Borsuk Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 A może chodzi o łączną wagę jeśli to konkurs na eksterminację.. Wysłane z mojego motorola one przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 A może chodzi o łączną wagę jeśli to konkurs na eksterminację.. Wysłane z mojego motorola one przy użyciu TapatalkaPodobnie zrozumiałem tamten wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) 70 kg sumika w sezonie. Nauczcie się czytać ze zrozumieniem Dzięki Piotrze za wyjaśnienie. A największy złowiony 1,5 kg. Edytowane 5 Czerwca 2020 przez biturbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Tak , to oczywiście sumik karłowaty . . Sumik jest zapewne gatunkiem bardzo inwazyjnym i plastycznym . Ale czy znacie wodę zniszczoną przez jego ikry i wylęgu wyżeranie ? Jest tarło , jest wyżerka . Znam natomiast wody wyrybione do cna przez gatunek lądowy. Wielu jego przedstawicieli chciałbym nazwać tak , jak powyżej . Zwłaszcza po pierwszych dniach sezonu sandaczowego . Ale nie śmiem . I nie wypada ...Łowiłem kiedyś na jeziorze, w którym występowały 4 gatunki - szczupak, okoń, japoniec i sumik. Przy czym okonie i szczupaki były tam naprawdę fajne, lecz w skąpych ilościach, orientacyjnie okoni poniżej 35cm a szczupaków poniżej 75cm nie było, a przynajmniej jeśli już brały to tylko większe. Japońce też jakby poniżej 0,5kg nie występowały, choć tych dla odmiany było zatrzęsienie, chyba nawet większe niż sumików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Nie wiem czy można uznać to za przyłów czy nie ale tego dnia głównym celem były nocne klenie na mokrą muchę. Było widać ich spławy ale ani trochę nie spodziewałem się, że zasmakuje w mokrej muszce Skubaniec zgarnął March Browna na haku 8. Ryba miała 70cm Edytowane 13 Czerwca 2020 przez _Junak_ 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Piękna rybka. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Taki drapiezca przy okoniowaniu 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Perły nie było? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Kurcze, nie pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Witam.HaDe ... ale rozmiarowo to jakiś rekord bankowo Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 26 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Patryk typowo sandaczowy, przynęta także , tylko na końcu zestawu nie sandacz a przyzwoita krasnopiórka ???? 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 przylowy przy okoniowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebowski12 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Dziś z samego rana taki jegomość się zameldował przy okoniowaniu.48 cm rzecznego leszcza.Sprzętowo Matagi Super Area Trout, Stradic 1000. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Turawa to nie tylko piękne sandacze, szczupaki i okonie. Jeśli ktoś kojarzy sprzęt to trzeba udać się do Syrenki. Leży przy koszach na śmieci Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackowiak Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Dziś z samego rana taki jegomość się zameldował przy okoniowaniu.48 cm rzecznego leszcza.Sprzętowo Matagi Super Area Trout, Stradic 1000.Bardziej niż sprzęt ciekawi mnie co ugryzł i jak prowadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Bartek mądrze napisał, jak zresztą już niejednokrotnie wcześniej. Za małego chłopaka sam byłem świadkiem jak "starzy wyjadacze" zostawiali dziesiątki jazgarzy na pomoście, wcześniej po złowieniu waląc nimi o pomost na wyschnięcie. Debilizm z PRL nie znał granic... Jak od święta na mikro przynęty uda mi się złowić jazgarza, podziwiam jego umaszczenie i wypuszczam spokojnie, bo niedługo będzie go można pooglądać na obrazkach w internecie...Möze napiszesz co ma PRL wspôlnego z takim zachowaniem? To wédkarze nieetyczni sâ Winni a nie pañstwo czy ustrój.Dziwne bo za PRL ryb bylo bardzo duzo.Na jeziorze lowilo sié piékne leszcze i wégorze a nikt wtedy ryb nie wypuszczal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebowski12 Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Zjadł chińską imitację robaka na główce ok 0.8g.Robal spławiany z nurtem, branie blisko brzegu na spokojnej wodzie głębokości ok 1m. Nie był pierwszym w tym roku, za to jednym z wiekszych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Möze napiszesz co ma PRL wspôlnego z takim zachowaniem? To wédkarze nieetyczni sâ Winni a nie pañstwo czy ustrój.Dziwne bo za PRL ryb bylo bardzo duzo.Na jeziorze lowilo sié piékne leszcze i wégorze a nikt wtedy ryb nie wypuszczal.Jeśli Cię to interesuje przeczytaj ze zrozumieniem #244, a następnie moje odniesienie do niego. Jak wędkowałeś i żyłeś w PL w tamtych czasach, powinieneś rozumieć i nie szukać dalszych wyjaśnień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Dzisiaj osłupiałem, kiedy po braniu z niezbyt głębokiej rynny wyłoniła się pomarańczowo - złota smuga, która w mgnieniu oka zrobiła kilkunastometrowy rajd w dół rzeki na dość dobrze dokręconym hamulcu. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że łowiłem pstrągi na tzw. odcinku górskim. Skusił się na czarnego jiga dł. 4cm na wolframowej główce 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 A jak ogarnia kwestie życzeniowe? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Piotr Ty się nie dziw, Ty łów ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 A jak ogarnia kwestie życzeniowe?Dam znać za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Piotrek , ty puszczaj szybko totka-lotka . Znaki ewidentnie mówią , że musisz dać sobie szansę . Niebywały przyłów , zwłaszcza przy pstrągowaniu . Gratulacje ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) Pewnie już puścił i czeka na losowanie ???? Edytowane 24 Lipca 2020 przez G_rzegorz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi