Skocz do zawartości

Wędkowanie na Maderze

spinjac

Rekomendowane odpowiedzi

Szału panowie na Maderze nie ma...Miejscówek też nie za wiele...W portach prawie wszędzie zakaz wędkowania. Fajna miejscówka to pier po zachodniej stronie Funchal. jedyne miejsce w okolicy które wchodzi w morze i jest ogólnodostępne. Sporo też na nim wędkarzy, nawet spinningistów. Tu widziałem kilka ataków drapieżników i miałem jedno uderzenie.

32.635788, -16.936517

Łowiłem też z tej kamienistej plaży:

32.637844, -16.949520

I z tej skały, okupowanej przez miejscowych łowiących na chleb:

32.641252, -16.956790

Ale gdybym jeszcze raz miał tam lecieć, zabrałbym też kij pstrągowy. W rzeczkach spływających z gór pływa sporo fajnych tęczaków.

Edytowane przez tpe
  • Like 1

Szału panowie na Maderze nie ma...Miejscówek też nie za wiele...W portach prawie wszędzie zakaz wędkowania. Fajna miejscówka to pier po zachodniej stronie Funchal. jedyne miejsce w okolicy które wchodzi w morze i jest ogólnodostępne. Sporo też na nim wędkarzy, nawet spinningistów. Tu widziałem kilka ataków drapieżników i miałem jedno uderzenie.

32.635788, -16.936517

Łowiłem też z tej kamienistej plaży:

32.637844, -16.949520

I z tej skały, okupowanej przez miejscowych łowiących na chleb:

32.641252, -16.956790

Ale gdybym jeszcze raz miał tam lecieć, zabrałbym też kij pstrągowy. W rzeczkach spływających z gór pływa sporo fajnych tęczaków.

Hej,

jakiej wielkości widziałeś tęczaki? Te z filmów na yt są strasznie małe... ;p

Dzięki za informacje.

Nie wiecie może jak tam z pozwoleniami na łowienie i karami dla tych co nie wiedzieli co i jak?

Może ktoś odwiedzał Porto Moniz? Wybrzeże wygląda obiecująco skałki i chyba w miarę głęboko, jest jakiś falochron(nie wiem czy udostępniony do wędkowania bo na zdjęciach nie widać wędkarzy) i rzeczka jakieś 2 km od miasta.

O ile pamiętam nie można było wchodzić na to molo. W Porto Moriz te fajne skałki to miejscowe kąpielisko ;) Ujście rzeki wyglądało bardzo obiecująco. Jednak podczas mojego tam pobytu największe fale były właśnie w tym rejonie wyspy.

Próbowałem dowiedzieć się czegoś o przepisach/pozwoleniach. Znalazłem tylko to:

https://pestanacr7lifestyle.com/in-town/fishing-madeira-cristiano-ronaldo/

• 1 rok później...