nie mam właściwego kija sandaczowego na g?łrną Wisłę... Błagam, pom?ł?źcie... Kasa do 550-600 zł. u?źywam 2 modeli guide select - TIGER i EXECUTOR - obydwa modele bardzo dobrze spisują mi się na sandaczach - jak jest ni?ź?łwka na Wiśle to wolę EXECUTORA - cw 7-28 ale spokojnie daje radę z 30gr gł?łwką i 4 kopyto - największą rybą jaką wydostałem tym kijem był szupak 102cm i 8,5kg wagi, był te?ź sandacz ok 90cm na wędce ale był sprytniejszy i się uwolnił- bez najmniejszych problem?łw dał radę, Tiger znakomicie spisuje się przy większych obcią?źeniach oraz przy woblerach z większym sterem stawiająym większy op?łr w wodzie - Tigerem wyjąłem bez jąknięcia suma 140cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 A powiedz mi, jeśli mo?źesz, troszkę więcej o Tigerze. Jaka jest minimalna waga przynęty kt?łrą mo?źna komfortowo łowić. To znaczy od jakiego cię?źaru gumy jest ładnie sygnalizowany opad. I w drugą stronę, maksymalny cię?źar kt?łry mo?źna wygodnie obsługiwać, tzn. podbijać i rzucać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 je?źeli chodzi o tigera, to u?źwam od 4gr + 2-3kopyto np. - max co u?źywałem na tym kiju to jak dobrze pamiętam było 35gr i 12cm gumy z dragona, swoje zandery łowię tylko w Wiśle, opad na wolono płynących głęboczkach dobrze wyczuwany jest ju?ź od 10gr jiga - zawsze staram się łowić z jak namniejszym obcia?źeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi