Skocz do zawartości

Jazie 2020

Miro 85

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będzie żadnego wątku dyskusyjnego o wirusie i prawie, czy podobnych tematach.

Komentarze zostają usunięte, proszę nie kontynuować.

Na temat zdjęć ryb łowionych w tym okresie decyzja wkrótce zapadnie, zostanie podjęta przez grono redakcyjne.

• Like 5

W tym roku tylko jeden godny jaź na rozkładzie.Jeszcze nie udało mu się zrobić sensownego zdjęcia,bo uciekł skubaniec po pierwszym i w sumie tutaj wyszedł dość skromnie.Złowiony z powierzchni-branie widowiskowe.Teraz trzeba się wstrzymać,ale po kwarantannie mam nadzieję na poprawienie bilansu.Martwi tylko tragicznie niski stan wody-nie pamiętam takiego w kwietniu :(

Polish-20200409-185526202.jpg

• Like 17

Od monotonii siedzenia w domu już powoli dostałem (...)

Wyjazd w krzaki i zarośla stał się czymś co trochę nabrało koloru, różnorodność kwitnących roślin i mieszających się barw ustepujących szarości na korzyść zieleni znalazło ukojenie w nieco zmąconym umyśle przeplatającym się z chimerycznością i ogólnym uczuciem bylejakości.

Na spotkanie mógłbym liczyć tylko z mieszkańcami tamtejszej przyrody jakimi mogły być przeróżne stworzenia żyjące blisko urokliwej rzeki do której wszystkie drogi prowadzą.

I tam właśnie postanowiłem przechytrzyć bardzo cwaną rybę jaką jest Jaź podając mu przynętę na cieńkiej żyłce 0,14 co w końcu nastąpiło, hol dostarczył trochę pozytywnych emocji jak również i sam przeciwnik który ucieszył mnie swoją okazałością.. :)

post-50800-0-00696100-1586783078_thumb.jpg

• Like 49

Parabellum do 14g, kołowrotek Catana 1000. Bardzo dobrze miota drobnicą, nie zgubiła mi jeszcze żadnej ryby, szybko męczy nawet spore sztuki. Łowię nią wprawdzie od początku sezonu, ale wyjęła sazana i leszcza na Wiśle, oba przyłowy po ok 60cm. Nie zdecydowałem się jak autor przynęt na wersję lżejszą, właśnie z powodu dużych wiślanych przyłowów. Paweł łowi siedmiogramówką, ale wg mnie ta też pięknie obsługuje główki 0,7g.