trolinka666 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Fajnie macie w grodzie Kraka,u mnie na Bugu taki 65 ma ok 2,7 kg. Z górnej Narwi z tego co pamiętam to kiedyś miałem największego 72 i 3,7 kg. Ryby były złowione jesienią,więc przed tarłem ważyły odpowiednio więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 A mnie chyba źle zrozumiano...ja nie wnikam ile ryba waży generalnie, ale bardziej o to że z racji pracownika "budowlańca" ,wszystko co biorę do rąk wydaje się jakieś lżejsze niż w rzeczywistości jest- nic więcej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Kawał Lecha. Mój największy przylow miał 64cm i 2,8kg Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez dekosz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 (edytowane) Mam znajomego, który przez ponad rok zaskakiwał nas potężną wagą ryb....Aż okazało się że wagę miał w lbs.Od tamtej pory podaje tylko długość. Edytowane 14 Kwietnia 2020 przez K-Pon 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Kawał Lecha. Mój największy przylow miał 64cm i 2,8kg Z moich:-ważony (podczas karpiowania) - 66cm, 3,6kg-spinningowy, tylko mierzony - 70cm, ok 4kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAWIOLA666 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 To potwierdzenie dla waszych spekulacji, mój przy tych to mizerota. Jednak to wielki dla mnie zaszczyt że taki rodzynek trafił się , a emocje które przeżyłem pozostaną w mojej pamięci do końca życia. Panowie trochę dystansu , to tylko i aż nasza pasja.Życzę wszystkim takich okazów w tym sezonie i nie tylko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Kochani nie kłóćcie się o wagę. Co prawda mój największy miał tylko 67cm i około 4kg, ale to było lato. Najważniejszym i jedynym wyznacznikiem rozmiaru ryby jest dla mnie od wielu lat jej długość. Po pierwsze ta sama ryba złowiona przed tarłem może być nieco krótsza a sporo cięższa niż złowiona kilka miesięcy później. W przypadku drapieżników wystarczy spory posiłek by wyraźnie zwiększyć masę ryby. Czy przez to jest cenniejszym trofeum - moim zdaniem nie.A już absurdem są dla mnie zdjęcia coraz cięższych karpi. Groteskowo wypchane zanętą brzuchy chorobliwie spasionych ryb, którym łuski (u form w pełni ułuszczonych) przestają na siebie nachodzić. Niedługo karpiarze w pogoni za rekordami będą nęcić karpie i inne azjatyckie przybłędy kulkami proteinowymi z rdzeniami ze zubożonego uranu, bo waga... No i kwestia zdrowego obchodzenia się z rybą - ważenie prócz mierzenia to dodatkowy czas, stres dla ryby i czasem okazja by zrobiła sobie kuku. Zostawmy masę ryb sklepom handlującym ich mięsem. ???? A leszcz przepiękny. Widać, że sporo genów przekaże ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Etam, przecież nikt się nie kłóci. Chociaż te dwa 7,41 i 6.95kg traktuje jako sciemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Różnie być może Karolu. Tak jak z rekordami szczupaka i sandacza pana Wacława B. Sam znam człowieka, który ma na koncie leszcze troszeczkę ponad 7kg. Ten z kolei miarkę średnio uznawał, zwłaszcza gdy szło o wymiary ochronne ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 https://wiadomosciwedkarskie.com.pl/artykul/rekord-polski--leszcz/651193 Można ocenić. Dla mnie mógł tyle mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Duży, ładny leszcz. Ale moim zdaniem waga to bajka. Bez ikry 73cm i 7.41kg. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUONE Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 (edytowane) Co do leszczy , mam w okolicy trzy łowiska w jednym z nich leszcze są cienkie jak 30 kartkowy zeszyt ( a sandacz z w/w załapał się na artykuł w WW i był utyty konkretnie ) a w innym utyte i wyglądają jak karpie . Edytowane 14 Kwietnia 2020 przez SUONE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Największe rozbieżności w wadze mieliśmy w boleniach. Łowię je u siebie na środkowej Odrze, od pewnego czasu też na "ujściu" Odry (Dzwina w Dziwnowie). Są tak grube i tłuste że śmiejemy się z bracholem że nie miały by szansy nic upolować u nas. Brzuchami na przelewach tarły by po kamolach . Różnica dochodzi do 2kg przy tej samej długości. Po kilku bataliach wagowych dałem sobie spokój i podaję tylko cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Kochani nie kłóćcie się o wagę. Co prawda mój największy miał tylko 67cm i około 4kg, ale to było lato.Najważniejszym i jedynym wyznacznikiem rozmiaru ryby jest dla mnie od wielu lat jej długość.Po pierwsze ta sama ryba złowiona przed tarłem może być nieco krótsza a sporo cięższa niż złowiona kilka miesięcy później. W przypadku drapieżników wystarczy spory posiłek by wyraźnie zwiększyć masę ryby. Czy przez to jest cenniejszym trofeum - moim zdaniem nie.A już absurdem są dla mnie zdjęcia coraz cięższych karpi. Groteskowo wypchane zanętą brzuchy chorobliwie spasionych ryb, którym łuski (u form w pełni ułuszczonych) przestają na siebie nachodzić. Niedługo karpiarze w pogoni za rekordami będą nęcić karpie i inne azjatyckie przybłędy kulkami proteinowymi z rdzeniami ze zubożonego uranu, bo waga...No i kwestia zdrowego obchodzenia się z rybą - ważenie prócz mierzenia to dodatkowy czas, stres dla ryby i czasem okazja by zrobiła sobie kuku. Zostawmy masę ryb sklepom handlującym ich mięsem. A leszcz przepiękny. Widać, że sporo genów przekaże Mádre slowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Spójrzcie tutaj: od 6:46 do 6:58, 8:02, 13:20-13:49, 15:55, 20:25-21:14. Inna rzecz, że tamto łowisko podobno słynie z wielkich leszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Wiosenne przyłowy przy poszukiwaniu Wiślanych oksów. Nomen omen pasiaków nie znalazłem. Przynęta- jagodowa ważka od Cyprysa. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olabo Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Etam, przecież nikt się nie kłóci.Chociaż te dwa 7,41 i 6.95kg traktuje jako sciemy.Akurat 6.95 zlowil moj znajomy i nie jest to sciema na 100% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 A ja w ogóle nie zawracam sobie głowy ile rybka waży, bo ważniejsze jest ile klopsików z niej zrobię. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IPeIPe Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 3,2,1... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilku82 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Taka niespodzianka 65 cm Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Przy sandaczowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilku82 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Przy sandaczowaniu?Nie, przy szczupakowaniu ale to nie jest polska woda. Szwajcaria, kt. Bern od 16 kwietnia można na tym odcinku łowić esoxy Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Nie, przy szczupakowaniu ale to nie jest polska woda. Szwajcaria, kt. Bern od 16 kwietnia można na tym odcinku łowić esoxy Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu TapatalkaFajny leszczu, gratulacje , ale na świadome zębate to przynęta licha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Nie, przy szczupakowaniu ale to nie jest polska woda. Szwajcaria, kt. Bern od 16 kwietnia można na tym odcinku łowić esoxy Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu TapatalkaWilku jaki koszt licencji w Twoim kantonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilku82 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Fajny leszczu, gratulacje , ale na świadome zębate to przynęta licha Siema. Dzięki. Wiem, że licha ale jak nie biorą to zakłada się co tam się po kieszeniach ma Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi