przemow Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 I taka ciekawostka bo podglądam Plat.Przy małym kółku jest teraz END i już nie daje się wklikać w zamówienie.Natomiast koło główne i pinion nadal daje się wbić. Nie rozumiem tego.Zaraz do nich napiszę tak z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Trzeba bylo Przemek u Mefiego zamowic Ja w swojej FE 4000 po zakupie (chyba 2018)wymienilem kompletnie naped i oporowke na nowe a w koncu ubieglego roku wzialem jeszcze jeden taki komplet na zapas bo bardzo polubilem ten kolowrotek.Rowniez pod koniec 2019 przeprowadzilem taki zabieg z FE C3000S.Nie wiem oczywiscie skad Mefi wytrzasnal te czesci ale zamowienie zostalo zrealizowane. Calkiem mozliwe ze to zupelny przypadek ale tak bylo...Mefisto wszystko co było w Shimano wykupił to może jeszcze ma :-)T Knoby typ B chyba też bo sam o tym pisał :-)Kupiłem bo na JB niektórzy mają zapasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Faktycznie. To u Mefiego zamówiłem przekładnię główną do Stelli 2500 "10. W 2017? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 A nie jest tak, że shimano gwarantuje do stelli przez 10 lat od jej premiery pełny dostęp do części zamiennych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Mi osobiście podpasowała 98. Długo, długo ze mną jest, i bez awaryjnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Mi osobiście podpasowała 98. Długo, długo ze mną jest, i bez awaryjnie. 1.jpgBezawaryjna to ona jest ale kultura pracy nie odbiega od twinka z tego rocznika.Mam twinka 2500 z tego rocznika, maszyna nie do zabicia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzetet Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 mam twinka 02 nie chce nic innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Gdybyś miał takiego twinka to byś szybko zmienił zdanie ] Edytowane 8 Stycznia 2020 przez guciolucky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Właśnie Stella 04 miała doķladnie taką samą budę i bebechy jak ten TP Mg. Istotnie średni... Ale XT to właśnie kałasznikow, niejeden jeszcze pewnie nieźle kręci...A pracuje inaczej, bo chyba XT i 98 miały, jak się nie mylę, inne przełożenie Edytowane 8 Stycznia 2020 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Właśnie Stella 04 miała doķladnie taką samą budę i bebechy jak ten TP Mg. Istotnie średni... Ale XT to właśnie kałasznikow, niejeden jeszcze pewnie nieźle kręci...Jeśli mu się ramiona rotora nie złożyły do środka :-) bo lubiły do szpuli wędrować :-)Pomijając że szpula ważyła w nim prawie tyle co ten nowy Luvias z tematu obok :-) Edytowane 8 Stycznia 2020 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Chyba wszystkie TP też są do... Ten ładny A ten kałasznikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Latały i w białych Stradikach FE i w czarnuchach i jakoś tam merdały. Zawiasy od środka jeszcze wrócą, wspomnicie moje słowa ???? Edytowane 8 Stycznia 2020 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Ten ładny dobrze wspominam, w 4000 był to taki pół-PG, przełożenie 4,8. Korpus identyczny jak 2500. Czyli powinien się nazywać C4000 jak na dzisiejsze oznaczenia. Mowa oczywiśnie o 08. I te boczki i dupka w srebrnym macie... mniam. Potem takie były w Vańku 12. Może kiedyś w Stelli... Edytowane 8 Stycznia 2020 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Nie wszystkie. 98, Mg, 09sw a nawet 15stki tyrają jak dziki i żyją :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) Gdybyś miał takiego twinka to byś szybko zmienił zdanie 12079922_1224905760858735_4212623107760310090_o.jpg No ten magnezowy to inna bajka, dobry model kręcił miękko niczym stella.To inna bajka TP. Edytowane 9 Stycznia 2020 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) W koncowce ubieglego wieku bylem jeszcze na etapie wewnetrznego sporu D czy S. Mniej wiecej po roczym uzytkowaniu wlasnie TP XT w kilku rozmiarach rownoczesnie, bedac z wizyta u kolegi w Dojczlandi kupilem pierwszego Turka Z 2500iA, tak z ciekawosci. I na tym doswiadczeniu bardzo gwaltownie zakonczyla sie moja moja przygoda z Shimano na wiele lat jak czytam u Was najlepszych lat Shimano.Na powrot oraz z koniecznosci i bez specjalnego entuzjazmu, zdegustowany wszedobylskim Mag-Sealem wrocilem do Shimano za inspiracja Daniela.Przygoda ta zaczela sie ponownie od TP ale tym razem XD.Efektem tego zatoczonego wieloletniego kregu jest wiele przemyslen z ktorych jedno wydaje mi sie (w jakiejs oczywiscie nie bezwzglednej formie ale jednak) prawdziwe, a minowicie ze: szukanie "perelek" w budzetowych konstrukcjach jest zadaniem zmudnym i malo efektywnym finansowo, srednia polka to cos co nalezy ominac z zalozenia bo jest wyraznie drozsza od budzetowej ale poza optyczna lepszoscia, nic wiecej nie oferuje a polka najwyzsza daje najczesciej zawod jedynie w kwesti zawiedzionych oczekiwan bo technicznie jest zawsze (poza drobiazgami) naprawde na najwyzszym poziomie, najwyzszym mozliwym w danym czasie....Dzis uzywam kilku starych Daiw -2 kanciakow w roznych rozmiarach i Force a zarazem kilku starych Shimano np Stelli FE C3000S i 4000 oraz eksperymentuje z nowymi Shimano pomiedzy TP a Stellami, co z tego wyniknie zobaczymy ale juz teraz moge powiedziec ze zadnego wielkiego zawodu nie odczulem mimo jakichs tam drobnych problemow.... Edytowane 9 Stycznia 2020 przez Rheinangler 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi