Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Miro 85 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Tyle lat sie czaiłem na otwarcie tego wątku i w końcu dopiąlem swego.. 107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 (edytowane) Dzis akurat wialo dość mocno, sprzetowo to kijek do 6g,mlynek 3000,pletka 0.4 PEPrzyneta to na przemian kajtek 2' i fishunter 5cm na czeburaszkach od 2 do 6g zalezy od miejsowki..Woda troche podwyzszona, ale czysta..Miale jedno konkretne branie, i 2 razy cos gume sciaglo, 4h wytrzymałem Edytowane 10 Stycznia 2020 przez bartsiedlce 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Miro 85 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) Kolorki. których używam, to przede wszystkim perly i czerwienie, absolutnym moim kilerem jest fishunter 112 5cm, choc dziś dupe uratowala mi inna przynęta..Kozystajac dzis z urlopu wybralem sie nad wodę, niestety przez 2h zadnej reakcji nie bylo, to ze ryby sa na miejscowce to jestem pewny na 100%,więc nie odpuszczalem..Bedac ostatnio w sklepie wedkarskim sprzedawca dal mi w gratisie ochotke sztuczna barkley'a, nie namyslajac sie dlugo nanizalem kilka sztuk na 2g glowke, i tak wleklem to po dnie, co jakiś czas delikatnie podbijajac.Pierwszy kontakt z ryba niestety nie trafiony, po krotkim holu ryba sie spinaAle nic to probuje dalej i po kilku minutach konkretne branie i na brzegu laduje taki kwadracik, niesamowicie gruby..Mam farta w tym sezonie Sprzetowo:Kijek do 6gMłynek 3000Pletka 0.4PENa koncu peczek ochotki sztucznej na 2g glowce NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 1 Lutego 2020 przez bartsiedlce 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Ile trwa hol takiego klocka na takim kijku do 6g? Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Max 2 min to myślę wszystko, raczej sie nie patyczkuje, przyznam ze kolega mnie zaskoczył tym pytaniem, i trzeba bedzie to zweryfikowac????Ale zawsze holuje silowo bez zadnego popuszczania.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Miro 85 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Dzis dzien konia????Na 5h lowienia przez 30 min 5 bran,3 ryby do fotyKajtek 2' dzis nie mial sobie rownychSprzetowo jak zawsze Fart mnie nie opuszcza???? 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Nazwy nie znam, ale to dokladnie ta guma 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PKooozi Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Mi też ostatnio trafił się ładny jasiek jak na warunki mojej okolicy Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 (edytowane) Jaź to moim zdaniem najtrudniejsza do złowienia muchówką ryba zimą. Już myślałem, że w styczniu jazia nie złowię ale jednak się udało. Nie jest to jakiś rekordowy okaz ale już przyzwoita muszkowa ryba.Pozdrawiam serdecznie Edytowane 31 Stycznia 2020 przez Zielony 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Pierwsza ,,kluska" w tym sezonie czyli całe 45 cm Zestaw UL i standardowo guma Kiler 2" .... 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 (edytowane) Jaź to moim zdaniem najtrudniejsza do złowienia muchówką ryba zimą. Już myślałem, że w styczniu jazia nie złowię ale jednak się udało. Nie jest to jakiś rekordowy okaz ale już przyzwoita muszkowa ryba. Pozdrawiam serdeczniePrzychodzi mi do głowy co najmniej 6 gatunków rodzimej ichtiofauny, które wyżej lokowalbym na skali trudności.Ale nie miejsce na licytację Gratulacje za Jasia Edytowane 1 Lutego 2020 przez bartsiedlce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Nazwy nie znam, ale to dokladnie ta gumaWyglada jak Silver Phantom, u mnie w zimie i przy czystej wodzie-calorocznie kolor nr jeden nie tylko na jazie. Bolenie i sandacze lubia ja zima i na przedwiosniu, ze o okoniach nie wspomne Edytowane 1 Lutego 2020 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Wygląda jak Silver Phantom, u mnie w zimie i przy czystej wodzie-calorocznie kolor nr jeden nie tylko na jazie. Bolenie i sandacze lubią ja zima i na przedwiośniu, ze o okoniach nie wspomnę. To jest: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Zaplanowalem sobie cala sobote na ryby i tak tez zrobilem????, 7h lowiena, ale wiatr byl taki ze momentami sie zastanawiałem czy sie nie zwinąć..Nie liczac obcinki z rana to tylko jedno branie po wieczor miałem, ale skuteczne a i nowy patyk przy okazji przetestowany???? Jasio.. Sprzetowo:Kijek do 6gMlynek 3000Pletka 0.3PE 6LBNa koncu kajtek 2' w kolorze bialym 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Jazik na glapkę od Atb69 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Dziś termometr wskazywał 14 stopni pomimo , że nie był to w pełni słoneczny dzień . Zwabiło to nad rzekę wielu amatorów wędkarstwa, stosujących różne metody połowu.Jeszcze dobrze nie wyszedłem z samochodu , jak usłyszałem głosy , że nic nie bierze i że mogę zawracać do domu bo szkoda czasu.Pomyślałem , że może tak duży skok temperatury zniechęcił ryby do żerowania , mnie jeszcze bardziej zniechęciła trawa i resztki trzciny płynące z prądem rzeki ,(gdzieś wyżej musieli podnieść tamę). Wsiadłem do auta i odjechałem ale nie do domu tylko w miejsce gdzie nie było krzyków , tupotniawy i chodzenia w tą i z powrotem.Pomyślałem, że może dziś nie ,,kukurydziany'' dzień i że na woblerka mogą reagować chętniej.20 minut rzucania i nic , średnio po trzech rzutach trzeba było czyścić zestaw z płynących resztek. Byłem coraz bardziej zniechęcony i przekonany , że tamci mieli rację .Czujność została całkowicie uśpiona a w sprowadzanego wachlarzem woblerka kleń uderzył z taką siłą , że wędka prawie wypadła mi z ręki. No cóż, moja wina i tyle. Teraz byłem już przygotowany na każde skubnięcie. Po 40 minutach ryba tylko co musnęła glapkę i po chwili robiła juz młynki na powierzchni. Piękny , zdrowy jazik wynagrodził wszystko.Złowiony z wachlarza na 3 cm glapkę od Atb 69 , plecionka 0,8 ( żeby nie urywać woblerów), Avid do 11 gr. i zabytkowy Biomaster 2000. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Wszystko jak wczoraj , pierwsze ładne branie nie zacięte, drugie już tak.Pletka tylko taka się u mnie sprawdza , hi hi , no i zawsze stosuje przypon wolframowy od Dariusza do 5 kg. ,ale przez te dwa dni nie mogłem bo trawa płynie i osadza się na krętliku. Dlatego też od wczoraj wrzucam do wody tylko woblery od Sebastiana bo jak się szczupak trafi to zrobi nowe , nie odmówi . 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Na poczatku lutego przyszla wysoka woda i przetasowala mocno rybki, miesiac mi zajelo namierzenie nowej miejscówki, rybki dalej jednak na głębokim.. 2 brania jeden jazik????, ryba wziela pod samymi nogami, i prawie doslownie wkręciłem go w przelotki ???? Sprzetowo:Młynek 2500Kijek do 5gPE 0.3Na koncu kajtek 2' na 3g glowce 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Pierwszy raz mam okazję wpisać się w wątku "Jazie". To dlatego, że rzadko mam okazję skupić się na łowieniu tych rybek. Pstrągi zbyt mocno wciągają, a okonie za dobrze współpracują Ale w końcu jest, ten pierwszy słusznego rozmiaru Pan Jaź. Skusił się na starego Salmo Hornet 2,5 cm tonący. Lekki okoniowy kijek (Favorite Balance 213 cm, 2-7 g) i Sedona z cieniutką plecionką (Sunline Siglon x4 PE 0,4) szybko i sprawnie pomogły wprowadzić rybkę do podbieraka. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Ujście kanału do rzeki, jedno zacięte branie, rybka fajnie powalczyła w silnym nurcie, branie na Hunter Champion 3, Konger WCH Iri Lucky 3,05m żyłka 0,16 HM80, do tego dwa nie zacięte puknięcia, szkoda bo coś zaczyna się pokazywać a idzie ochłodzenie... 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Pierwszy w tym roku, zbieraja płynące owady jak w czerwcu. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Zimno, ale w domu jeszcze gorzej, pojechałem sprawdzić ostatnią miejscówkę która dała jazia, na miejscu było widać ryby na płytkiej szybkiej wodzie, na woblery 3 cm nie brały, strzałem w dziesiątkę okazał się narybek Tomka Janika, parę sztuk wpadło w tym jeden już naprawdę fajny, do tego był też duży boleń, który przeciągnął mnie z dobre 10 min ale wygrałem:) Konger WCH IRI LUCKY 3,05 żyłka 0,16... Miejsce to ujście kanalu do rzeki 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Dzisiejszy jaz. Rowniutkie 50cm. G.Loomis SMR 1140S-FF 290cmShimano 11 Twin Power C3000SDHSuffix Duraflex 0,18mmSalmo Hornet 3,5cm 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Trochę z gatunku Jaź.. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 (edytowane) Dzisiejsza rybka. Edytowane 31 Marca 2020 przez kanu 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi