Skocz do zawartości
  • 0

akumulator do Elite 5 z Gps

bassy

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Do tego dobra ładowarka, ale taka naprawde dobra bo inaczej zelowka padnie bardzo szybko.

W Lidlu pojawiają się ładowarki jak są dni samochodowe/motocyklowe. Do samochodu to one się średnio nadają bo mają mały prąd ładowania, ale do motocykla czy echosondy to rewelacja. Dodatkowo można podpiąć jesienią i odpiąć wiosną - sama będzie utrzymywać odpowiednie napięcie. Koszt to jakieś 50zł, używam ze 2 lata również do akumulatorów żelowych.

• 0

ja uzywam szwedzkiego CTEK-a, od kilku dobrych lat. To rewelacyjne ładowarki i do auta i do aku echosondy, ceny tez nie zabijają. Ladowarki z Lidla nie znam.

Echo podobne do ELite 5 z Gps na 10 spisywalo sie mi bardzo dobrze.

Fsktycznie w skrzynce na aku trzeba wylamac zaczepy, ale to jedyna niedogodnosc.

• 0

chodzi o zestaw który jest sprzedawany jak komplet do echa, na przykład taki

http://www.bass-sklep.pl/komplet-do-echosondy.html

lub same ładowarki

na ten przykład:

http://www.bass-sklep.pl/ladowarka-do-akumulatorow-zelowych- 7ah.html

w ogóle za sprzedaż tej ładowarki i covera ze znakiem humminbirda powinien im ktoś kolo tyłka zrobić.

Ładowarka nie jest do żelowych aku, a znak humminbirda ma prawa autorskie.

To taka dygresja. Znak na cowerze sugeruje ze to produkcja humminbird.

• 0

ja uzywam szwedzkiego CTEK-a, od kilku dobrych lat. To rewelacyjne ładowarki i do auta i do aku echosondy, ceny tez nie zabijają. Ladowarki z Lidla nie znam.

CTEKA miałem i bardzo go sobie chwaliłem, niestety skur(&!@#&* włamali mi się do garażu i go ukradli.

Ta z lidla jest prawie taka sama jak ctek xs3600 (prawie bo w cteku miałem jeszcze ładowanie akku 14V), a kosztuje 1/4.

http://fanlidla.pl/files/g/2_710969272_6.jpg

• 0

Witam. Mam pytanie czy ładowarka ctek xs3600 widzi akumulator rozładowany poniżej 10v

Cteka ukradli mi dość dawno, ale z tego co pamiętam to nie. Tylko wyższe modele takich ładowarek mają opcje ładowania tak głęboko rozładowanych akumulatorów. Oczywiście zwykłe, ręcznie sterowane też. Ten z lidla też nie naładuje.