spinjac Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Witam.Może ktoś polecić jaki rejon Madery wybrać żeby połowić z brzegu lub blisko brzegu ale żeby fala nie była za duża. Ostatnio udaje mi się zmieścić pływadełko w bagażu wakacyjnym . Wszystkie inne informacje też chętnie przygarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Pewnie będziesz przede mną. Wybieram się za 5 miesięcy. Wtedy będę mógł coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinjac Opublikowano 2 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Ja się wybieram dopiero w czerwcu, ale już trzeba będzie szukac hotelu. Niestety zdjęcia satelitarne tej wyspy nie ułatwiają wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 (edytowane) Szału panowie na Maderze nie ma...Miejscówek też nie za wiele...W portach prawie wszędzie zakaz wędkowania. Fajna miejscówka to pier po zachodniej stronie Funchal. jedyne miejsce w okolicy które wchodzi w morze i jest ogólnodostępne. Sporo też na nim wędkarzy, nawet spinningistów. Tu widziałem kilka ataków drapieżników i miałem jedno uderzenie.32.635788, -16.936517Łowiłem też z tej kamienistej plaży:32.637844, -16.949520I z tej skały, okupowanej przez miejscowych łowiących na chleb:32.641252, -16.956790 Ale gdybym jeszcze raz miał tam lecieć, zabrałbym też kij pstrągowy. W rzeczkach spływających z gór pływa sporo fajnych tęczaków. Edytowane 3 Stycznia 2020 przez tpe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Szału panowie na Maderze nie ma...Miejscówek też nie za wiele...W portach prawie wszędzie zakaz wędkowania. Fajna miejscówka to pier po zachodniej stronie Funchal. jedyne miejsce w okolicy które wchodzi w morze i jest ogólnodostępne. Sporo też na nim wędkarzy, nawet spinningistów. Tu widziałem kilka ataków drapieżników i miałem jedno uderzenie.32.635788, -16.936517Łowiłem też z tej kamienistej plaży:32.637844, -16.949520I z tej skały, okupowanej przez miejscowych łowiących na chleb:32.641252, -16.956790 Ale gdybym jeszcze raz miał tam lecieć, zabrałbym też kij pstrągowy. W rzeczkach spływających z gór pływa sporo fajnych tęczaków. Hej,jakiej wielkości widziałeś tęczaki? Te z filmów na yt są strasznie małe... ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Jakie rzeczki takie tęczaki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinjac Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Dzięki za informacje.Nie wiecie może jak tam z pozwoleniami na łowienie i karami dla tych co nie wiedzieli co i jak?Może ktoś odwiedzał Porto Moniz? Wybrzeże wygląda obiecująco skałki i chyba w miarę głęboko, jest jakiś falochron(nie wiem czy udostępniony do wędkowania bo na zdjęciach nie widać wędkarzy) i rzeczka jakieś 2 km od miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 O ile pamiętam nie można było wchodzić na to molo. W Porto Moriz te fajne skałki to miejscowe kąpielisko Ujście rzeki wyglądało bardzo obiecująco. Jednak podczas mojego tam pobytu największe fale były właśnie w tym rejonie wyspy. Próbowałem dowiedzieć się czegoś o przepisach/pozwoleniach. Znalazłem tylko to:https://pestanacr7lifestyle.com/in-town/fishing-madeira-cristiano-ronaldo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 (edytowane) Wybieram się na Madere/Funchal. Planuje połowić z brzegu. Poleci ktoś jakieś miejscówki w okolicy? Połączone z istniejącym wątkiem Edytowane 14 Lutego 2021 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi