bassy Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Koledzy. Wszędzie w zestawach dodawane są aku 7aH. Czy wie Ktoś coś czy da radę wsadzić tam aku 10Ah. I tak nie bedę bral ładowarki więc zmodyfikuję zestaw sklepowy, bo mam bannera. Przy okazji do 100zł da radę kupić dobrą 10 tkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cezary Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Jak dasz rade zmieścic w pudełku 10 to ok. Bedziesz niestety musial wylamać stabilizatory trzymające akumulator. W pudełku zmieszczą się np dwie 7. Może to jest rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 acha rozumiem, z tym ze no 24 h na wodzie nie będę siedział to może nie kombinować i brać 7Ah. A zoientowałem się własnie że ładowarke teżmuszę brać bo moja ma za duży prad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robbox4 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 7ah moze nie wytrzymac ci dnia. kup 10 bedzie najlepsza, dwie 7 to tez jest rozwiacanie ale juz duzo ciezsze.Do tego dobra ładowarka, ale taka naprawde dobra bo inaczej zelowka padnie bardzo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 7 Ah może i wytrzyma ale możesz rozładować tak że skrócisz bardzo jej żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Do tego dobra ładowarka, ale taka naprawde dobra bo inaczej zelowka padnie bardzo szybko. W Lidlu pojawiają się ładowarki jak są dni samochodowe/motocyklowe. Do samochodu to one się średnio nadają bo mają mały prąd ładowania, ale do motocykla czy echosondy to rewelacja. Dodatkowo można podpiąć jesienią i odpiąć wiosną - sama będzie utrzymywać odpowiednie napięcie. Koszt to jakieś 50zł, używam ze 2 lata również do akumulatorów żelowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robbox4 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 ja uzywam szwedzkiego CTEK-a, od kilku dobrych lat. To rewelacyjne ładowarki i do auta i do aku echosondy, ceny tez nie zabijają. Ladowarki z Lidla nie znam.Echo podobne do ELite 5 z Gps na 10 spisywalo sie mi bardzo dobrze.Fsktycznie w skrzynce na aku trzeba wylamac zaczepy, ale to jedyna niedogodnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 w zestawach są ladowarki nie będę kombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robbox4 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 TA LADOWARKA W zestawie to jakas pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 mógłbyś sprecyzować która ładowarka i w którym zestawie jest pomyłką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robbox4 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 chodzi o zestaw który jest sprzedawany jak komplet do echa, na przykład taki http://www.bass-sklep.pl/komplet-do-echosondy.html lub same ładowarki na ten przykład: http://www.bass-sklep.pl/ladowarka-do-akumulatorow-zelowych- 7ah.html w ogóle za sprzedaż tej ładowarki i covera ze znakiem humminbirda powinien im ktoś kolo tyłka zrobić. Ładowarka nie jest do żelowych aku, a znak humminbirda ma prawa autorskie. To taka dygresja. Znak na cowerze sugeruje ze to produkcja humminbird. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 ja uzywam szwedzkiego CTEK-a, od kilku dobrych lat. To rewelacyjne ładowarki i do auta i do aku echosondy, ceny tez nie zabijają. Ladowarki z Lidla nie znam. CTEKA miałem i bardzo go sobie chwaliłem, niestety skur(&!@#&* włamali mi się do garażu i go ukradli.Ta z lidla jest prawie taka sama jak ctek xs3600 (prawie bo w cteku miałem jeszcze ładowanie akku 14V), a kosztuje 1/4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robbox4 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Bardzo mozliwe, nie otwierałem nigdy lidlowskiej ladowarki, nie wiem co w srodku drzemie.Calkiem mozliwe ze przyzwoita elektronika.Ale i cteki juz nie sa tak drogie. Ceny poszly w doł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Ja też nie otwierałem, nie znam się na elektronice. Pisałem o właściwościach użytkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 czy tam są do ustawienia prądy ładowania? a jeśli tak to jakie?a już doczytałem. Cezary a Ty masz dobre ładowarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek28 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Witam. Mam pytanie czy ładowarka ctek xs3600 widzi akumulator rozładowany poniżej 10v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robbox4 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 a z tym to moze byc roznie.Wiekszosc sie udaje uratowac, ale dwa trafilem takie ze nic im nie pomogło. Z tym ze uzywalem innej wersji Cteka. Jeszcze zalezy o jak duzy akumulator chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Witam. Mam pytanie czy ładowarka ctek xs3600 widzi akumulator rozładowany poniżej 10v Cteka ukradli mi dość dawno, ale z tego co pamiętam to nie. Tylko wyższe modele takich ładowarek mają opcje ładowania tak głęboko rozładowanych akumulatorów. Oczywiście zwykłe, ręcznie sterowane też. Ten z lidla też nie naładuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bassy
Koledzy. Wszędzie w zestawach dodawane są aku 7aH. Czy wie Ktoś coś
czy da radę wsadzić tam aku 10Ah. I tak nie bedę bral ładowarki więc zmodyfikuję zestaw sklepowy, bo mam bannera. Przy okazji do 100zł da radę kupić dobrą 10 tkę?
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi