koyot Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Kilka ludków opłaciło i jest płacz https://www.pzwtarnow.pl/images/rzeki2020.pdf Trzeba dobrze szukać aby znaleźć Paragraf 12. Amatorski połów ryb ze środków pływających odbywać się powinienz zachowaniem zasad bezpieczeństwa, określonych w przepisach o żegludze śródlądowej i przepisachokreślających zasady korzystania ze środków pływających,2.Podczas dokonywania amatorskiego połowu ryb ze środków pływających zabrania się:1)połowu ze sprzętu pływającego niezarejestrowanego i nieoznakowanego zgodnie z obowiązującymi przepisami,2)połowu na podrywkę,3)stosowania metody trollingowej,4)stosowania metody spinningowej oraz połowu na żywą lub martwą rybkę i jej części w okresie od1 stycznia do 30 kwietnia. Okręg Tarnobrzeg zaraz pod tabelą Opłaty ma na czerwono zakaz trollingu na wodach okręgu. Edytowane 12 Stycznia 2020 przez koyot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Pewnie wprowadzono zakaz troligu a tym samym NAKAZ wywożenia zestawów przez karpiarskie plemię na odległość większą niż 50m a wskazane 500m tak działa niestety zjednoczone karpiarsko-amurarskie plemię .Zakaz trolowania dotarł i do okręgu Kalisz ale karpiarskiej braci nie wyjaśniono aby trzymali się regulaminu i nie wywozili ponad 50m od brzegu :/ co pozostaje skulić uszy i potulnie zapłacić haracz lub podnieść klapiaki i narobić trochę szumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 A co będzie jak będę na łódce ponad 50 m od brzegu i w wyniku spiningowania karpiarski zestaw oderwę od dna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 ... wpie......ol ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Ciekawy jestem uzasadnienia.Czy tylko jakiś Dziadek rzuca temat, a reszta podnosi rękę do góry, Widziałem głosowanie dotyczące diet dla działaczy i braku opłat w porozumieniach dla odznaczonych, LAS RĄK nigdy nie widziałem takiej jedności Edytowane 12 Stycznia 2020 przez koyot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) A ja się cieszę. Tak mi nie pasowały te motorówki na tym siurku jakim jest Wisła poniżej Krakowa. Wszędzie można z brzegu dorzucić. Człowiek się skrada na miejscówkę, kamufluje a tu nagle płynie sobie taki i jeszcze się bezczelnie drze czy biorą. Edytowane 12 Stycznia 2020 przez EdekDeBeściak 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 teraz zamiast powoli i w miarę cicho przepłynąć trolując, otwieram przepustnicę na full i przepływam obok ciebie w ślizgu... pewnie nawet nie zauważając, że tam łowisz... na pewno tak lepiej, no nie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia dlatego napisałem, że zależy mi na UZASADNIENIU.Jeżeli miało sens to można dyskutować, ograniczyć itp W moim okręgu słyszę "BO TAK", bo ja nie mam łodzi, bo ja nie mam echosondy, bo ..... Nawet mamy zbiornik który czynny jest weekendy " bo niektórzy pracują " i jest nie sprawiedliwie że inni łowią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 A co będzie jak będę na łódce ponad 50 m od brzegu i w wyniku spiningowania karpiarski zestaw oderwę od dna ?A nic nie będzie. Nie raz mi się zdarzyło i udawałem, że nic się nie stało, po czym po cichu wrzucałem zestaw do wody. Czasem ktoś coś pobuczał z trzcin ale zanim dopłynąłem do brzegu to emocje opadały po obu stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Po DRUGIE, walić zakaz chodzi o zasady! to była ważna zmiana należy ją napisać DUŻĄ CZCIONKĄ , wydać komunikat itd. napisać pod tabelą opłat itd Zmiana jest gdzieś w jednym z regulaminów Tarnów , gdzieś w paragrafie 12xx w pkt 4 itd. Już kilku znajomych zapłaciło i KWAS !!!!!!!! Co mają znaczki odsprzedać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia dlatego napisałem, że zależy mi na UZASADNIENIU.Jeżeli miało sens to można dyskutować, ograniczyć itp W moim okręgu słyszę "BO TAK", bo ja nie mam łodzi, bo ja nie mam echosondy, bo ..... Nawet mamy zbiornik który czynny jest weekendy " bo niektórzy pracują " i jest nie sprawiedliwie że inni łowią Niezłe tam macie bagienko ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Tak już jest w całej Polsce, Leśne Dziadki jadą na odznakach, delegacjach i SPORCIE RZUTOWYM i wyjazdach na ME, MŚ .... i innym LANSIE Niedługo przegłosują, że SPORT RZUTOWY jest najfajniejszy i nie trzeba zarybiać, pilnować wody a w mieście na boisku nawet komary nie gryzą SĘDZIÓW SEKTOROWYCH Edytowane 12 Stycznia 2020 przez koyot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Trza połamać wędy i zakupić program eFISHING sory tu też trzeba zapłacić LICENCJE Edytowane 12 Stycznia 2020 przez koyot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Robić swoje Rumpel w rękę i do przodu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Popieram postulat wytłuszczania zmian w RAPR, bo ja się doczytam ale niejeden starszy ode mnie, w tej mikro-czcionce nie doszuka się nieraz istotnych zmian. Wiem, że mamy obowiązek się zapoznać z zasadami, ale to nie jest wielka sprawa, by o ewentualnych zmianach wspomnieć podczas zakupu zezwolenia lub zawiesić w zwyczajowym miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi