Skalaar Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Metoda ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 (edytowane) Miejscówka... Przez 20 lat spinningowania w Polsce złowiłem jednego lina 40 + choć sporo czasu poświęcam na lekkie łowienie. W Szwecji byłem raptem kilka razy i złowiłem dwa mega wypasione prosiaki i kilka złowili znajomi.Oba wzięły przy okoniach, normalne brania z opadu. Jeden połakomił się na "portki" mannsa a drugi na 6 cm Okonka od Irasa;) Edytowane 6 Marca 2020 przez sol321 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Miejsce to 99 procent, jeśli wiesz, że są to tylko kwestia czasu jak trafisz z przynętą i sposobem prowadzenia, tam gdzie liny lubią stać duże okonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Są to najczęściej miejsca gdzie te ryby po prostu zimują. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasieka Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Te gumki kładzione na dnie?wleczone?jakies pauzy? a może aromat? Ze tak chętnie zasysają.Poradzisz coś jak próbować?Mozolnie wleczone po dnie, raczej jednostajnie. Próbowałem z opadu, robiłem pauzy i nie skutkowało na liny . Tylko okonie wtedy skubały. Brania zazwyczaj delikatne, po zacięciu dopiero nieduże odjazdy. Za to murowanie konkretne. Lin nigdy nie był moim targetem, ale holowanie takiego 50+, to po prostu poezja :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) Co do miejsc i powodów bytowania linów poławianych na spina to może być trochę inaczej niż napisano powyżej...Wczoraj złowiłem lina na boczny trok i jak go wyczepiałem, normalnie zażarł, to wystawało mu coś z pyszczka. wyciągnałem mu z gardła, za ogon, ok 10cm jazgarza a lin wcale nie był jakimś okazem.Jako C&R-owcy nie mamy pojęcia co ryby jedzą ale ten przypadek sporo wyjaśnia takie zachowanie linów o tej porze. Edytowane 7 Marca 2020 przez FidoAngel 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) Edytowane 7 Marca 2020 przez FidoAngel 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Pewnie go wkurzył pływając mu koło pyska to i go zeżarł???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) Co do miejsc i powodów bytowania linów poławianych na spina to może być trochę inaczej niż napisano powyżej...Wczoraj złowiłem lina na boczny trok i jak go wyczepiałem, normalnie zażarł, to wystawało mu coś z pyszczka. wyciągnałem mu z gardła, za ogon, ok 10cm jazgarza a lin wcale nie był jakimś okazem.Jako C&R-owcy nie mamy pojęcia co ryby jedzą ale ten przypadek sporo wyjaśnia takie zachowanie linów o tej porze.To bardzo ciekawe , ale nie jest jednoznaczne. Okonie które łowimy zimą w Warszawie na Kanale Żeranskim , wielokrotnie mają pyski wypełnione po oskrzela starymi liśćmi pochodzącymi z przybrzeżnych drzew ,a które zalegają na dnie zbiornika .Ale to raczej nie oznacza że głodne okonie , zimą żrą liście. Edytowane 7 Marca 2020 przez Pisarz.......ewski Piotr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Sławek zwrócił mi uwagę że okonie według mojego wpisu przeszły szybki proces ewolucyjny i skrzela przeobraziły im się w oskrzela. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Ładny jazgar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 FidoAngel musisz wrzucać im trochę kukurydzy itp. żeby nauczyły się żreć swój naturalny pokarm[emoji16]strasznie mnie to zdziwiło[emoji33] Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Miał być jaź a strzelił leszcz. Na groch łapią a mi na spina nie chcą. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Z 5 lat temu liny na lodzie na blaszkę łapałem na starorzeczach Wieprza w środku zimy.Powinny spać a na drobnicę się rzucały. Też zdziwiony byłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasieka Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Kolejny linek z wczoraj, który trafił się przy okoniach. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Wygląda na to, że tam pływa więcej prosiaczków niż okoni :-)fajne te liny :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Powinien być osobny temat z linami, sam czasem na wiosnę się wybieram z premedytacją za tym gatunkiem, co prawda więcej jest przylowu w postaci szczupaków i okoni, ale jak już weźmie to jest niezła frajda z tej ryby, myślę że nie jeden woli zobaczyć fajnego prosiaka niż np. Wzdręgi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AcWorm Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 (edytowane) Kwestia czasu. A nawet już jest. Ja pierwszego linka złowiłem "na upatrzonego" pływał przy powierzchni koło trzcin - widocznie żerował na nich. Rzuciłem mu imitację larwy pod ryjek, długo się nie zastanawiał i ją zassał, wszystko w kryształowej wodzie????. Później prowadziłem larwę wzdłuż roślinności i skusiłem jeszcze 2 szt. w ten sposób. Edytowane 18 Marca 2020 przez AcWorm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 U mnie kwarantanna domowa ale cos w domu trzeba robic wiec wyszedlem na dzialke sprawdzic czy okonie zeruja i taki oto przylow mi sie trafil.???? Wiem ze okres ochronny ale moze admin pozwoli zamiescic mamuske ktora po jednej fotce szybko wrocila do wody . Alez ten avid od Ryska piekie prasuje szkoda ze nie mialem kamerki na glowie byl by swietny film !! Ja Ciebie nie rozumiem, znasz regulamin jerkbaita, znasz RAPR, znasz Ustawę i mimo wszystko publikujesz fotę wypchanej ikrą samicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 tak szczerze mowiac, to mogles sobie ta fotke darowac 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Taki tam przyłów... 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Za dupe to się nie liczy 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Za dupe to się nie liczy Uważam, że w obrębie otworu-ów, więc powinno się liczyć, ale niech szanowne grono Kolegów zdecyduje 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 to musiało być agresywne branie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Bywa, że pierwszej miłości nigdy się nie zapomina, ale ona zawsze się kończy Paulo Coelho 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi