Skocz do zawartości
  • 0

MaxiMapa

krzysiek28

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@Pistol, mógłbyś rozszerzyć wypowiedz odnośnie wrzucania przez Google Earth. Mam też Garmina 62 i wgrałem sobie darmową mapkę Śniardw. Jest bardzo fajna i pomocna. Mniej się nawierciłem dziur jak bylem ostatnio, ale nogi bolały, bo odległe górki korciły, ale co mogę sobie jeszcze wgrać przez te Google Earth?

• 0

nie jestem pewien czy twój model ma zakładkę custom map, lecz jeżeli ma to działa następująco:

Wyszły parę lat temu zeszyty z mapami batymetrycznymi całych mazur (znajdziesz w sklepach lub internecie)

- potrzebujesz do tej operacji mapy w formacie jpg. więc papierową skanujesz.

- w necie dostępny jest program GoogleEarth (nie nakładka do przeglądarki)

- nakładasz jpg. na widok z satelity, dopasowujesz i przesyłasz do Gps.

pzdr

• 0

Zaporówki z południa Polski mnie interesują :D. Zwłaszcza w wersji z batymetrią. Co do mapy starter to jeśli miałbym kupować mapę chyba jednak wybrałbym pełną za 4 stowki, a nie samą linię brzegową za stówkę. Po prostu linia brzegowa jest ważna dla turystów lądowych i całkiem dokładna jest w mapie topo, dla wędkarzy liczy się dno. Ale gdyby różnica w cenie była większa, np 5 dych za kontury jezior to może i bym się skusił.

Powyższe z punktu widzenia użytkownika garmina, a jak wiadomo pkt widzenia zależy od pkt siedzenia

• 0

A czy jest możliwość przetestowania MaxiMapy na Out&Back`a bo chciałbym kupić te baty ale słyszałem że na ręczniaki jest beznadziejna i szkoda kasy?

Muszę potwierdzić, że ręczniaki Lowranca nie dorównują np Garminowi ale jest to kwestia sprzętowa, natomiast sama mapa jest bardzo dobra i pracujemy teraz nad wersją na całą linię urządzeń Lowranca typu COMBO czyli echosonda i GPS w jednym.

• 0

Czy ktoś wie, gdzie można aktualizować MaxiMapę. Kiedyś odsyłało się kartę z mapą, dopłacało niedużą kwotę i karta wracała zaktualizowana o nowe jeziora. Teraz osoba z która to załatwialiśmy jest niedostępna. Może więc kto inny obsługuje aktualizacje ??

• 0
Wiadomość chciałbym przekazać do Pana Cezarego Karpińskiego. 

Jak można aktualizować Maximapa Południe SH do wersji MAXIMAPA LOWRANCE 2.0 POLUDNIE??? 

Użytkuje swoją mapę od 2016 roku, a teraz doszło do mnie info, że nastąpiła aktualizacja Maximapa do wersji 2.0 z batymetrią nowych łowisk. I jest możliwość aktualizacji wcześniejszej wersji poprzez przesłanie karty do Maximapa Pana Cezarego Karpińskiego, aby dokonać aktualizacji do wersji 2.0.

Chciałem się dowiedzieć czy istnieje taka możliwość, oraz w jaki sposób, gdzie można to załatwić?

Jakaś strona do Maximapa lub kontakt do Pana Cezarego Karpińskiego. 

Za pomoc w tej sprawie bardzo dziękuję i pozdrawiam.