Skocz do zawartości

Shimano Twin Power 2020

woblery L.E.

Rekomendowane odpowiedzi

Sponsoruje go Pure Fishing pewnie dlatego że ma z tego korzysci, Czyli Ace robi dobrą robotę- dobre wyswietlenia, dobrą reklamę sprzętu i finalnie wyniki finansowe. Nie wiem dlaczego poruszasz tu temat Walickiego, nie o nim piszemy. Poruszanie tu tematu zawodów spinningowych to zupełnie od czapy- nikt z youtuberów nie podaje sie za najlepszego wędkarza swiata. Bycie youtuberem nie polega na byciu najlepszym w łowieniu ryb. Uwierz mi że regularne kręcenie youtuba to zajebiscie ciężka robota wbrew pozorom i nie mówie tu o nagrywaniu w terenie tylko w domowy studiu. Łowienie z kamerą w różnych warunkach ppogodowych i terenowych to w już w ogóle musi byc mega trudne(nie probowalem i raczej nie sprobuje bo dla mnie też chwile nad wodą to relaks i tylko relaks), a potem montaż wszystkiego itd... uwierz że nie jest to takie hop siup. Moim zdaniem super że coś takiego funkcjonuje i młody wędkarz może sobie znaleźć w sieci odpowiedzi na różne pytania które go nurtuję i podpatrzeć bardziej doświadczonych. I serio... nie chodzi w ogóle w ty wszystkim o to kto najlepiej łowi ryby ;p

Raz bylem na zawodach z go-pro na klatce. Jakoś zero problemu. Jedynie kabel od powerbanka przeszkadzał. Zawody były na rzece i brodziłem po pas w wodzie. Myślę że ustawienie stabilnie statywu na łódce nie było by problemem + gopro na klatce.

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka

haha :D no o tym mówie :)

Latwo jest oceniać. Moje wywody mogą wskazywać że jestem jakimś fanem tego Ace'a :D nic podobnego

Po prostu znam troche świat youtube(inna branza) i wiem że to nie jest takie proste jak się wydaje każdemu szydercy.

Skoro firmy chcą współpracować z tym gosciem i są z tych współprac zadowolone to znaczy że robi swoję robote dobrze bo wszyscy odnoszą korzyści

A jak ktoś nie lubi sposobu bycia danego youtubera- spoko, każdy ma takie prawo :)

• Like 1

właśnie się zoriantowałem że dyskusja ma miejsce w wątku o Twin Powerze 2020. Mam 4000MHG i jestem zadowolony, a powyższą dyskusję można usunąć bądź przenieść do stosownego wątku :D

Rzecz jasna, jechać z tymi śmieszkowymi celebrytami :D

ps. Jak chcecie coś spokojnego i godnego polecenia odnośnie yt, to polecam z czystym sercem tego pana niżej, fakt faktem tylko vert... Ale, lepsze to niż wieczny uśmiech albo zbędne pier*****e :)

https://www.youtube.com/channel/UCotCLngz4HpcscOdCvI0AIA

Edytowane przez UncleZin
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Witam , juz trochę czasu minęło od premiery twin powera 4000 pg 2020 , dużo ludzi go użytkuje i może się już wypowiedzieć na jego temat po całym sezonie użytkowania.

Obejrzałem dużo recenzji z rosyjskich stron YT na temat TP 2020 vs 2015 , i wydaje mi się że ten z 2015 jest solidniejszej budowy niż ten z 2020 , głównie sam środek.

Poprosił bym o opinie tych którzy użytkują lub użytkowali te dwa modele , który według nich jest lepszy , opinie fachowców od serwisu sprzętu bardzo mile widziane .

Dziękuję i pozdrawiam

Ps. Proszę o konkretne odpowiedzi

Panowie,

proszę o poradę i wymianę opinii w następującym temacie. 

Zamierzam kupić TP 20 model 2500 lub 2500S ( a może nawet C3000)

Przeznaczenie młynka to tylko okoniówka i łowienie główkami do 6g/ linka 0,04-0,06mm.

Który model będzie najlepszy. Myślę o tym z płytką szpulą,(2500S) pod okonia powinno wystarczyć. Hamulec do 4kg (po co więcej)

Prosze o podpowiedź, czy ten model z płytka szpulą będzie ok, a może wejśc w model 2000S (lżejszy)?

Dziekuję za podpowiedzi

Panowie,

tylko chciałbym wiedzieć dlaczego? Samo stwierdzenie, weź Vaniek mnie nie przekonuje. Równie dobrze ktoś może napisac weź, Stradica lub coś innego. Panowe jakieś konkrety przemawiające za innym modelem. ja pytałem o kwestię głebokości szpuli i przelożenia do mojego przeznaczenia, a dostałem sugestie o innym modelu bez podania jakiś konkretnych za i przeciw. Prosze o doprecyzowanie lub wypowiedź odnoś nie głebokości szpuli. Dzięki

Tomek 

Bo niezasadnym jest kupowanie "betoniarki" do kręcenia lekkimi przynętami na ultralajtowym kiju...

Kawestia wytrzymałości może być dyskusyjna mocno bo nowe Vańki kapitalne są.

Lepiej też machać cały dzień zestawem ponad 70gr lżejszym.

Kultura pracy to jakby level wyżej na wankiszu.

Te aspekty powodują, że UL staje się czystą finezją bez utraty na mocy, wytrzymałości etc... No a chyba o to w tym chodzi prawda, więc po co na początku drogi od razu to ograniczać. Tym bardziej, że różnica w cenie nie jest jakaś gigantyczna.

EDIT: żeby nie było, takich przypadków ten vaniek miał więcej, na wędce 6lb do 6gr wyjeżdzają z rzeki błyskawicznie tego typu przyłowy:

post-47499-0-20383000-1609877349_thumb.jpg

Edytowane przez nyny

Powiem ci tak TP fd 2500 SHG miód malina - a dlaczego - ano dlatego, że oprócz szumów które łatwo zniwelować dostajesz maszynkę BIJĄCĄ TP'15 na łeb. Sztywna konstrukcja, lekkość prowadzenia przynęt stawiających opór w nurcie, super precyzja i wrażenia z użytkowania. Jestem już po jednym sezonie bardzo intensywnym - powiem ci tak, ani boleń 70 ani troć 50 ani kleń, jaź 50 nie robi, żadnego wrażenia. Za to gra hamulcem, precyzja kontroli ryby walczącej w nurcie bezcenna. Można ładować się w stelle' 18 c 3000sdh (jedyny słuszny) ale szkoda zachodu i pieniędzy. Maszynka perfekcyjna. Żadnych bród, nieprawidłowych nawojów. POLECAM