Skocz do zawartości

Daiwa Infinity Q

maniutek1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Panowie, szukam dokładnych informacji, najlepiej z pierwszej ręki, na temat Infinitki 2,70/45 gr. Szukam kija troszkę l?źejszego i zdecydowanie bardziej czułego ni?ź ten, kt?łry mam teraz. A mam Batsona ISA 1086F. Kij co prawda pancerny i genialny na cię?źkie wiślane jigowanie ale ma jedną wadę. Jest mało czuły przy l?źejszych przynętach. O ile nie muszę z reguły stosować gł?łwek cię?źszych ni?ź 35 gr + 3 calowe kopyto, to często zdarzają się miejsc?łwki gdzie 15 gr ołowiu wystarczy a wtedy Batson jest martwy. Nie pokazuje opadu, słabo czuć puknięcie. Oj, wiecie o co chodzi... ;)

Stąd pomysł na Infinitkę. Wiem ju?ź, ?źe 15 gr gł?łwka + wspomniane kopyto jest świetnie wyczuwalne na tym kiju. Przynajmniej tak mnie zapewniał pewien forumowicz. Czy jednak da się w miarę popodbijać taką przynętę nadzianą na gł?łwkę o wadze 30 gr a w szczeg?łlnych przypadkach i 35?

Pozdrawiam

Mariusz

Mam taką wędke tylko cw.7 - 28 . Je?źeli chodzi o czulość tej wedki to nie powala na kolana. Mam ja dwa lata. Ma jeszcze jedną wadę , ciągle odkręca się uchwyt kołowrotka i słyszałem , ?źe ta przypadłość to nie tylko w mojej wędce.Wcześniej u?źywałem wędek z dragona i są bardziej czułe ni?ź daiwa infinity Q.

Guide Select Tiger, Team Dragon do 35 gr a mo?źe wklejka Kongera z serii WCH do 35 gr, Wild River te?ź do 35... Czerwcowy wyjazd się zbli?źa a ja nie mam właściwego kija sandaczowego na g?łrną Wisłę... :( Błagam, pom?ł?źcie... Kasa do 550-600 zł.

u?źywam 2 modeli guide select - TIGER i EXECUTOR - obydwa modele bardzo dobrze spisują mi się na sandaczach - jak jest ni?ź?łwka na Wiśle to wolę EXECUTORA - cw 7-28 ale spokojnie daje radę z 30gr gł?łwką i 4 kopyto - największą rybą jaką wydostałem tym kijem był szupak 102cm i 8,5kg wagi, był te?ź sandacz ok 90cm na wędce ale był sprytniejszy i się uwolnił- bez najmniejszych problem?łw dał radę, Tiger znakomicie spisuje się przy większych obcią?źeniach oraz przy woblerach z większym sterem stawiająym większy op?łr w wodzie - Tigerem wyjąłem bez jąknięcia suma 140cm

A powiedz mi, jeśli mo?źesz, troszkę więcej o Tigerze. Jaka jest minimalna waga przynęty kt?łrą mo?źna komfortowo łowić. To znaczy od jakiego cię?źaru gumy jest ładnie sygnalizowany opad. I w drugą stronę, maksymalny cię?źar kt?łry mo?źna wygodnie obsługiwać, tzn. podbijać i rzucać...

je?źeli chodzi o tigera, to u?źwam od 4gr + 2-3kopyto np. - max co u?źywałem na tym kiju to jak dobrze pamiętam było 35gr i 12cm gumy z dragona, swoje zandery łowię tylko w Wiśle, opad na wolono płynących głęboczkach dobrze wyczuwany jest ju?ź od 10gr jiga - zawsze staram się łowić z jak namniejszym obcia?źeniem