Skocz do zawartości

Shimano Twin Power 2020

woblery L.E.

Rekomendowane odpowiedzi

Według opinii autora filmu, nowy pidżi nie wypadł najlepiej co nie znaczy, że nie można go nagminnie kupować... Certate LT według opinii wędkarzy z USA jest dobrym kołowrotkiem, którego mankamentem jest powłoka, która dość szybko poddaje się solance w słodkiej wodzie wszystko jest ok. Jak widać wady są obecne wszędzie ale...

• Like 3

Według opinii autora filmu, nowy pidżi nie wypadł najlepiej co nie znaczy, że nie można go nagminnie kupować... Certate LT według opinii wędkarzy z USA jest dobrym kołowrotkiem, którego mankamentem jest powłoka, która dość szybko poddaje się solance w słodkiej wodzie wszystko jest ok. Jak widać wady są obecne wszędzie ale...

Z Certate to juz taka tradycja.

Granatowe z 05/06 tez sie bez obieraczki do warzyw obieraly .

Nie wspominajac o finesse custom z tamtej generacji.

Chyba najlepsze powloki lakiernicze mialy HC... swoja droga chyba najladniejsze (ale o gustach nie dyskutujemy).

Milego krecenia !

Ja mam nowe krzeslo przy biurku i krece sie z duza doza przyjemnosci 

• Like 6

Jak wchodził TP 15 ' To było to samo ,a 11 'była najlepsza ten nowy to już się psuje w pudełku po drodze do sklepu, a vorma dali na górę to już dramat ,prawda jest tak że nie będzie kołowrotka idealnego pozbawionego wad,i żeby nie było że jestem fanem Shimano bo wyżej wymienioną certate też mam .Przyjdzie jeszcze czas na oceny i sprawdzenie trwałości .

• Like 1

Dyskutujemy o filmie a temat jakości łożysk OEM jest już w zasadzie kilkukrotnie potwierdzony na forum.

Shimano kupuje łożyska na tony więc nic dziwnego gdy w tej tonie trafi się i z 10kg trochę gorzej wykonanych.

W każdej masówce się to musi zdarzyć.

W Twoim Morethanie tulejki nie zamontowali tak? To też mam napisać że Daiwa to lipa?

Cieszę się, że utwierdzasz mnie przekonaniu. :)

Poczekam miesiąc, jeśli Shimano nie da wypustu szpulek TP, pójdę w ulubionego vanquisha.

Nie ogarniam ?

Szpulki do TP 2020 można dokupić.

Gdybym miał dokupować szpulkę to jednak tą Vańkową bo bardziej pasuje kolorystycznie niż oryginał.

Niestety knoba trzeba nabyć sobie osobno( ja wziołem od SW).Ale ostanio mnie ździwiło że w lokalnym dużym sklepie pokazali mi TP 20 tańszego od tych które sprzedaja w necie bo za 1495 zł ale PG nie miał ale może wziąść na sklep.Tylko pod koniec rozmowy usłyszałem żę Shimano podniosło ceny z uwagi na kurs USD.